• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TEOG-1 fen sınavının bir ñ iptal edildi!

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
MEB, TEOG-1 Fen ve teknoloji sınavının kaldırma kuvvetin yönelik bir sorusunun iptal edildiğini açıkladı.
teog_ikinci-gun2.jpg

TEOG'u Sözcü Eğitim'e değerlendiren Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Senem Ertün A kitapçığının iptal edilen Fen ve Teknoloji sınavı sorusuyla ilgili şu açıklamada bulunmuştu:

"K,L ve M düzeneklerinden oluşan soruda L düzeneğinde yapılan ölçüm doğru ise M düzeneğindeki ölçüm doğru olamaz, M düzeneğinde yapılan ölçüm doğru ise L düzeneğindeki ölçüm doğru olamaz. Bu durumda L ve M aynı anda doğru olamayacağı için aynı seçenek içinde kullanılması öğrencilerde çelişkiye neden olmuştur”
Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz da sorunun hatalı olduğunu belirtmiş ve iptal edilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Yılmaz, soruyu şöyle değerlendirmişti:

"Soruda cismin yoğunluğunun suyun yoğunluğundan büyük ya da eşit olduğu belirtilmeliydi. Bu haliyle soru çift cevaplıdır. Hem B olabilir, bakış açısına göre C’ de olabilir."

http://www.sozcu.com.tr/mobil/home/detay?post_id=995879

Back