temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Anladım canım tabi o kadar yol git gel haklısın insan yolculuktan bile korkuyo ki ılk haftalar yenidogan bakim Konak hastanesinde vardır izmittekinde var canım aynı sartlardadir burası da diye düşünüyorum ben de adatipa gidiyorum burda devlette bikaç doktora gittim daha önceden memnun kalmadım o yüzden gitmedim bi daha ama bi yandan devlette de takip olsa mi diye düşünüyorum bi Prof var sıra alamadım ona bi türlü riskli gebeliklere bakıyo bana daha önce hamile kalırsan gel demişti alabilirsem randevu ona giderim belki
O prof a kız kardeşimde çok uğraştı randevu için ama bi türlü bulamadı. En son mide yüzünden defalarca kadın doğumun aciline kaldırıldığı için çok dr tanıma şansı oldu. Çoğuna ısınamadı ilgisizler dedi ama tesadüf bulduğu bi dr u çok sevdi. Çok ayrıntılı konuşuyo abla herşeyi yanıtlıyo güleryüzlü ilgili ve yardımsever bi dr hemde erkek olmasına rağmen dedi. Oda aslında bayan dr istiyodu binyandan ama nasip şimdi çok memnun ondan. Sedat umur ismi sende araştır istersen canım. Hatta oda konakta sevilay hanıma gidicek bu aydan itibaren ama bide devlette takibim olsun dr u bulmuşken bırakmıyım abla diyo. Hatta hatta banada illa tarihleri uyduralım sende kontrole buna gel diyip duruyo :KK70: aramızda 8 hafta var deli işte :KK48: niyetlenirsen sende devletede gitmeyi aklında bulunsun kuzum bakarsın sende seversin :KK66:

O prof a kız kardeşimde çok uğraştı randevu için ama bi türlü bulamadı. En son mide yüzünden defalarca kadın doğumun aciline kaldırıldığı için çok dr tanıma şansı oldu. Çoğuna ısınamadı ilgisizler dedi ama tesadüf bulduğu bi dr u çok sevdi. Çok ayrıntılı konuşuyo abla herşeyi yanıtlıyo güleryüzlü ilgili ve yardımsever bi dr hemde erkek olmasına rağmen dedi. Oda aslında bayan dr istiyodu binyandan ama nasip şimdi çok memnun ondan. Sedat umur ismi sende araştır istersen canım. Hatta oda konakta sevilay hanıma gidicek bu aydan itibaren ama bide devlette takibim olsun dr u bulmuşken bırakmıyım abla diyo. Hatta hatta banada illa tarihleri uyduralım sende kontrole buna gel diyip duruyo :KK70: aramızda 8 hafta var deli işte :KK48: niyetlenirsen sende devletede gitmeyi aklında bulunsun kuzum bakarsın sende seversin :KK66:
Aaa on doktorun ismini ben de çok duydum çok memnun herkes ondan benim gittiğim bayan Prof Nermin Akdemir canım bakalım devlete gidecek olursam sıra alabilirsem tabi düşünürüm onları da sıra almak çok zor oluyo ya

Madam_coco Madam_coco ben üç gündür gece sık idrara çıkma ve göğüs acısı hissetmiyorum mide bulantım falan zaten hiç olmadı sende durum ne acaba ?
Bende bulantilar gecti aksam cok su icersem gece kalkıyorum wc ye bazende kalkmıyorum canim gogus agrisi var ama hafifledi ben surekli günde 5 ruya goruyorum nerdeyse yavastanda tatli seyler yemeye basladim istahim acildi sanki :anneadayı:

Bende bulantilar gecti aksam cok su icersem gece kalkıyorum wc ye bazende kalkmıyorum canim gogus agrisi var ama hafifledi ben surekli günde 5 ruya goruyorum nerdeyse yavastanda tatli seyler yemeye basladim istahim acildi sanki :anneadayı:
Ay ne güzel bulantilarin geçmiş ne zaman başlamıştı ? erkenden gitmesi ne güzel yaa

Kizlar aserme yaşayan var mi aramızda ? Erken mi bilmiyorum ama ben dün aserdim sanırım. Gecenin 12 sinde düştük yollara :KK70:
Var var :KK48: ilk asermemde bir hafta sabah aksam simit yedim sonra karpuz ve limonlu kek :skandal: limonlu keki bulmakta zorlandim ama bulduk :KK48: yalniz anlamadim ben bu aserme isini canim yaa aslinda cokda istahli istemiyor canim ama iki uc gun aklima geliyor durduk yere o zaman anliyorum aseriyorum diyorum :rolleyes:

Kızlar şimdi geldim dr dan. Çok şükür kalp atışını gördüm pıt pıt :emir_bebek: gerçekten çok ilginç bi duyguymuş. Görene kadar hayal gibiymişte sanki şimdi dahada varlığına inandırdı beni görünce. Sevinçmi şaşkınlıkmı bilemedim değişik bi duygu kapladı gördüğümden beri. :KK200: Rabbim benim bebişimede hamiş tüm arkadaşlarımada devamını hayırlısıyla nasip etsin inşallah. Tüm bekleyen kullarınada hayrlısıyla bu duyguyu tatmayı tez vakitte nasip etsin inşallah :dua: öyle güzel bi şeymişki şuan herkesin bunu yaşamasını yürekten diliyorum. Çokta kaptırmayayım ben yinede kendimi daha yolun başı. :anneadayı: Bundan sonra artık alnımızda ne yazılmışsa o. :KK51: Bu arada benim hesabım 6+6 ama usg ye göre 6+1 çıktı. Dr um normal olduğunu bunu çok insanın yaşadığını ilerleyen haftalarda daha net tarih ancak alabileceğimizi, geriden gelmeye devam etse bile doğuma kadar elbet vaktini yakalayabileceğini söyledi. Hatta ileri gözüküp onlarında vaktini sonraları yakaladığını gördüklerini söyledi. Bunu yaşamayan yokmuş. Stressiz beklemeye devam et. Dahada güzel ilerleyecek görüceksin bak dedi. 1 ay kadar sonraya çağırdı. Şimdilik bu kadar :KK54:
inşallah bende duyarım salı gün

Ay ne güzel bulantilarin geçmiş ne zaman başlamıştı ? erkenden gitmesi ne güzel yaa
Canim hani bi hastanelik olmustumya o gun kustum başka hic cikarmadim bulantim devam etti baya ama ev hamam gibi olmasina ragmen cok kalin giyindim ve porsiyonlari dusurdum corbayi bile yarim kase ictim belki bunların da etkisi olmustur ama bunyede cok etkiliyor diyorlar aman seytan kulagina kursun iyi gidiyorum :KK48: en son ben neden kusmuyorum yaa dedigimde hastanenin yolunu tutmustum :işsiz:

Bugün ilk defa serviste midem ağzıma geldi. Ben akşam yemek yiyemez oldum 3 Aksamdir gunduz hic problem Yok ama aksam canım hiç yemek çekmiyor sadece peynir ekmek bide deli Gibi meyve yiyebilirim

Ben acılı yedim ılk zamanlar sonra cacık aserdim eşim yaptırıp getirdi ama artık yemek istemiyorum hiçbişey sadece bulantı olmasın :KK43:
Valla ben dün face te kardeşimin eşinin tarafından birinin paylaştığı biseyi gördüm o kadar güzel gözüktü ki gözüme. Kız kardeşim arayıp kaldı mi diye sordu. Kalmamış kadın sırf kardesimle benim için tekrar yapmış. Gecenin 12 sinde gidip aldık. 1 e geliyordu nasıl yedim anlatamam :kk77:

Valla ben dün face te kardeşimin eşinin tarafından birinin paylaştığı biseyi gördüm o kadar güzel gözüktü ki gözüme. Kız kardeşim arayıp kaldı mi diye sordu. Kalmamış kadın sırf kardesimle benim için tekrar yapmış. Gecenin 12 sinde gidip aldık. 1 e geliyordu nasıl yedim anlatamam :kk77:
Ne zaman asermeye basladiniz acaba :) ben dun gece ruyamda hep kayisi gordum bi suru torba topluyorum cok heyecanlaniyorum yemek icin falan sonra uyaninca canim cekti ama nerde bulucam kayisiyi simdi dimi :KK48: acaba bu da asermek sayılır mi :KK48:

Canim hani bi hastanelik olmustumya o gun kustum başka hic cikarmadim bulantim devam etti baya ama ev hamam gibi olmasina ragmen cok kalin giyindim ve porsiyonlari dusurdum corbayi bile yarim kase ictim belki bunların da etkisi olmustur ama bunyede cok etkiliyor diyorlar aman seytan kulagina kursun iyi gidiyorum :KK48: en son ben neden kusmuyorum yaa dedigimde hastanenin yolunu tutmustum :işsiz:
Akşam ben de dayanamadım artık acilde aldım soluğu gündüz tutabiliyorum kendimi akşam olunca herşey değişiyor inşallah benim de geçer :KK43:

Zaten sürekli ağzın sulanıyor aklından çıkaramıyorsun çok ilginç bi durum şuan hiçbişey istemiyo canım ne güzel yürekli komsuymus öyle Allah razı olsun bi hikaye var bununla ilgili belki bilirsiniz bulup paylaşayım kızlar

Bende erken uyumaya başladım ama ole başını kaldiramiyorum gibi değil de erken uyuyup erkenden uyanıyorum. Sık idrara çıkma başladı bende de. Rahim büyüdüğü için oluyormuş. Kasik batması ve ağrısı da baya oluyo şu sıra. Ama hepsi normal. Ben mode bulantısı ve kusmaya da razıyım çünkü önceki üç düşük öncesi bu hisleri yasamadigim için bunlara bile hasretim diyebilirim. Bebeğim sağlıkla gelişip doğsun da inşallah. ..
Kaç haftalık:)

Ne zaman asermeye basladiniz acaba :) ben dun gece ruyamda hep kayisi gordum bi suru torba topluyorum cok heyecanlaniyorum yemek icin falan sonra uyaninca canim cekti ama nerde bulucam kayisiyi simdi dimi :KK48: acaba bu da asermek sayılır mi :KK48:
:KK70: :KK70: valla bilmiyorum ki canim olabilir belkide. Benim ilk defa dün canım çekti

Alıntı :

Bigün hamile bir gelinin canı et istemiş. Kaynanasının 60 tane hayvanı varmış ama gelin kaynanaya bunu söylemekten çekinmiş çünkü kaynanası onun yoğurttan bile yemesine izin vermezmiş. Sonunda gelin düşünmüş ve kedi kesip yemeye karar vermiş. dışarı çıkmış bir kedi bulmuş karşı evin gelini görmüş yanına gelmiş. Ne yaptığını sormuş hamile gelin olanları ona anlatmış et aş erdiğini karşı evin gelinine söylemiş.
Evin gelini benim kayınpederim hacda onun bir sürü hayvanı var bitanesini kesip sana yedirsem hiç bişey Anlamaz demiş ve bu böylede olmuş karşı evin gelini hamile gelin için hayvan kestirmiş ve etini hamile geline yedirmiş. Neyse günler geçmiş kayınpederi hacdan gelmiş ve direkt gelinin yakasına yapışmış.
Sen bu dünyada nasıl bi iyilik yaptın ne gibi büyük bir amel işledinki hacda seni kabeyi 7 defa tavaf ederken gördüm hatta sen olduğuna inanmadım eteğinin ucunu kestim demiş. Gelin koşa koşa gitmiş ve eteğine baksaki eteği gerçekten kesikmiş. Yani hamile bi kadına istediğini yedirmek hacca gitmek kadar sevabmış. Hamile insanların gözüne bile bile yiyecekleri sokan ve önemsemeyen insanlar ne kadar büyük vebal aldıklarının farkına varırlar umarım.!!!

Bende tam bunu soracaktim ilk evlendigimde surekli arayip hamilemisiniz diye soran ebe simdi beni hic aramiyor yaa :) kaydi onlar gormuyormu sistemden canim gidip kayit yaptirmak mi gerekiyor bende gideyim komsumda 20. Haftada tetanos asisi yaptırdı benimde aklimdaydi bu konu

Evet sağlık ocağı kayit yapıyor zaten bir kere gidersin bir daha 20 . Haftada gitmem gerekiyor onlar cagirir herhalde ebe bana 20. Haftada gorusuruz inşallah demişti :)

Zaten sürekli ağzın sulanıyor aklından çıkaramıyorsun çok ilginç bi durum şuan hiçbişey istemiyo canım ne güzel yürekli komsuymus öyle Allah razı olsun bi hikaye var bununla ilgili belki bilirsiniz bulup paylaşayım kızlar
Valla Allah bin kere razi olsun. Yemeseydim belki gece ruyama da girerdi. Evet biliyorum o hikayeyi.

Bendede bulanti bir kez oldu ama sakiz bile cigneyemiyorum cok hassaslaşti miydem
Bazen adet agrisi oluyor belimde gugusler felaket aciyor hele uçlari cok sizliyor cok halsizlik bas agrisi akşamlar genelde tansiyonum dusuyor yada cikiyor iştahsizlikta basladi asiri sık idrara cikma var karnim buyumeye basladi az az benim ikinci gebelik ya o yuzden karnim gergin cabuk buyuyor yani bebeyide cabuk hissetcem.
:)
Kız 7 haftalık ne büyümesi :) bir buçuk cm falandir şimdi anca :) gazdır o :KK70: bende oyleyim akşam seviniyorum aaa karnım çıkmış sabah bi bakıyorum dümdüz :KK70:

X