Ten saç rengi uyumu

AngelicaPickles

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
6.206
8.820
Ya kızlar bakıyorum tenle ilgili konularda sıcak alt renk, soğuk alt renk yakışan renkler falan filan bi konular geçiyor, ben kendi vücuduma uyduracak şekilde anlayamadım, soğuk alt tonlu ten nasıl olur benimki hangisidir? O yüzden sizden yardım almaya karar verdim.

Şimdi benim tenimde kırmızı ve pembe tonları da var, benim buna rağmen saçımı kızıl yapmamış olmam gerekir değil mi mantıken, çikolata kahvesi, siyah vb. renkler daha iyi durur, yüzdeki pembeliği dengeler. Buna rağmen çevremden bana koyu rengin yakışmadığı saçımın kızıl kalması gerektiğini söylüyorlar, aynı şekilde zamanında ışıltılı kumral tarzı açık birşeyken de ''Niye bu renge boyattın ki? '' tarzı tepkiler almıştım. İşte bu durumun sadece çevremdekilerin kızıl saç fetişinden mi kaynaklandığından yoksa gerçekten tenimde kızıl saçın diğer renklerden daha iyi mi durduğundan emin olamıyorum.

Sonuç olarak size tenimin ve saçımın ufacık bir parçasının gözüktüğü 2 fotoğraf ekliyorum. Tenimle hangi renkler uyumlu olabilir, hangi boya markasının hangi rengini kullanmalıyım söylerseniz sevinirim. Hatta bir de uygun fondoten pudra için marka ve ton tavsiyelerinizde varsa şahane olur.

Son düzenleme:
Bayanlar istediğim çok basit birşeydi yahu, tam ifade edemedim mi acaba kendimi, sadece bakıp senin tenine o renk gitmez bu renk gider, şu tonu dene bence tarzı tavsiyeler verseniz yeter.

cnm bence sana koyu tonlar gider dediğin gibi denge sağlar ayrıca saç rengi ve boyama bölümüne açmalıydın konuyu daha fazla bilgi alabilirsin ordan

bu renk çok hoş gözüküyor bence onun dışında koyu kahve yakışır gibi geldi bir de bana

Su renklere bir gözatabilirsiniz.

Loreal Excellence Creme Saç Boyası 4.35 Karamel Kahve
Loreal Sublime Mousse 62 enfes açık kahve

şu resimden anlayabildiğim rengi iyi taşıyor gibisin. ayrıca pembe-beyaz yüzler kızılı iyi taşır diye biliyorum ben:26:

anladığım kadarıyla beyaz tenlisin genelde beyaz tene en yakışan renk kızıldır bence bu renkte güzel ama kızılın tonlarını deneyebilirsin mesela bir ton koyu kızıl bence gayet hoş durur ama bu renkte teninle gayet uyumlu görünüyor çok koyu renkler hoş olmaz sanki beyaz tenlilerde siyah da güz el oluyor ama pembe beyaz değilde tam beyazlarda kızıldan şaşma derim

Ben alt ton meselesine inanmıyorum artık. Benim damar rengim sürekli değişiyor. Güneşin altında masmaviydi geçenlerde. Bazen grimsi oluyor, bazen yeşil. Sözde mavi damarlı insanlara sarı saç yakışıyormuş alt ton soğuk olduğundan dolayı ama bana hiç yakışmadı, bembeyaz bir tenim var. Nötr beyaz insanlara her ton gider denir ama öyle de olmuyor bende. Hiç o kısma takılmamak gerekiyor bence. Sen her rengi dene, yakışmışsa yakışmıştır. Bir kalıba sokmamak lazım bu meseleyi.

Benim damarlar yeşil-mavi
Şahsen ben de rus beyazlarındanım, ama ben de kendime sarıyı yakıştıramadım.
Çok soluk durdum :S
En güzel tonlarım,kızıl-bakır tonlarımdır.

Alt ton gerçekten önemli arkadaşlar. Ten renginin koyuluğundan bile daha önemli. Önemi yadsınamaz.

Kırmızı ve pembe tonları barındıran ten rengine kızıl yakışmaz diye bir kural yok. Kullanılan kızılın da alt tonu önemli. Kişi eğer pembemsi bir tene sahipse turuncu-bakır tonları onu boğar, eğer teni çok pembemsi değilse ama yine de soğuk alt tona sahipse turuncu-bakır tonları yakışsa bile doğal durmaz, kişi doğal kızıl görüntüsünü(ginger) yakalayamaz. İsterse porselen beyazlığında olsun bu dediğim özelliklere sahipse turuncu-bakır tonları bu kişide emanet durur.

Evan Rachel Wood çok güzel bir örnek bu anlattıklarıma;

Bu kadın sarışın ve ona en çok yakışan renk kesinlikle sarı tonları;

Ama bu tip kadınlara kırmızı ve mor tonlarını barındıran nötr ve soğuk kızıllar yakışır. Hatta gözleri de genelde mavi-yeşil-gri olduğu için pembe, mor, mavi gibi marjinal renkleri de en iyi taşıyan kadınlardır.

Örnek Katy Perry;

Ayrıca ten rengi alt tonları genel olarak üçe ayrılmıştır. Yani alt tonlar kesin üç çeşittir diye bir kural yok. Teninizin alt tonu arada, iki alt tonun arasında kalmış olabilir, nötre yakın soğuk gibi. Bu durumlarda alt tonunuzu damarlarınıza bakarak belirleyemeyebilirsiniz ve en doğrusu deneme yanılma yoluyla size yakışan rengi bulmanızdır.

Pin_up_girl senin tenine kızıl çok yakışmış. Yüz hatlarına da yakışıyorsa eğer çevrenin beğenmesi normal. Ten renginin alt tonu soğuk gibi görünüyor ama yüzün kızaran bir yapıya sahipse bu bizi yanıltabilir. En iyisi şu konudaki yöntemlerle belirle alt tonunu;

http://www.kadinlarkulubu.com/makyaj-uygulama-teknikleri-fircalar-aplikatorler/509078-cildin-alt-tonu-undertone-belirleme-alt-tona-uygun-makyaj-onerileri.html

Benim damarlar yeşil-mavi
Şahsen ben de rus beyazlarındanım, ama ben de kendime sarıyı yakıştıramadım.
Çok soluk durdum :S
En güzel tonlarım,kızıl-bakır tonlarımdır.

Teninin alt tonu sıcak sanırım.
Ben de senin gibiyim kızıl-bakır tonlarını kendi rengim gibi taşıyorum ama sarıda çok soluk oluyorum.

Alt ton konusunda yeşil damar renginden kasıt aslında mavi-yeşil arası turkuaz rengi. Benim damarlarım turkuaz ve tenim çok soluk beyaz. Saçlarım doğal bakır tonuna boyalıyken bir çok kişi doğal rengim olduğunu sanıyordu.

İlerde saçlarımı sarı yapmayı düşünüyorum. Seçeceğim sarının tonu çok önemli, o yüzden şimdiden girdim renk arayışına.

Ten rengim ve göz rengim tıpkı bu kadınınki gibi. Bu kadına da çok açık ve mat sarılar pek yakışmaz ama dore yansımalı sarılar makyajla da desteklenirse fana olmaz gibi. Uzun zamandır taktım sarıya kafayı. Olmadı kumral saç üzerine gölge şeklinde kullanırım ama tek renk sarılar daha çok cezbediyor beni.
Sen saçların sarıyken olumsuz tepki aldın mı? Yaşını büyük gösteriyor muydu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…