• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tencere Çeşitlerini Bir Türlü Anlayamadım Kızlar..

yeniyasam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
135
84
18
Seramik, Çelik, Porselen , düdüklü bi de wok okudum buradan.. doğru düzgün bişi bilmiyorum :37:

hatta güveç ve tavalar hakkında da pek bişi bilmiyorum :17: derin tava mı iyidir standart genişlikte olan mı vs..

Çeyize yeni başladım bu tencerelerin en çok kullanılanı hangisi oluyor? Hangi tencerede en güzel ne pişer ?
Hepsinden ikişer üçer alsan gereksiz olabilir.:26:

Siz ne yaptınız hanımlar kaç tane var tencere tavanız ve en çok kullandığınız hangi çeşidi.. :56::56:

Seramik, Çelik, Porselen , düdüklü bi de wok okudum buradan.. doğru düzgün bişi bilmiyorum :37:

hatta güveç ve tavalar hakkında da pek bişi bilmiyorum :17: derin tava mı iyidir standart genişlikte olan mı vs..

Çeyize yeni başladım bu tencerelerin en çok kullanılanı hangisi oluyor? Hangi tencerede en güzel ne pişer ?

Siz ne yaptınız hanımlar kaç tane var tencere tavanız ve en çok kullandığınız hangi çeşidi.. :56::56:

Tabiki 2 adet teflon tavaya önce ihtiyacın var biri küçük biri büyük yumurta krep vs yapmak için yapışmaz olduğu için teflonlar iyidir fakat bu tavalara kesinlikle bıçak ve çelik hiç birşey sürmeden kullanılcaksın hep tahta kaşık kullan.

ikincisi eğer yemeğe düşkünsen orta boyda bir wok teflon tava öneririm. çok güzel sote yapılıyor.
3lü çelik veya teflon sahanın olsun az yemek ısıtmak için yada birine yemek alıp verirken çok ihtiyaç oluyor.
bir set çelik tenceren olsun orta boy takımdan
eğer kullanırsan küçük bir düdüklü tenceren olsun kuru fasulye nohut yaparken hızlı haşlama için çok yardımcı.
Seramik tencere takımım ver çeyiz setimle hediye gelmişti ama kullanma fırsatım olmadı sağıklı diyorlar ama ben teflonu tercih ediyorum. beyaz seramikler kararıyor

çok teşekkür ederimm.. seramik gereksiz diyen çok oldu bana da..

çok teşekkür ederimm.. seramik gereksiz diyen çok oldu bana da..

Evet ama çok istersen bi tane tava al ondada güzel krep vs şeyler yapabirlsin ama bide şu var makarna çok güzel yapılıyo tenceresinde hiç yapışmıyo ama istersen tabi. Başka sormak istediğin bişey varsa cvp verebilirm ayrıca sakin çelik kulplu çaydanlık alma

Kendimden örnek vereceğim çünkü herkesin kullanım şekli farklı olabilir bazıları teflon derken bazıları seramik diyor ama senelik çelikler aynen devam herkesin tercihidir:32:

Benim 4 lü çelik tencerem var 1 tane teflon pilav tencerem 2 tane biri küçük biri büyük olarak teflon tavam mevcut bir düdüklüm bir wok tavam aynı şekilde :27: ek olarak 3 lü sahan seti yine çelik ya teflon olabilir ve küçük pilav tenceresi ve makarna tenceresi olarak seramik tercih edilebilir. Hangi markalardan diye sormak istersen marka verebilirim öneririm:51:

Çelik tencerelerde genelde sulu yemekler ve çorbalar pişirilir teflon ya da seramik olarak bir pilav+karnıyarık tavası gereklidir. Wok tavada et+tavuk gibi soteleme işlemleri güzel yapılır. Krep seviyorsanız eğer ince tabanlı krep tavaları her daim işinizi görür. Farklı ebatlarda ki tavalar da günlük kullanım için oldukça faydalıdır. Sahan setleri yemek ısıtmak için yumurta menemen gibi güzellikler için gerekli bir de artı olarak sos tenceresi alınabilir küçük ben alacağım mesela gayet güzel oluyor:16: Düdüklü tencere çok kullanılmasa da bu da kişiden kişiye değişir ama nohut,fasulye,et,mısır gibi yiyecekleri hızlı pişirdiği doğrudur iyi bir düdüklüye sahipseniz ve kullanmayı severseniz sürekli elinizin altında bulunacaktır. Aklıma gelenler bunlar sorularınız olursa yardımcı olurum:42:

Son düzenleme:

valla cok faydalı bi topik acmıssın canım ben de ceyiz için alıyorum bişeler ve tencere tava da sıra. yorumları merakla bekliyorum
bu arada seramik bence de gereksiz çok ısrar eden olmazsa almam :1::1:
günlük küçük tencere takımı korkmaz perla jr
daha büyük tencere takımı hisar rio yada mercury
sahan seti korkmaz tombik sahan düşünüyorum
bunlar hakkında yorumu olalarda yazabilirlerse sevinirim :34:

valla cok faydalı bi topik acmıssın canım ben de ceyiz için alıyorum bişeler ve tencere tava da sıra. yorumları merakla bekliyorum
bu arada seramik bence de gereksiz çok ısrar eden olmazsa almam :1::1:
günlük küçük tencere takımı korkmaz perla jr
daha büyük tencere takımı hisar rio yada mercury
sahan seti korkmaz tombik sahan düşünüyorum
bunlar hakkında yorumu olalarda yazabilirlerse sevinirim :34:

Benim tencere setim korkmaz tombik çeyiz seti almıştım ztn sahan tencere tava çaydanlk hepsi içindeydi seramik setde hediyeydi seramik yassı tencerede çok güzel patlıcan közledim onu söylemeyi unuttum yassı teflon yada seramik al mutlaka çünkü karnıyarık pilav için vazgeçilmezdir
küçük üçlü tencere setinde olsun sos az kalan yamaklar için ideal.
He bide sütlüğün olsun mutlaka yumurta kaynatmak için çelik süt kaynatmak için teflon:)
o büyük ve küçük teflon tavaları A101 bim şok gibi marketlere 10 15 liaya ikili olarak cem yada tefalin geliyr mutlaka denk gelirsin

Benim tencere setim korkmaz tombik çeyiz seti almıştım ztn sahan tencere tava çaydanlk hepsi içindeydi seramik setde hediyeydi seramik yassı tencerede çok güzel patlıcan közledim onu söylemeyi unuttum yassı teflon yada seramik al mutlaka çünkü karnıyarık pilav için vazgeçilmezdir
küçük üçlü tencere setinde olsun sos az kalan yamaklar için ideal.
He bide sütlüğün olsun mutlaka yumurta kaynatmak için çelik süt kaynatmak için teflon:)
o büyük ve küçük teflon tavaları A101 bim şok gibi marketlere 10 15 liaya ikili olarak cem yada tefalin geliyr mutlaka denk gelirsin

tsekkür ederimm. konuyu acan arkadasıma da size de :16::16:

$35b2ad05-3adb-4a07-914c-f81a977aadba.webp

Bak hatta haftaya perşembe A101e 3lüsü 20 lira aolarak teflon tava gelyormuş kaçırma:13:

Back
X