Ben doğumdan itibaren Zeynep'i Hisar Intercontinental Hospital'e götürüyorum. Hastanenin hazırladığı bir döküman var, önemli bilgiler ve bazı tarifler. İşinize yarayabilir, sizede yazayım dedim. Gerçi burda yazılan aylardan önce geçtiğimiz, geçtiğiniz şeyler var. Ama sonuçta herkesin doktoru farklı önerilerde bulunuyor. Bebişlerimize afiyet olsun
Kahvaltı :
Bebeğiniz meyve suyu ve sebze çorbasına alıştıktan sonra kahvaltı başlanabilir.
Hazırlanışı: 60 cc kadar süt, bir kibrit kutusu tuzu alınmış peynir, yumurta sarısı, 1-2 çay kaşığı pekmez, 3-4 bisküvi (ekmek içi) bulamaç haline getirilerek hazırlanır. 1 yaşından önce bal verilmemelidir.
Yumurta: Yumurta sarısı 8.aydan sonra ilk önce bir çay kaşığı kadar katı yumurta kahvaltıya eklenir, yavaş yavaş miktarı arttrılır ve bir hafta sonra tam bir yumurta sarısı verilebilir.9.aydan sıonra tam bir yumurta haftada 3 gün olarak verilebilir.
Et: Bir tepeleme çorba kaşığı pişmiş kıyma veya orta boy ince bir biftek veya derisiz tavuk eti parçası sebze püresi hazırlanırken içine eklenir.
Tahıllı çorbalar: 8.aydan sonra çocuğa değişik tatları öğretmek açısından mercimek, yoğurtlu yayla, acısız tarhana çorbaları, baharatsız hazırlanmış ızgara köfte, terbiyeli-sebzeli köfteler, pilav, makarna ve dolmalar verilebilir.
* Bebeğinize 18 ayın sonuna kadar kaynatılmış su veriniz.
* Hazırlanan besinler uzun süre oda havasında bekletilmemelidir.