• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik yapmaktan nefret ediyorum

Ceylink

Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2020
69
16
18
27
Ev hanımıyım bütün gün boşum ama temizlik yapmak o kadar gözüme geliyor ki görüncem kuzenlerim hepsi temizlik hastası o kadar ki temizlik terapi gibi geliyor diyorlar. Temiz evi tezmileyip duruyorlar. Bense temizlik diyince depresyona giriyorum etrafı pis görmeye dayanamıyorum ama yapmakta istemiyorum sadece etrafı süpürgeyle alıyorum toz alıyorum tuvaletleri düzenli her girip çıkmaya yıkıyorum bu kadar duvar silme pencere silme makinaların arkasını temizleme dolap içleri vs büyük işlere giremiyorum camlarımı yazdan belli silmedim yağmur yağıyor kar yağıyor tekrar tekrar neden yorim ki kendimi diyorum perdeler desen 2 ay oldu daha yikanmadi. Nolacak benim bu halim temizlik hastaları için doktorlar var sevmeyenler içinde olsa giderim :((

Eşiniz çok mu yorucu calisiyor?
Ben de calismiyorum da calismayinca kendimi hor kullanacak değilim 😂 Cam, duvar silmedim hayatimda. Camlari en son eşim silmişti öyle duruyor.
Buyuk detayli temizlik tek basima yapamam.
Ben de supur, sil yapiyorum rutin olarak tabi ki ev temizliyorum.
Yapacak bir şey yok. Ya eşiniz de el atsin, atamam yorgunuk diyorsa arada yardimci alin. Zaten hergun yapilan işler degil duvar cam gerci yapan da vardir simdi 😂😂😂 ben pasakliyim.

Ev hanımıyım bütün gün boşum ama temizlik yapmak o kadar gözüme geliyor ki görüncem kuzenlerim hepsi temizlik hastası o kadar ki temizlik terapi gibi geliyor diyorlar. Temiz evi tezmileyip duruyorlar. Bense temizlik diyince depresyona giriyorum etrafı pis görmeye dayanamıyorum ama yapmakta istemiyorum sadece etrafı süpürgeyle alıyorum toz alıyorum tuvaletleri düzenli her girip çıkmaya yıkıyorum bu kadar duvar silme pencere silme makinaların arkasını temizleme dolap içleri vs büyük işlere giremiyorum camlarımı yazdan belli silmedim yağmur yağıyor kar yağıyor tekrar tekrar neden yorim ki kendimi diyorum perdeler desen 2 ay oldu daha yikanmadi. Nolacak benim bu halim temizlik hastaları için doktorlar var sevmeyenler içinde olsa giderim :KK43:(
ben de yerleri süpürüyorum kısmetse robot alıp salıcam, siliyorum bi de toz alıyorum. yeterli bence :D :D camları kışın silmem eğer çamur yağmadıysa, ya da perdeler o kadar sık yıkanmaz diye bildiğimden 2 ay yıkanmaması normal geldi.

Ev hanımıyım bütün gün boşum ama temizlik yapmak o kadar gözüme geliyor ki görüncem kuzenlerim hepsi temizlik hastası o kadar ki temizlik terapi gibi geliyor diyorlar. Temiz evi tezmileyip duruyorlar. Bense temizlik diyince depresyona giriyorum etrafı pis görmeye dayanamıyorum ama yapmakta istemiyorum sadece etrafı süpürgeyle alıyorum toz alıyorum tuvaletleri düzenli her girip çıkmaya yıkıyorum bu kadar duvar silme pencere silme makinaların arkasını temizleme dolap içleri vs büyük işlere giremiyorum camlarımı yazdan belli silmedim yağmur yağıyor kar yağıyor tekrar tekrar neden yorim ki kendimi diyorum perdeler desen 2 ay oldu daha yikanmadi. Nolacak benim bu halim temizlik hastaları için doktorlar var sevmeyenler içinde olsa giderim :KK43:(
Ben 6 aydır perde yıkamıyorum😂😂 haftaiçi sürekli çalışıyorum haftasonları bazen çalışıyorum ben ancak yemek yapıp yendiğini toplaya biliyorum. Bana göre temizlik mutfakta bulaşık olmamasıdır 😂😂 herkesin temizlik anlayışı farklıdır. Haftada 1 defa süpürüp siler etrafı topar banyo tuvalet yıkarım. Perdelere gelene kadar iş çok. Bakalım onlara ne zaman sıra gelecek 😂😂😂 üzme canını boşver keyfine bak sen kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle yap 💕

