Temizlik

ceydaay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2015
300
110
29
kızlar biliyorum kimlerin ne önemli dertleri var ama benim sorunumda çamaşırlarım beko 9 kg çamaşır makinem var 2 aylık evliyim daha yani çok kullanılmış bi makine değil yumoş ekstra yumuşatıcı kullanıyorum ama çamaşırlarım bi türlü güzel kokmuyo yani kirli sepetinde çamaşırlar bekler ya o koku geçmiyo bi türlü nolur kızlar yardımcı olun

Makinada bir sorun var bence.
Servisi çağırın.
Garantisi duruyordur nasıl olsa.

Hani deterjan koyduğun göz var ya onu çıkartıp arada yıka.Deterjan kalıntıları o kısmı tıkıyo bak bakalım artık birikmiş mi. Görüceksin sorunun çözülecek.

Çok kirletmeden çamaşırlarınızı yıkayın açık havada kurutun kaliteli deterjan kullanın
Renklilerle beyazları açık Renklileri ayırın

Yumusaticiyi çok koyuyorsun belkide akiyor zamanı gelmeden..benim bosch makinem öyleydi.Çamaşırları sıktırıp bir daha baslatiyordum deterjan gözüne yumuşatıcı koyup da..sonra biraz yikaninca sıktırıyordum..dene sen de..yumusaticiyi sonra koy yada

Hani deterjan koyduğun göz var ya onu çıkartıp arada yıka.Deterjan kalıntıları o kısmı tıkıyo bak bakalım artık birikmiş mi. Görüceksin sorunun çözülecek.
evet buna dikkat edin. alt komşumuzun da böyle bir sorunu vardı. gelen servis böyle söylemiş ona da.

Yumuşatıcı ile ne alakası var ki, yıkanan bir çamaşır yumaşatıcı olması da kirli sepetinde ki gibi kokmaz.

Sizinki sadece ıslatıyor sanırım. Deterjanı aldığından emin misiniz?

Garanti kapsamında tamirci çağırın.

Körüğü küflü mü? Körüğü az biraz kendinize çekip altına bakın kirli mi diye. Küflü olursa bazı çamaşırlar çok kötü kokuyor. Servise göstermekte de fayda var pek tabii.

kızlar biliyorum kimlerin ne önemli dertleri var ama benim sorunumda çamaşırlarım beko 9 kg çamaşır makinem var 2 aylık evliyim daha yani çok kullanılmış bi makine değil yumoş ekstra yumuşatıcı kullanıyorum ama çamaşırlarım bi türlü güzel kokmuyo yani kirli sepetinde çamaşırlar bekler ya o koku geçmiyo bi türlü nolur kızlar yardımcı olun
Bende yumosun konsantre portakal cicegini kullaniyorum. Yumoslu suda bekletirim ben camasirlarimi 3 saat kadar mis gibi kokar.

Çamaşırları içinde bekletiyor musun yoksa makine biter bitmez çıkartıp asıyor musun? Eğer bekletiyorsan ıslak ıslak o koku olur.

Kurutma şeklin yanlış olabilir.. kapısı kapalı bi odada hava almadan kurutuosan çamaşırlar on nemden dolayı pis kokar...

İyi deterjan kullanin. Ben universitedeyken bingo sivi kullaniyordum cok memnundum. Evlenince ekonomik sebeplerden dolayi toz deterjana gectim. Bingo sividan memnunum diye bingo toz aldim ama hic memnun degilim. Bol bol koyuyorum biran once bitsin diye.

Ben de ilk evlendigimde boyle birsey yasamistim. Aman nasil olsa cok kirlenmiyor diye soguk su ayarinda yikiyodum camasirlari :deli::eek: Ilk baslarda normaldi. Ama bir sure sonra camasirlar kokarak cikmaya basladi. Sonra cozdum olayi. Once makinayi 95 derecede bi bos calistirdim sirke ile. Sonra kapagini acik biraktim ici kurusun diye. Sonra camasirlarimi normal 60 derecede yikamaya basladim. Her yikamadan sonra da hemen cikarip astim ve camasir makinasinin kapagini da hep aralik biraktim. Ici islak kalinca o da koku yapiyo cunku. Bu sayede hallettim cok sukur. Yumusatici bile kullanmiyorum. Deterjanim yetiyo :halay::halay::halay:

Bazıları sıvı deterjan kullanıyor ki ben de kullanıyorum ama eğer sıvı deterjan hazneniz yoksa o deterjan akar gider çamaşıra değmez o yüzden 2.kere su aldığında koyun sıvı deterjanı.

Yumoşun bir yumuşatıcısı var
Sarı renkli kutusu
O aynı tarif ettiğin gibi kokuyor yıkadıktan sonra
Kutuyu kokluyosun harika
Çamaşırlar çıkıyor leş gibi bir koku

Yazın bunu almıştım makinem bozuldu sandım meğer bu pis kokuyormuş
Kullanmayı bırakınca sorun çözüldü

X