- 28 Mayıs 2016
- 1.018
- 774
- 33
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #26.521
Banada dandik geliyo o mama sandalyesiBnm bebeğim senin yazdığın ortalamalardan büyük. Ayrıca içinden çıkarırken tabiki kendini tartamadığı için zorlandım. Ama ileri de daha da büyüyeceği için sorun olurdu. Sadece ölçüleri değil kalitesizliğini de vurguladım.
Benim daha mevlütü var ya :sAy Vala kalabalığa misafir gelmedikçe sokmamaya calıscam sankı biyerı agrıyo gıbı katıla katıla aglıyo zaten eve alıstım evden cıkasım gelmıyo cunku baska Bı ortamda bile huzursuzlasıyo
Aynn canım bugun daha cok farketım nazara karsı okuyorum sureklı faydası olur ınsalah.
Olabilir neden olmasın. Bazı bebeğin bakışından farkında olduğunu anlıyorsun. O ayda bnm oğlum da rahatsız oluyordu ve insanlar gidene kadar uyumuyordu. Sonra ağlayarak uyurdu. Nazar alır diyorduk da çocuk da rahatsız oluyordu yani.
Bnde yapmadım daha ama havalar cok soğumadan yapmayı dusunuyorum artık onu zaman napcam bilemiyorumBenim daha mevlütü var ya :s
Benimkide bikac gundur emerken yarida birakip bana bakiyor guluyor sonra gene emmek istiyor oyun yapiyorlarKızlar bebeğim gayet normal şekilde emiyordu ama son 2-3 gündür göğsümü azıcık emip sonra göğsümu diliyle itiyor zorlayinca ağlıyor kıpkırmızı oluyor. Diliyle yalayip bakip gülüyor sonra da. Anlamıyorum neden. Çok sık emziriyorum ben aglamasini beklemeden emziriyorum. Sizde de böyle bisey yasayan var mi
Ben hallettim o isi 52 gunlukken cok sukur atlattik yaBenim daha mevlütü var ya :s
Canım bogaz agrısı ıcın bal ve zencefil iyi gelıyo ıkısnı karıştır sabah ve aksam birer tatlı kaşığı ye emzırıyosan ılac alamasın zaten dene Bı faydası oluyo hamileyken bnde cok fena grup olmustum nane limon ıcıne karabiber atıyodum terletıyodu biraz gormustum faydasını grip ıcın ondanda gunde bıkac bardak ıcKizlar grip olduk ailecek ben esim ve buyuk oglum bebisim hasta degil su an . Benim dueumumda olan varmi ilac kullanabiliyor muyuz acaba. Doktora gitmedim dogal yollarla atlatmaya calisiyorum ama bogaz agrisi sinir bozucu oluyo
Canim bizde atlattık ailecek hepimiz grip olduk malesef ağrı kesici dişin da bişey kullanmadım sürekli ıhlamur kuşburnu nar kabuğunu karıştırıp çay yapıp içtim ama malesef bebeğim de geçti grip ona doktor ilaç verdi o şekilde atlattik çok üzüldüm daha 2 aylıkken ilaçlarla tanıştı ama yapacak bişey de yok oluyor ne edelim sana tavsiyem maske kullan ve bebeğin yanına hiç kimseyi sokma grip evden çıkana kadar doktora gittigimiz de doktor bize grip li olan kimseyi eve almayın dedi bunu gelen söyleyin dedi zor bişey ama yapmak lazimKizlar grip olduk ailecek ben esim ve buyuk oglum bebisim hasta degil su an . Benim dueumumda olan varmi ilac kullanabiliyor muyuz acaba. Doktora gitmedim dogal yollarla atlatmaya calisiyorum ama bogaz agrisi sinir bozucu oluyo
Bide boğaz ağrısı için bizim aile hekimi tavsiye etmişti ev yoğurdu nu soğuk bi şekilde ağzına alıp bi kasıp 4 5 saniye ağzında bekletip sonra yutmak oda baya rahatlatiyor Boğazları 6 7 kaşık böyle yap günde bi kac kere yap bunuKizlar grip olduk ailecek ben esim ve buyuk oglum bebisim hasta degil su an . Benim dueumumda olan varmi ilac kullanabiliyor muyuz acaba. Doktora gitmedim dogal yollarla atlatmaya calisiyorum ama bogaz agrisi sinir bozucu oluyo
