temizlik sorunu

Küçük evin temizliği daha zordur. Heryer devamlı kullanıldığından hep batar. Ama büyük ev öyle değil. Planlı - programlı olursan hep düzenli olur evin. İş-sosyal hayatına göre programını yaptın mı herşey kolaylaşır.
Yatmadan evi dağınık bırakma, çalışmıyorsan sabahları kahvaltıdan sonra bi toz al, oldu - bitti.
Haftada 1 veya hafta aşırı bi yardımcı gelse. Ütünü-temizliğini yapsa yeter canım.
Yemek işini de hergün mü yapıyorsun?
Benim gözümde en çok büyüyen iş ;kapı - pencere temizliğidir. Ha bi de perde

Bir de benim gibi hassas olan bayanlar buharlı paspas alırsa ooohhh çok rahatlar. Kimyasal ürünleri kullanmadan temizlik yapıyorum. Her şey için ayrı başlığı var. Allah yapandan razı olsun. Artık yaptığım temizlik içime siniyor gerçekten

işin kötüsü eşim daha büyük bahçeli villa tarzı bir ev almak istiyor.Öyle evim olsa bir aya yorgunluktan gömerler beni herhalde yandım ben yandım
yok artık madem daha büyük ev düşünüyor bir adet de temizlikçi düşünsün böyle ömür mü geçer ya hayatın güzelliklerinden mahrum kalmayın

O zaman bir şey sorayım.

Aldım buharlı temizleyiciyi, evi de diyelim ki 2 haftadır silmemişim, bunların mikrofiber bezi mi oluyor işte, onu hiç değiştirmeden tek seferde silebiliyor muyum her yeri?

Soru saçma da olmuş olabilir.

laminantlara zarar verir mi acaba

Burada marka veremem, istersen özelden yazarım canım.
Bir sürü başlığı var : koltuklar için, pencereler için, kıyafet - perde için, yerler için....
Döşeme başlığıyla koltukları süpürüyorum, yer başlığıyla da yerleri süpürüyorum. Sonra da buharlı temizleyiciye geçiyorum.
Döşeme başlığı ile koltuklardan, yer başlığı ile yerlerden geçiyorum.
Mobun 2 yüzünü de kullanabilirsin. Battı mı Mobunu değiştir temizliğe devam et. Sonra mobları suyun altına az bi tutuyorum, istersen tutmazsın, makineye at, yıkandı
Bu arada Yerlerin mobuyla, döşemelerin Mobunu ayrı ayrı atarım makinaya

laminantlara zarar verir mi acaba
Ayarları var canım. Her yüzeyde güvenli. Ben bazı kıyafetleri kuru temizleme de yapıyorum onunla. Mesela eşim takımını 1 kere giydi diye kuru temizlemeye gidecek değil ya, makinamla kuru temizleme yapıyorum, tertemiz oluyor. Hep kuru temizlemeye götürmemize gerek kalmadı. Bir kaç kez daha giydi mi götürüyoruz temizlemeye.

Bende uzun zamandır arıyorum buharlı temizleyici sanırım memnunsun sen hangisini kullanıyorsun yazar mısın?

özelede mesaj attım... cevap atarsanız sevinirim.

eviniz çok büyük bitmez tabi Annemlerin evi de çok genişti bitmiyorduu. evlendim evim orta halli ama yinede bitmiyo

haftalık temizlikçi gelir

Hergün evin tamamını kirletmiyorsunuz ya Kullandığınız odaları temizleyin kullanmadığını haftada bir yapın balkonda kolaydır

Bu yazinizi okuyana kadar ben de kullanmadiginiz odalari her gün temizlemeyin diycektim.
Esiniz daginik ve dikkatsizse ilk önce Allah´tan bol bol sabir diliyorum size.
Benim esim bu konuda masterli. Daha sabah bu yuzden kavga ettik.
Evde kucuk bir saksida bitki var ufak tefek sirin bisey. Ama ne goreyim esim bitkinin dibine sakiz paketi ivir zivir atmis.
Bu ne diye sorunca da hemen ukala bi sekilde "yere atmaktan iyidir ne varki bunda" dedi. Çöp denen bisey var deyince de hemen sinirlendi her seyi cok abartiyormusum kavga etmeye bahane ariyormusum.
Cinnet sebebi ya bu konuda cok doluyum arkadasim Allah senin de yardimcin olsun :-(

Ayni dert bende de var, maddi duruma gore ayda 1, bazen iki üç ayda bir yardimci alabiliyorum o da camlari (3+1 ama her odada komple camli kapali balkon var) kapilari koltuklari falan silebiliyor. Yerler koyu renk parke, bir kirinti dusse ben burdayim diye bagiriyor, bir de kedi var yazin onun killari... Kizim mutemadiyen daginik, evde sıkılıyor oynasin diye saliyorum ama bazen adim atacak yer kalmiyor. Zaten butun evi piril piril yapsam 1 saat sonra eski haline geliyor. Su an eve atom bombasi dusmus gibi mesela ve benim hic kalkip toplayasim yok

bendede vardı benzer sorun , hep kafam evde oluyordu bir tarafı temzilerken bir taraf batıyor , üstü,altı..kendi evim olmasına rağmen bıktım ,kullanacağım kadar küçük bir eve çıktım eşyalarımı tahliye ettim ohhh dünya varmış ..yaşasın küçük ev, yaşasın kullanacağım kadar eşya...

Villa ya geçmeyi düşünüyorsa demek durumu iyi eşinin , tut elinin altına birini sabah gelsin akşam gitsin yemeğini temizliğini yapar çocuğa bakmanda da yardım eder..
Benim evimde 240m kare 4+1 iki banyo iki koca balkon çocuk yok ama yine yetişemiyorum

Arkadaslar bende Ankara'da oturuyorum... evim 3oda olmasina ragmen yetisemiyorum... ne zaman temizlik icin yardimci bayan gelse çıldıracak gibi oluyorum... okul açıkken zaten yanlarinda bulunmuyorum... simdi tatilde olduğumuz icin mecbur denk geliyoruz... mesela bugün bir bayan aldim... kadincagizda gercekten ihtiyac sahibi falan... sabah 9 gibi geldi... ilk dediği bu viledayi mutlaka değiştirin... dönenlerden alın diyor.. halbuki ben eliyle detay silmesini istiyorum ama işte en büyük sıkıntım bunu söyleyemiyorum... saat 12 gibi işim var diyip çıktım... cünkü daha fazla izlemek istemedim.. sistemi şöyle once toz alıyor, sonra cam silip,yerleri sildikten sonra supuruyor... baştan sona sistemi arıza... dedim ben bunu izlemek yerine evden çıkayım, geldigimde zaten eh işte denecek düzeye gelir... saat üç buçuk gibi aradi işim bitti dedi... az sonra eve gittim... 130 tl sini alıp gitti... sonuç halılar silinmemiş,koltuklar silinmemis,duş temizlenmemiş,fayanslara el degmemiş... ilk geldiginde koltuk ve halilari söylemiştim ama nafile.. şimdi tekrar bir bayan arayışına girdim... gercekten bende çok bunaldım bu temizlik işlerinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…