- 14 Ağustos 2009
- 1.336
- 0
-
- Konu Sahibi LayLayLooM
Güzel paylaşımlar olmuş burada. Teşekkürler.
İleride çok işime yarayacak.
Ahh o günler bir gelse.
Sabırsızlanıyorum çoook.
Allah sağlıcakla kucagına almayı nasip etsin bebişini
kızlar ben bişey sorcam ben et suyu haşlasam düdüklüde.çok haşlasam sonra onları buz kapları var ya ona döksem her çorba yaptıgımda alsam olurmu sizce.bide buzlugua sebze püresi atan arkadaşlar varmış nasıl yapıyorsunuz ya.ben pazara gidemiyorum.cumartesi başka smette pazar var oraya gidip brokoli ıspanak falan ne bulsam alcam
yapıp buzluga atsam nasıl olur.hangi kapta atabilirim bide.kavanoz falanmı
güzel tarif denicem bunu biraz büyüüsn fıstıgımYOĞURTLU PATATES ÇORBASI (6 AY)
1 kabak
1 patates
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çimdik tuz
1 dal ıspanak
2 bardak su
Bütün malzemeyi çok küçük doğrayıp haşlayın, en son yoğurdu katıp karıştırın.
o zaman et suyunu öyle yapım.ben pazara gidemedim için dondurmak istemiştim.artık bir şekilde haftasonalrı başka semtteki pazara gidicembuzluğa aterken kendinden kapanan kilitli poşetlerle bir kullanımlık atıyorum ben. yassı bir şekle getirince çözünmeside kolay oluyor.. et suyu için dediğin gibi buz kalıpları uygun oluyor..
yanlız sebzeleri pek önermiyo dr dondurmak için.. mümkünse hep taze olsun ve de yeşil yapraklı olanları özellikle aynı gün tüketin diyo..
İrmikli bebek bisküvisi
Malzemeleri:
2 çorba kaşığı tam un
5 çorba kaşığı beyaz un
4 çorba kaşığı irmik
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
pekmez
yarım çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Bütün malzemeyi karıştırın, pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz. Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
(yaklaşık 15-20 dakika)
biraz beyaz un(5 yemek kaşığı kadar), biraz pirinçunu(2-3 yemek kaşığı), biraz irmik(1 çay bardağı), 1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı pekmez, 2 yemek kaşığı tereyağını hamur haline gelene kadar yoğuruyorum. sonra 1 parmak kalınlığında aç yada bardakla yuvarlak kes. 170 derecede 20-25 dk pişir. ben fırından çıkarıp ılıdıktan sonra toz haline getiriyorum blendırda. hem kullanması pratik oluyor hemde soğuyunca sertleşiyor bisküviler, eritmesi zor oluyor. umarım faydası olur bebişlere.
eddaxy süpersin sen yaaa..
HAyran oldum sana.
Bisküviyi bile kendin yapıyorsun haa..
Bir de toz kaşık mamalarının kurabiyelisi vardı eskiden, şimdi bilmiyorum
Senin bu bisküviyle yapılan kaşık mamaların ona benziyordur heralde.
Tebrik ediyor, paylaşımların için teşekkür ediyorum.
Ben senden irmikli armutlu tarifi istemiştim burda buldum.
Başka varsa yazar mısın?