temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Canım benim oğlum da iki üç günde bir yapıyor. Önemli olan kakanın katı olmaması. Katıysa kabızlık var demektir yoksa sıkıntı etme dedi dr.

Sen de haklısın canım sana da çok zor oluyordur. Yatarak emzirilen pozisyonlar varmış bebek için tehlikeli olmayan onları falan bir dene istersen. Uyku düzeni de önemli sonuçta. Senin de uykun önemli zor olur yarım saat uykular. Bizim mama ile beslendiği için daha çok uyuyor ama o halde bile uykuda zorlanıyorum. Allah yardımcın olsun

Canım benim oğlum da iki üç günde bir yapıyor. Önemli olan kakanın katı olmaması. Katıysa kabızlık var demektir yoksa sıkıntı etme dedi dr.
Canım katı degıl kakası alaha sukur ama yeşil on gundur fılan üşütügünde olur dıe duymuştum ama oyle hasta degil uyku duzenını filanda ıyı

Canım katı degıl kakası alaha sukur ama yeşil on gundur fılan üşütügünde olur dıe duymuştum ama oyle hasta degil uyku duzenını filanda ıyı
Katı değilse aralıklarına çok takılma canım. Yeşil renk için öyle duymuştum bende. Ama uzun sürdüyse dr danışırsın kafan rahat eder.

Merhaba hanımlar bebekleriniz gözlerini yana kaydırıyor mu. Birde benim kızın çongırağa çok güzel tepki verirdi ne tarafta çalsam o yöne dönerdi şimdi çıngırağa dönüp bakmıyor(

Ay
[QU
Merhaba hanımlar bebekleriniz gözlerini yana kaydırıyor mu. Birde benim kızın çongırağa çok güzel tepki verirdi ne tarafta çalsam o yöne dönerdi şimdi çıngırağa dönüp bakmıyor(

Endişelenme. Benimde bebeğim çok laf ederdi bize ses çıkarırdı bir iki gündür eskisi gibi konuşmak yerine etrafına bakıyor bizi sallamıyor pek
Dikkatini başka şeyler çekiyordur korkma.

Gözlerini kaydırma derken onu anlamadım nesneleri takip etmekten mi bahsediyorsun?

Yok gözlerini yana kaydırıyor yani atıyorum sağa dikip gözlerini öyle bakıyor

Teşekkür ederim canım internet ten alacağım inşallah boyutu tuttururum
Çınar 63.5 cm ben 6-9 ay aldım. Hem kıyafetle rahat olsun diye hem de kışı çıkarsın diye. Aman aman büyük olmadı. Bir de iki beden büyük alıp eller ayaklar içerde kullananlar varmış çok mantıklı ama onu geç öğrendim

Kızlar bebisleriniz ne zaman dönmeye başladı
Bebekten bebeğe değişr canım bnm dr kanepede falan sakın yalnız bırakma dedi. Harektli bi bebek erken yürür falan tarznda konştu ama şmdilk yan dönüyor. Aslna iki hafta önce sırtüstü yatarkn ayaklardan ittire ittire baya ilerlemiş:) ama nazar değdirdik herlde bidaha yapmadı. Ama sadece yan dönebiliyr şmdilik

Valla yaşadğm yerdeki doktrm 1 hafta norml dyodu. Benmki 10 günd çıkınca fitil veriydk artık. Snra kendi memlktmdeki doktrmuza gittik:) benden bişeyleri kesti tereyağı falan. Cocuk hergun yapmaya basladi cok sukur.

Mutlaka almam lazim benim oyle bisi hazir kundak almistim ama baya ufak kaldi o ya sigmiyo icine piyasada daha buyugu var mi bilmiyorum.. Ya belli bi rutin de ilerleyince gerçekten anlayıp uyum sağlıyor bebekler ağrısı sizisi olmasin yeterki.. Bu uykuya geçiş ritueliniz çok güzel mesela onu yatağına koyup kısa bi sure pispislaman hatta eğer alıştıysa o güveni bulduysa ona bile gerek kalmadan uyuyor.. Dun harika geçti birebir herşeye uyduk biz gece yatana kadar hatta bu sabaha kadar amma ve lakin nazar ettim evlatcigimaaaaa... Dun ben salak gibi lahana yedim ve bugün bütün gün ne kaka yapabildi ne gazi atabildi bide aksi gibi misafir cagirmistim.. Ancak uyudu yavrum karnı kocaman.. Genede sallamadim ama kendi uyudu..

Ya canım güldürdun beni gece gece ben çabuk kabullendim sanırım. Napalm cana geleceğine mala gelsin

Gülme kız ben aglicam burada yazık günah elleri kirilsin alanın başına o arabanin fabrikasi kadar tas düşsün boyu devrilsin isallah...