yalnız değilsin , bende sevmiyorum ,

hee şuan evde çalışan kadınım var ama o olmasada bu kadar temizlik yapamam meselaa ,

meselaa kızkardeşim geçen diyorki bazanın altını boşalttım tozunu aldım ,

dedim manyakmısın :olamaz::olamaz:niye diyor , hiç açılmıyan bir yerin tozu neden alınır ,:super:

bana o kadar uzak kalıyor , bu işler , :KK45::KK45:

ben bu dünyaya gezmeye dolaşmaya süslenmeye konuşmaya ve se...işmeye gelmmişim diyorum gülüyor bana:KK70::KK70:

kirli evi bende temizlemeyi sevmem, temiz evi temizlemek hem daha kolay hem daha çabuk bitiyor...
o yüzden günlük yer süpürür toz alır banyo mutfak temizlerim yerleri yazın hergün yer silerim tüm pencereler açık olduğu için, kışın kirlenmiyor haftada bir yetiyor hatta haftada 1 bile kirlenmiyor . çamaşır biriktirmem, aldığımız şeyi de işimiz bitince anında yerine koyarız o yüzden dağınıklıkda olmaz. haliyle evde özellikle temizlik için zaman ayırmak gerekmiyor ve yaptığımda da çok kolay ve keyifli olduğundan bana da terapi gibi geliyor...

benim için camlar topraklı çamurlu olmasın yeter, fırtınası toprağı çok olan yerdeyiz haliyle çamur oluyor camlarımız, yağmurda camlar ıslakken bezle şöyle bir yüzeysel lekesini alır eşim ,lekeli kurumasın diye daha kolay oluyor yazında tozlu görürsem tozunu alırım mop ile özellikle cam için su hazırladığımı bile hatırlamıyorum yani...

tüm eşyalarım temizliği kolay olsun diye ayaklı yerden yüksek itip çekmeme gerek kalmıyor ,beyaz eşyalarıda senede 3-4 kere çeker altını süpürür silerim zaten hergün yer süpürünce eşyaların altı toz olmuyor ,yerde toz olmuyor ki eşya altına gitsin ...

siz işleri çok biriktiriyorsanız ondan eziyete dönüyordur bence, canınıza yazık olur...

temiz evi severim ama temizliğe vakit harcamayı sevmem o yüzden düzenli planlıyım ve çok az eşyam var dolap içlerim rahat olmalı evde eşyam az olmalı ,ben eşyaya değil eşyalar bana hizmet etmeli.

önce fazla eşya eleyin isterseniz ? sonra da rutin oluşturun önce sizi zorlayacak düzen oturtana kadar ama sonra çok rahat edersiniz

Ben de calismiyorum da calismayinca kendimi hor kullanacak değilim 😂 Cam, duvar silmedim hayatimda. Camlari en son eşim silmişti öyle duruyor.
Yapacak bir şey yok. Ya eşiniz de el atsin, atamam yorgunuk diyorsa arada yardimci alin. Zaten hergun yapilan işler degil duvar cam gerci yapan da vardir simdi 😂😂😂 ben pasakliyim.
Bende pasaklıyım 😂😂😂

