Temmuz bebeklerinin yemek tarifleri.

şimdi düdüklüye kemik koydum. suyuyla sebze çorbası yapacam. birde elma, armut ve havuç koydum birazda irmik. sebze püresi yicez birazdan.

şimdi düdüklüye kemik koydum. suyuyla sebze çorbası yapacam. birde elma, armut ve havuç koydum birazda irmik. meyve püresi yicez birazdan.

Güzel paylaşımlar olmuş burada. Teşekkürler.
İleride çok işime yarayacak.
Ahh o günler bir gelse.
Sabırsızlanıyorum çoook.

Güzel paylaşımlar olmuş burada. Teşekkürler.
İleride çok işime yarayacak.
Ahh o günler bir gelse.
Sabırsızlanıyorum çoook.

Allah sağlıcakla kucagına almayı nasip etsin bebişini

kızlar ben bişey sorcam ben et suyu haşlasam düdüklüde.çok haşlasam sonra onları buz kapları var ya ona döksem her çorba yaptıgımda alsam olurmu sizce.bide buzlugua sebze püresi atan arkadaşlar varmış nasıl yapıyorsunuz ya.ben pazara gidemiyorum.cumartesi başka smette pazar var oraya gidip brokoli ıspanak falan ne bulsam alcam
yapıp buzluga atsam nasıl olur.hangi kapta atabilirim bide.kavanoz falanmı

senın dedıgın gıbı yapanlar var dıye duydum ama evde yapılan konservelere cok dıkkat etmek lazım . bakteri ureyebılır . her sebze dondurulmuyor . saklama şartlarını cok ıyı oku nette cnm .

buzluğa aterken kendinden kapanan kilitli poşetlerle bir kullanımlık atıyorum ben. yassı bir şekle getirince çözünmeside kolay oluyor.. et suyu için dediğin gibi buz kalıpları uygun oluyor..
yanlız sebzeleri pek önermiyo dr dondurmak için.. mümkünse hep taze olsun ve de yeşil yapraklı olanları özellikle aynı gün tüketin diyo..

Son düzenleme:
netten buldum, paylaşayım dedim.

Doğal Beslenen 6-9 Aylık Bebekler İçin Günlük Menü

1. Sabah Öğünü (06:00-08:00 arası)
- 1 yumurta sarısı
- Beyaz peynir (3x3 cm'lik dilim)
- 2-3 çorba kaşığı tahıllı mama veya ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1çay kaşığı tereyağı
- Anne sütü veya formül süt

2. Ara Öğün (10:00-11:00 arası)
- Meyve püresi

3. Öğle Öğünü (12:30-13:00 arası)
- Karışık sebze maması (1 kase; 200-250 gram)
- Anne sütü

4. İkindi Öğünü (15:30-16:00 arası)
- Yoğurt (100-200 gram) veya anne sütü

5. Akşam Öğünü (18:30-19:30 arası)
- Muhallebi (200-250 gram)
- Anne sütü

6. Gece (uyanırsa)
-Anne sütü

Kaynak: Karaböcüoğlu Çocuk Sağlığı Merkezi
Derleyen: Senem Tüfekcioğlu

Balkabaklı bebek muhallebisi

Malzemeler:
150ml süt veya su
Yarım dilim balkabağı
1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu

Yapılışı:
Balkabaklarını ince tatlı dilimi şeklinde doğrayıp tencereye koyun. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin, buharda da pişirebilirsiniz, kabağınız susuzsa biraz su ilave etmeniz gerekebilir. Pişen balkabaklarını iyice ezin. Süte pirinç ununu katarak muhallebiyi pişirin ve pişen muhallebiye balkabaklarını ilave edin.

