Temizlik yapmayı pek bilmiyorum :(

Sizce robot süpürge mi almalıyım şarjlı dikey mi (3 çocuk)
Ben hem robot hem dyson diyorum. Tercih yapılacaksa robot kesinlikle alın. Süpürge açmaya üşeneceğiniz zamanlar kurtarıcınız olacak. Bence her ikisi de olmalı. Dyson elim ayağım her gün kullanıyorum. Bana sorarsanız kablolu olanlara gerek yok, el süpürgesi olunca üşenilmiyor, her türlü başlığı da var.

Banyoda kireç, mutfakta yağ çamaşır suyuyla geçmez çünkü çamaşır suyu ağartıcıdır ve dezenfekte etmek için kullanılır. Genelde beyaz pimapen, zemin vs için kullanılır. Yağ için yağ çözücü, kireç için kireç çözücü maddeler kullanmalısınız.

Bu arada bu üç malzemeyi asla asla asla karıştırmayın. Bir kere küçükken anneannemin tuvaleti için çamaşır suyuyla kireç çözücüyü arka arkaya döktüm az kalsın rabbime kavuşuyordum

Bence de ikisi de olmalı bana göre, bende kablolu var çok zor oluyor üşeniyorum açmaya. Fiyatlar uçtu hem robot süpürgelerin hem de dikeylerin bunun yüzünden birini seçmek zorundayım ama sanırım ben dikey seçicem çünkü koltukları süpüremem robot süpürgeyle. Çocuk olunca koltuk aralarına her halt giriyor

Ben de size şunu sorayım bilgili göründünüz bana.

Mesela ben klozetin oturma yerini, dışını veya lavaboyu ovduğum süngeri VS her kullanımdan sonra atıyorum mecburen. Buda bana büyük bir israf gibi geliyor. Sizler bu iş için ne kullanıyorsunuz merak ettim.

Yanlış anlamayın ancak eşiniz Pilot ve gelir düzeyiniz toplumun büyük bir kısmından çok daha yüksek. 2 süpürge alımı bütçenizi bu denli zorlar mı ?

Normal ıslak mendil kullanın. Aynı şekilde çamaşır suyu veya wc temizleyiciyle temizleyin. Süngerden ucuz olur

Benim lavabo süngerim ayrı, onu da ortalama bir ay kullanıyorum. Klozeti banyonun haftalık temizliğinde klozet dışını şu yumuşak banyo fırçalarıyla fırçalayarak yıkıyorum, içini ve iç ayrıntılarını Rossman’dan aldığım eğimli küçük bir fırça var onunla fırçalıyorum, günlük kullanım için de şu silikon tuvalet fırçaları çıktı daha hijyenik onlardan kullanıyorum. Klozet kapağım zaten çıkıyor yıkadıktan sonra takıp klozetin dışını mikrofiber bezle kuruluyorum. Sonra fırçaları ayrı bir kovada sıcak su ve deterjanla bekletip dezenfekte edip haftaya tekrar kullanıyorum. Dediğiniz şekilde her gün her gün sünger atmıyorum. En azından ben böyle yapıyorum.

Bu tamamen size bağlı. Robot süpürge kolumu kaldıracak hâlim kalmadığında çok işime yarıyor. Ben evde yokken bile çalıştırabiliyorum, geldiğimde temiz bir ev olsun diye. O büyük kablolu süpürgenin aparatları varsa ve çekimi iyiyse ben robot alırdım.

Gerçekten buyuk israf yapıyorsunuz. Özellikle lavabo ve klozet dışı için kullandıgınız sungeri atmanıza hiç gerek yok. Lavabo için ayrı sünger klozet dışı için ayrı sunger olsun. Temizliğinizi yaptıktan sonra sungeri yıkayın.Kuruduktan sonra ikisini yine ayrı olarak bir kutunun içine koyun. İki veya dort bolmeli duzenleyiciler var onlardan olabilir. Sungerinde karışmaması için renkli olarak veya ucundan keserek işaretleyin.
Ben klozet oturan kısmı kapagı için komple cif jel tüm yüzeyler kullanıyorum çamasır suyu katkılı. Suyla karıstırılıp kullanılıyor. Plastik Fısfıslı şişe ayarlayıp içine koyuyorum karısımı. Bunu klozette, lavaboda ve banyo zemininde kullanıyorum Klozette kullanırken fısfısla sıkıp bir sure bekletiyorum. Ardından bolca suyla yıkıyorum. Klozet kapağı için sünger kullanmıyorum steril gelmedigi için bana. Leke varsa fısfısladıktan sonra peçete ile siliyorum.ve banyoda temizlik yaparken mutlaka eldiven kullanıyorum. Temizlik urunlerinin cilde degmesi cok tehlikeli.

Ayrıca duşakabin kireci, musluk kireci ve parlatmak için bimdeki sıvı bulasık mk parlatıcıyı tavsiye ederim herkese muhteşem bir ürün. Mutfak tezgahında da kullanıyorum muhteşem temizliyor ve parlatıyor. Elim ayagım olan olmazsa olmazlarımdan olan bir ürün. Özelikle duşakabinde cok basarılı cunku bir cok urun kullandım asla bu kadar temizlemedi.

Lolobibi arkadaşlara katılıyorum hamileyken agır temizlikten kaçının ve kimyasallara maruz kalmaktan. Eviniz hayırlı olsun bebeginizide saglıcakla kucagınıza alın inşallah, bizlere de dua ederseniz seviniriz

Yanlış anlamayın ancak eşiniz Pilot ve gelir düzeyiniz toplumun büyük bir kısmından çok daha yüksek. 2 süpürge alımı bütçenizi bu denli zorlar mı ?
Zorlar. Ev aldık ve bankaya kredisini ödüyoruz + kızımın okulu var ve evde bakıcımız var. Dikkat ediyoruz harcamalara.

