Temizlik yapmayı pek bilmiyorum :(

Lolobibi

Positive vibes only ♡
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
731
834
53
26
Merhaba kızlar. Ev alma sürecine girdik sonunda ve bir kaç ay içinde taşınmayı düşünüyoruz. Şuan yaşadığım ev ortalama 16 senelik ve çok eski 4 sene yaşamak zorunda kaldık ev için para biriktirmek için, burası eşimin babasının evi. Ama heryer o kadar eski ki banyolarında ki kireç lekeleri, mutfak fayanslarındaki eski lekeler hiçbirini annem çıkaramadı sonra bende üstten çamaşır suyuyla vs olduğu kadar yapıyordum. Ama ev çok kötü kullanıldığı için asla tam temiz olmuyodu. Yeni evimi inşallah çok temiz kullanmak istiyorum zaten düzen takıntım var komidinde peçete parçası olsa bile rahatsız olan bir insanım. Bana temizlik için fikirlerde bulunurmusunuz? Mesela banyonun duşakabinin kireç tutmaması için neler yapmam lazım? Yerleri nasıl sürekli temiz tutabilirim ve neler kullanmam gerekir? Bunun gibi temel şeyleri ve kullanmam gereken ürünlerden bahsederseniz çok memnun olurum

Öncelikle hayırlı olsun .Bir sürü öneri verilebir size ama nacizane tavsiyem çamaşır suyu ,kireç sökücü gbi şeyleri hamileyken kullanmayın . Belki bilmiyorsunuzdur yazmak istedim .
Çok teşekkür ederim. Bilmiyordum, zaten kullanmamın nedeni her yer çok eski olduğu için çamaşır suyuyla temiz oluyor. Bundan sonra kullanmam zararlıysa.

Öncelikle heryere uygun deterjan kullanın. Mutfakta yağ çözücü, banyoda banyo temizleyici, banyo temizleyici ile derzde temizlenir. Çıkmayan derz lekeleri üzerine derz çekilebilir. Banyo ve mutfak için çok etkili ürünler var. Markette satılmayıp siparişle aldığın belli markalar. Ağır temizlikte onlar tercih edilebilir. Günlükte markettekiler iş görür.

Şu an kimyasallardan uzak durun bence. Yeni evin o kaba temizliğinide siz yapmayın bence ya yardımcı tutun ya da size yardımcı olabilecek birileri varsa onlar yapsın o ilk kaba temizliği…Sonrasında robot süpürgeler işinize yarar bence. Onlar sulu temizlikte yapıyor özellikle mutfağın yerine bir şey damladıysa falan iz kalmıyor. Duşuda her duş alımından sonra fısfıslı deterjanla fırçalayınca leke vs. kalmıyor.

Burada en temel ve püf nokta her gün temizliği ve düzeni sürdürebilmek adına bir rutininiz olması. Her gün her yer kaldırıp indirilmez, her yer çekilmez;ama her gün yapılması gereken şeyler var: Örneğin her gün klozeti fırçalayın, lavaboları ovun, kullanılan kapı kollarını lysolla dezenfekte edin. Her gün süpürün süpüremiyorsanız bir robot süpürge alın, şöyle açık yerleri beş dakikada moplayın. Elinizin altında şu hazır kova kullan at temizlik mendillerinden olsun. Easy wet wipes olarak geçiyor. Yani kirlenmesine izin vermeyin.

Sizce robot süpürge mi, şarjlı dikey süpürge mi almalıyım?

https://www.hepsiburada.com/derzz-temizleyici-750ml-p-ZY91192?magaza=ersan yapı&ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6818-FMCG.shop.camp6458424899adgr76841107189&ds_rl=1294343&gclid=CjwKCAjw4JWZBhApEiwAtJUN0MNN88ORLQ4tB3ti9Vns--b74SGi0310sO-HfYKqztsKF7pT5wX1KxoCX6kQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Şu ürün 30 yıllık banyo kirini temizler.Evdeki tüm taşların aralarına sıkıp hafif bir fırçalayın eski diş fırçasıyla takır takır çözülüyor zaten.Bu marka diğerlerinden daha etkili ama onu söyleyeyim farklı markalarda var.Fazla kimyasal içeriyor olsa gerek ki kokusu çok ağır, günlük kullanımda tavsiye etmem.O yılların kiridir sizi rahatsız eden sonra haftada bir yapsanız olmuyor zaten ama küf tutmuşsa bir kere tekrar edebiliyor temizlesenizde haftalık.Onun içinde sızdırmaz bantlar var onlardan kullanabilirsiniz.

Silip süpüren robot bir süpürge bebek sonrası hayat kurtarıcı olacaktır sizin için

Duşakabin kireç tutmasın istiyorsanız her banyo sonrası el cekceki ile suları çekin 5 dk sürmez zaten çekmek kireç filan oluşmaz.

Klozet lavabo bunlarda hergun fırcalansa kireç lekesi tutmaz.

Temizlikte aslında altın kural bellidir aldığını aldığın yere koyacaksın koymazsan dağınıklık olur .

Katılıyorum. Rossman’daki ufak el çekçekini kullanıyorum ben. Ardından Rossman’daki Top Cleaner Glas Power Schaum ile arada bir cila atıyorum. İki üç günde bir. Foşur foşur yıkama işini haftada bir yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…