İrmikli bebek bisküvisi
Malzemeleri:
2 çorba kaşığı tam un
5 çorba kaşığı beyaz un
4 çorba kaşığı irmik
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
pekmez
yarım çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Bütün malzemeyi karıştırın, pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz. Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
(yaklaşık 15-20 dakika)

YOĞURTLU PATATES ÇORBASI (6 AY)

1 kabak
1 patates
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çimdik tuz
1 dal ıspanak
2 bardak su

Bütün malzemeyi çok küçük doğrayıp haşlayın, en son yoğurdu katıp karıştırın.

güzel tarif denicem bunu biraz büyüüsn fıstıgım
o zaman et suyunu öyle yapım.ben pazara gidemedim için dondurmak istemiştim.artık bir şekilde haftasonalrı başka semtteki pazara gidicem

canım tam un ne demek

elma, havuç ve armudu küçük doğra. biraz irmikle haşla. rondodan veya elde tel süzgeçten geçir. belki 1-2 kaşık pekmez karıştırabilirsin. ben bu şekilde yapıyorum. meyveler bazen değişiyor tabi.

suyun içinde pirinci iyice haşlıyorum. ayrı bir kasede yoğurt ve 1 yumurtyı karıştırıyorum. birazda tuz tabi. bu karışımı suda kaynayan pirincin içine ekliyorum. eklerken sürekli karıştırmak gerekli, yoğurdun kesilmemesi için. ocaktan indirmeye yakın içine haşlanmış nohut atıyorum. 5-10 dk daha kaynatıp altını kapatıyorum. küçük bir tavada; yağda nane ve çok az da kırmızı biber kavurup üzerine döküyorum.
(ay canım çekti valla, bugün öğlene yapayım hem kızım da yer.)

biraz beyaz un(5 yemek kaşığı kadar), biraz pirinçunu(2-3 yemek kaşığı), biraz irmik(1 çay bardağı), 1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı pekmez, 2 yemek kaşığı tereyağını hamur haline gelene kadar yoğuruyorum. sonra 1 parmak kalınlığında aç yada bardakla yuvarlak kes. 170 derecede 20-25 dk pişir. ben fırından çıkarıp ılıdıktan sonra toz haline getiriyorum blendırda. hem kullanması pratik oluyor hemde soğuyunca sertleşiyor bisküviler, eritmesi zor oluyor. umarım faydası olur bebişlere.

eddaxy süpersin sen yaaa..
HAyran oldum sana.
Bisküviyi bile kendin yapıyorsun haa..
Bir de toz kaşık mamalarının kurabiyelisi vardı eskiden, şimdi bilmiyorum
Senin bu bisküviyle yapılan kaşık mamaların ona benziyordur heralde.
Tebrik ediyor, paylaşımların için teşekkür ediyorum.
Ben senden irmikli armutlu tarifi istemiştim burda buldum.
Başka varsa yazar mısın?

Yogurdun iyi tutması ıcın bı kac önerim var daha öncede mayaladıgım icin biliyorum ..

*** Oncelikle şişe günlük süt tercih edilmeli
*** Süt mutlaka kaynamalı kaynadıktan sonra ılımaya bırakılacak hani ne sıcak ne soguk hatta soğuga yakın olmalı .
*** Yogurt ne kadar koyarsanız kıvamı ona göre koyu yada cıvık oluyor . Ben 2 tatlı kaşıgı koydum mayaladıgım yogurt ise yaklasık olarak dolu dolu 1 corba kasesi kadar.
*** Ilıyan sütü baska bır kasede yogurtla karıstırıcaksınız sutun ekşimemesi icin yogurtta ılımıs olucak aynı corbaya yogurt atarken oldugu gıbı sonra mayalanacak sutun ıcıne koyulması lazım .
*** Ilık bır yere konursa ornegın kalorııfer ustu daha cabuk mayalanır ama ustu ortulu olması lazım

canım sağol sözlerin için.. ben irmikli armudu şöyle yapıyorum. elma, armut bazende havucu küçük doğrayıp 1 tatlı kaşığı irmikle 10-15 dk haşlıyorum. sonra blendırdan geçiriyorum. kıvamını tutturamazsam sulu olursa içine biraz bisküvi koyuyorum. 2-3 damlada pekmez. cevizi rondoda iyice öğütüp ekleyebilirz aklıma geldi yazayım dedim. başka nasıl yapılır bilmiyorum. bilen varsa paylaşırsa seviniriz.

1 armut
5 tane kayısı(kuru da olabilir.)
1 bardak su

hepsini koy tencereye haşla. blendırdan yada tel süzgeçten geçir. 1-2damla pekmez eklenebilir. yada 1 çay kaşığı iyice dövülmüş ceviz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…