Hafta da 2 kez , sabah süpürge önce halıların ustu halıları kaldır cırp sonra parke veya zemin süpür. sonra Vileda.( Vileda suyuna az camasır suyu, az bingo mutlu yuvam) en son toz alma cunku supur sil derken ne toz kalkar. Toz alırken yumusatıcılı suyla toz alın.birde b.mde abizbir de cam bezleri satılıyor ondan mutlaka alın cam silerken buzdolabı silerken okadar güzel ki hiç leke kalmıyor camları dalinli suyla o bezle silin durulamaya gerek yok tertemiz.banyolar en son türkiyede sular kireçli oldugu için ne kadar da silseniz illa o su lekelei oluyor her dussonrası muslukları kabinleri kurulasanız leke leke olmaz ama cıkınca banyodan o buhar gidene kadr illa oluyor gene. Toplu evin en rahat yanı az esya olması az esya cok huzur. Ayrıca kucuk ev herzaman ideal hem eviniz kucuk diye cok gelen giden yatılı kalanın olmaz hem temizliği uzun sürmez hem kısın cabuk ısınır benm evim 2+1 az esyam var sabah yarm saat suruyor temizligim geri kalan tüm gun boyu bosum.cocukla oynuyoz. Ve mutfakta az esya kiimiisnde 12 kişilik misafir yemek takımı,6 kişilik gunlyk takım bilmem ne takım ne gerek var yahu tıkıs tıkıs oluyor mutfak ve bulasık hiç bitmiyor. Bir yemek yaparken bi kapta mı karıstırıyorsun onu kullandıktan sonra çalkala sonra aynı kapta salata yap koy,calkala baska bişey yap koy az bulasık.tezgah ustunde birsürü Seyde dagınık duruyor.bnm tezgahımda sadece bulasık sungerim ve deterhanlık var. Bombos temiz.çok aksesuarda evi dagınık gosteriyor sade bir iki slaon bitkisi bir tablo yeterli. Biblolar süsler benm gozumu cok yoruyor dagınık gosteriyor. Aynı sekilde cocuk odası sade düz nevresım secin artık oynamadıgı ufak tefek parca parca oyuncakları kaldırın bir dolaba falan geri kalanını sepetlere koyup sadelestirin. Koyu renk boya koyu renk mobılya evi bogucu dagınık ve kalabalık gösteriyor.kendi evim olunca herseyimi beyaz alacam ya. Hem toz almasanda surekli belli olmuyor daha temiz ve ferah duruyor beyaz mobılyalı evler. Zevkler ve tercihler tartısılmaz tabi ama en büyük kural az esya. Temizlik hersekilde kolay olur. Hayırlı olsun eviniz

Çok teşekkür ederim ben ürdünde yaşıyorum burada ki tüm evler büyük 200 metrekare felan oluyor çünkü misafir odaları oluyor genelde 3 banyo felan vs. Normalde bende küçük severim ama birde 3 çocuğumuz olucak yakında 1 kızım var ve ikizlere hamileyiim şuan. İnanın israfı ve fazla harcamayı hiç sevmem. 6 kişilik yemek takımım var (tek bir tane yemek takımım var) ve 4 senedir aynısını kullanıyorum işimi görüyor. 2 tane nevresimim var yıkayıp dönüşümlü kullanıyorum. Dolaplarda fazladan nevresimler, hurçlar felan yeni gelinlerin evlerini görünce fenalık geçiriyorum resmen Mutfağı tıkış tepiş yapmaya hiç gerek yok tezgah dediğin boş olucak bana göre ne kadar az obje o kadar az temizlik. Bende sizin gibi sadelikten yanayım.

Öncelikle hayırlı olsun .Bir sürü öneri verilebir size ama nacizane tavsiyem çamaşır suyu ,kireç sökücü gbi şeyleri hamileyken kullanmayın . Belki bilmiyorsunuzdur yazmak istedim .
Ortam hava alırken de kullanmak zararlı mı? Ben de kullandım birkaç kere

Domolun islak temizlik mendillerini evden hic eksik etmem ben.klozet kapaginin icini disini guzelce silip cope atiyorum sunger hic hijyenik gelmiyor tavsiye ederim.islak kova mendiller de olur.

Domolun islak temizlik mendillerini evden hic eksik etmem ben.klozetin icini disini guzelce silip cope atiyorum sunger hic hijyenik gelmiyor tavsiye ederim.islak kova mendiller de olur.
Evet o tarz mendilleri ara sıra günlük hijyen için ben de kullanıyorum dış kısımlarda. Easy wet wipes olarak kovada satılıyor aylarca gidiyor.

Son düzenleme:
Ay MAsallah ikiz saglıcakla gelsinler bende dogudayım MAsallah en kucuk ev 200 metrekare mutfak han gibi iki tane 6 metrekare halıyı yanyana seriyorum gene heryer boş kalıyor.ne ısınabiliyoruz ne temizligi bitiyor esime dedm tasınalım daha fazla dayanamıcam . Siizn içnde hayırlısı olsun 3 cocukla temizlik zor olur haftada bir kez süpür sil yapsanız . 2-3 gunde bir supruge yapsanız yeter. Kullanmadıgınız odaları kapalı tutun tozlanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…