Ahahaaha Ben o senin yaptıklarını da yapmiyorum. Baya baya evi 💩 goturuyor. Epey bi muddet 😱 birikiyor birikiyor dag oluyor, sonra enerjim ne zaman yeterse, pasa gonlum ne zaman isterse o zaman yapiyorum. Camlar perdeler oyle detayli ve zor isleri de boyle cooooom nadir bindeee bir esim el atıyor yapiyoruz. Hic de umrumda dgeil valla. Geziyorum tozuyorum, kendimle vakit geçiriyorum. Hic ev isiyle ömrümü heba edemem. Takma kafaya amaaan

Tak kulaklığını ya da sesi komşuların rahatsız olmayacak şekilde yap temizliğini bacım. Temizlikten sonra da kendine ödül ver duş al kahve iç. Temizlik yaparken spor da yapmış oluyorsun. Kahvenin yanında çikolata da ye.Motivasyon olur sana 😚

Aynı ben toplama, süpürme, ütü ve çamaşır bile neyse ama bulaşık cam ve yer silmeden nefret ediyorum.
Hayatta anlamam temizlik yaptıkça mutlu olan insanı ben çok daha gergin oluyorum

Ahah aynı ben eşim işi yorucu hatta sabah 6 gider akşam 9 10 gelir temizlikçiye bulamiyorum armut uygulamsindan 500 e 600 e geliyorlar

ben de yerleri süpürüyorum kısmetse robot alıp salıcam, siliyorum bi de toz alıyorum. yeterli bence :KK70: :KK70: camları kışın silmem eğer çamur yağmadıysa, ya da perdeler o kadar sık yıkanmaz diye bildiğimden 2 ay yıkanmaması normal geldi.
Ay bu cevaplar beni ne kadar rahatlattı şimdi linç yerim diyordum herkezden😅🤭

Ben 6 aydır perde yıkamıyorum😂😂 haftaiçi sürekli çalışıyorum haftasonları bazen çalışıyorum ben ancak yemek yapıp yendiğini toplaya biliyorum. Bana göre temizlik mutfakta bulaşık olmamasıdır 😂😂 herkesin temizlik anlayışı farklıdır. Haftada 1 defa süpürüp siler etrafı topar banyo tuvalet yıkarım. Perdelere gelene kadar iş çok. Bakalım onlara ne zaman sıra gelecek 😂😂😂 üzme canını boşver keyfine bak sen kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle yap 💕
Ahahaha soğuk valla 🤭

Ay bu cevaplar beni ne kadar rahatlattı şimdi linç yerim diyordum herkezden😅🤭
ay herkesin evi kendine canım niye linç yiyesiniz annem aşırı dağınık ve rahattır o kaosda yaşamaktan memnundur ona neden hiç temizlik yapmıyorsun demezdim ama ben temiz ortamı sevdiğim için bekarken herşeyi ben yapardım , şimdi kendi evinde nasıl yaşıyorsa yaşasın banane... her insanın düzeni var siz böyle mutluysanız sıkıntı yok

çok temizlik yapan temizdir diye birşeyde yok yer sildiği bezle mutfak tezgahı silen de var, yani sürekli temizlik yapmayı sevmiyorsunuz diye pis olacak değilsiniz

Daha ne yapacakdınız ki ?
Perdelerim 4 ay önce yıkandı.
Dolaplarım en son 4 ay önce içleri silindi.
Banyo haftada bir yıkarım.
Duvar silmek mi ? o da ne (hayatta silmedim, silmem de)
Evi çalışan kadın oldugum için haftada bir süpürüp siliyorum
Geçen arkadaşım geldi temizlik konusu açıldı 2 ay önce yıkadım en son perdeleri dedim ay biz 16 günde bir yıkıyoruz dedi ben pasakliyimherhalde dedim

Bende pasaklıyım 😂😂😂
boşverin bence pasaklı değiliz :) hayat temizlige cok uzun süre harcamaya degmeyecek kadar degerli. tozdan ölmüyoruz ya evimiz günü kurtarmaya yetecek kadar temiz olsa yeter :) senede 2-3 kez detaylı temizlik icin yardımcı alıyorum, robot da haftada 1-2 yerleri süpürüyor. mutfak banyo da düzenli temizlendikten sonra daha ne olsun.

Back
X