Bizde siz gibi 80 günlüğüz misafir gelince yada biyere gidince benim afacanlar da çığlığı basıyor malesefKızlar bebegimın 3. Ayına girmesine 10 gun var bugun misafir agırladım bebek gormeye gelemeyenler geldı bebegım kalabalıkta cok huysuzlasıyo bugun daha cok farketım cocugu zaptedemedım onlar gitti sakinleşti bu aylarda faekedebılrmı kalabalığı
Ben de farkediyorum benimki de farklı ortamlara girdiğinde huysuzlanmaya başladı herhalde tanımaya başladı herzamanki ortamı ve gördüğü insanları.Bizde siz gibi 80 günlüğüz misafir gelince yada biyere gidince benim afacanlar da çığlığı basıyor malesef
Aynn canım baska bırı kucagına aldığında bıle bakışları farklı oluyo sanki yabancı bırı oldugunu anlıyo bırde farklı evdede aynısını yapıyo sürekli ağlamaklı demekki artık ayırt edebılıyo bıkac kısıye gelırım dıe sözum vardı gitmeyeyim barı Cocugumdan onemlı degıl gezmekBen de farkediyorum benimki de farklı ortamlara girdiğinde huysuzlanmaya başladı herhalde tanımaya başladı herzamanki ortamı ve gördüğü insanları.
Evet ya bende çok üzüldüm bugün bir de ce-e yapıyım dedim Biranda yapınca ona bile ürktü :/ demek ki bu ara biraz dikkat etmek gerekecek.Aynn canım baska bırı kucagına aldığında bıle bakışları farklı oluyo sanki yabancı bırı oldugunu anlıyo bırde farklı evdede aynısını yapıyo sürekli ağlamaklı demekki artık ayırt edebılıyo bıkac kısıye gelırım dıe sözum vardı gitmeyeyim barı Cocugumdan onemlı degıl gezmek
Benm ki baya baya ediyo canım. Gayet normal bence. Klasik düzenleri dışnda gelişsn şeyler onları huzursuz edebiliyor. :)Kızlar bebegimın 3. Ayına girmesine 10 gun var bugun misafir agırladım bebek gormeye gelemeyenler geldı bebegım kalabalıkta cok huysuzlasıyo bugun daha cok farketım cocugu zaptedemedım onlar gitti sakinleşti bu aylarda faekedebılrmı kalabalığı
Aynn canım :) saglıklı olsunlarda nazlarına ömür boyu katlanır ınsan bnde sürekli konusyorum gülüyor tez konusur derler buyuk ler o zaman o güldükçe tepki verdikçe ınsan Bı açayip oluyor cok guzel Bı duygu hergun farklı bısy kesfedıyo en cok beklediğim sey anne demesi o zaman dünyalar benim olur :)Evet ya bende çok üzüldüm bugün bir de ce-e yapıyım dedim Biranda yapınca ona bile ürktü :/ demek ki bu ara biraz dikkat etmek gerekecek.
gecen gunde aynısını yapmıştı anlamamıştım bugunde yapınca anladım ki farkedıyo artık aglaması sızlaması olsada buna bile mutlu oldum yanı :)Benm ki baya baya ediyo canım. Gayet normal bence. Klasik düzenleri dışnda gelişsn şeyler onları huzursuz edebiliyor. :)
Canım dört ayda ek gıdaya başlamak vermemek için uğraştığın mamadan çok daha fazla zararlı inan bana. Yine mama verme ama ek godaya da geçme derim ben. Tabiiki annesi sensin en iyi kararı sen vereceksin. Ama lütfen ek gıdaya erken başlamanın zararlarını araştır en azından. Tavsiye ettiğim blw yöntemi de kesinlikle karşı erken ek gıdaya. Öyle ki 38 haftada doğana bile 6.5 ayda başlamayı tavsiye ediyor. Ben sadece paylaşmak istedim takdir senin tabiki. Yanlış birşey dediysem kusuruma bakma zararları ile ilgili o kadar çok şey okudum ki söylemeden geçemedim görünce.Normal dedi mama ver filan demedi, vermede demedi gerçi bilemedim mama aldım eve açmadım bile kutuyu. Anne sütü alsın diyeninatla vermiyorum mama bakalım 4.ay gelsin ek gıdaya başlıycam zaten