Nasıl yaptın ya nasıl sabrettin kısa mı sürdü alışması

Çokta kısa surmedi kuzum valla memede uyumaya alışması çok zorladı beni emzikle uyumaya alistirinca uyku egitimine geçtim zirlayıp durdu baya bi sora caktimki olay sadece uyku degilmis olay o rutini komple uydurmakmis mesela memede uyuyup kaliyoya izin vermemek lazimmis o yuzden uyandiriyorum artik bi süre oyaliyorum bakıyorum saati gelmis gözler hafiften dalmaya başlamış goturup yatiriyorum beşiğe veriyorum emziği bide gozlerini mendille kapatiyorum kendi siziyo bende dumur bi ifadeyle kalakaliyirum ana uyudu diye ve uyanma saati tam bi buçuk iki saat arasi olcak illa Uyanırsa geri sızdırma uyanmassa uyandırma servisi cekiyorum hatuna boyle boyle aliscak artik insallah.. Bu easy bu yüzden onemliymis sadece uyku kismini uygulayınca yemedi yani.. Da bugun niye böle oldu ya.. en güzel tavsiyem lahana yeme gaz isi batiriyor.. bide misafir çağırma bacım iyice alisana kadar hem gaz hem curcuna ne gündü beee..

Ben taa bekarligimdan beri tracy hogg hastasiyim bacım şuan uyusun diye sizin micmamaniz lazim dese micmam öyle diyim.. Tavsiye ettiği şey ilk eve gelir gelmez bi rutininin olması belli alışkanlıkları edindirmek ilerde seni zora kosmayacak alışkanlıklar.. Mesela sallamak mesela memede uyumak gibi.. Bebegin işaretlerini okumaktan bahseder hep genelde anneler her ağlamayı açlığa bağlarlar o ise 3bucuk kilonun üstünde doğan bir bebek için 3 saatlik rutinler belirlemeyi öneriyor yani bebeği emzirdin altını değiştirdin biraz sohbet muabbet yani aktivite yaptin uyuttun tekrar beslenme aktivite uyku bu şekilde örüntüler.. Ve bunlarin hepsi 3 saatte bi tekrar edecek bu şekilde alıştırdığında hem sen o an agladiginda bunun sebebini biliyor oluyorsun hemde bebek sırada neyin olduğunu biliyor.. Ve denedim oluyor gercekten.. Paylastigim kitaptan ornek bi rutin biz nerdeyse birebir uyduk bende inanamadim gercekten.. Uykuyu ilk günden beri sürekli deniyordum ama tek başına yetmiyormuş meğer bebeğim aşırı uyarilmadan uyumuyormus çünkü ben onu hic zamanında yatirmamisim ve en son pes edip memede uyumasına izin vermisim.. Kitabi kesinlikle tavsiye ederim.. Benle çok kafa buldular kitapla çocuk mu buyutulur salla salla diye ama oluyormus iste misil mışıl uyuyor evladim hic sallamadan hatta aglamadan bile... Yeterki işaretlerini doğru anlayıp zamanında yerine yatirayim.. 87. Günümüz bitti bu arada bizimde..

Ne yazdım gene beee.. Polyarzu iyi uykular diler..

Eklentiler

• _20171018_000648.JPG
    42,7 KB · Görüntüleme: 49
iyi geceler arkadaşlar 35 yaşındayım 10 yaşında bir oğlum var 2 yılı geçti 2. çocuğu istiyoruz olmadı 2. yılın sonunda hamile kaldım ama malesef 17 temmuzda 9 haflatiklti bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım ve zor hamile kaldığım için hiç korunmadim kürtajdan sonra 2 sefer adet gördüm ve ekimin 23 ünde adet olmam gerek ama 1 haftadır sağ ve sol kasigimda sürekli ağrı var biraz ayakta fazla kalayım ağrım çoğalıyor arada özel bölgemede aşağıdan sancı giriyo acaba bunlar hamilelik belirtisi olabilirmi bukadar erken belirtiler olabilirmi. birde birkaçgün önce bir tanidıga rastladım hamilemisin dedi seni görünce hamile oldugunu hissettim dedi çok ümitlenip hayal kırıklığınada uğramak istemiyorum varmı bu tarz erken belirti yaşayanlar aranızda uzun oldu hakkınızı helal edin..

Ay kuzum hatırladım yazmıştın o zamanlard bide erken geldi minnak maşallah.hepimizin Allah yardımcısı olsun. Bende sancım var diye hastaneye gidince 2cm açılma var dediler eee az diye tepki verdi eve mi gitsek dedi yaa sabah Doğum yapmıştım,önüne gelen herkese hemşire olduğunu söylüyor bazıları hiç tınlamıyor krize giriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…