Temizlik bir kadın olmak istiyorum

Bende çok üşengeç biriyim üstelik çalışıyorum ve çocuğum var küçük 😔😔😔 kendime şöyle bir olan oluşturdum her sabah 7 de kalkıyorum çok basit beslenmelerimizi hazırlıyorum eşim benim ve kızım için okulda yemeğe. Sonra varsa akşamın yemeğini yapıyorum ( yemek iki günlük oluyor) bir gün yemek yaptiysam bir gün buzdolabı temizleme herhangi bir dolap içi gibi minik hedefler koyuyorum . 8 buçukta evden çıkıyorum eve gelince yemek hazır olduğu için kafam da rahat oluyor biraz dinlenip günlük süpürge yapıyorum. Her gün makina çalışıyorum akşam böylelikle hiç çamaşır birikmiyor çıkanı hemen katılıyorum ortalıkta çok fazla eşya yok çok minimal yaşıyorum bu kadar ama bazen çok saldigim zamanlarda oluyor benim
Bekar annelikten daha zor olan şey, evli iken bekar annelik yapmaktır. Siz yemek hazırlarken, eşinizi evi süpürmeye alıştırsanız olmaz mı? Yani baksanıza siz uyanıyor yemek hazırlıyorsunuz. Kocanız sizden daha uzun süre mi giyiniyor, hazırlanıyor ki ona daha fazla boş vakit var. Çamaşırları beraber katlarsınız belki. Haddim değil fakat öneri

Ésiniz neden bir sey desin biz neden püü diyelim ki ? Hele hele eşinizin bir sey deme hakkı zaten yok siz birlikte yasıyorsunuz sikayet edecek olursa bezi verin eline baslasin bir yerden.Ama şu var ayaginin altinda coluk yok cocuk yok haftalik temizlik evi bir hafta götürür temiz temiz oturursunuz c.tesi temizlik günü yapin pazar da gezin mesela hatfaici calisiyorsaniz temizlik derdiniz olmaz

Ayy ben salonda tvden muhteşem yüzyıl açıp yapiyordum ama başka odaya geçince ne olduğunu çok merak edip ikide bir salona gittiğim için temizlik bitmiyordu bıraktım onu o yüzden 😁
Ben o yuzden telefondan açıyorum hangi odadsysam telefon yanımda 😂

Yeni evliymişsiniz belki özenerek eşya aldınız ama çok eşyanız varsa temizlik gözünüzde büyüyebilir. Özellikle salondaki ıvır zıvırları toplamak temizlik kadar vakit alabiliyor. İmkanınız varsa birini tutun temizliğe. Siz de bir yandan dağınıklığı toplar, çamaşırları kaldırırsınız. Temizliği siz yapıyorsanız kesinlikle fazla eşyalardan kurtulun. Bir de benim büyük bir kutum var. Böyle şeyleri içine tıkıştırıp kullanmadığım odaya götürüyorum. İşim çabuk bitmiş gibi oluyor. 😄

Bekar annelikten daha zor olan şey, evli iken bekar annelik yapmaktır. Siz yemek hazırlarken, eşinizi evi süpürmeye alıştırsanız olmaz mı? Yani baksanıza siz uyanıyor yemek hazırlıyorsunuz. Kocanız sizden daha uzun süre mi giyiniyor, hazırlanıyor ki ona daha fazla boş vakit var. Çamaşırları beraber katlarsınız belki. Haddim değil fakat öneri
Eşim malesef daha erken çıkıyor 7 15 gibi o evden çıkıyor ve akşam 7 de geliyor süpürge vs yardım ediyor hafta sonu yada gece olduğu zaman ama hafta içi çok da fırsat kalmiyor

Eşim malesef daha erken çıkıyor 7 15 gibi o evden çıkıyor ve akşam 7 de geliyor süpürge vs yardım ediyor hafta sonu yada gece olduğu zaman ama hafta içi çok da fırsat kalmiyor
Anlıyorum abla, zaten sizin düzeniniz, sizin kararınız.
Beni üzen ülkenin durumu. Wef'in cinsiyet eşitliği raporunda da ancak yüzde altmış civarında eşitlik sağlanmış bir ülke olduğumuzu görüyoruz, bir erkeğin ancak yüzde altmışı kadar... Erkeklere bunun "yardım" olmadığı, kendi evlerinin işleri olduğu söylenmeli ülkemizde ve bizimki gibi ülkelerde

Rutinleriniz olsun kendimden örnek vereyim
Sabah kalktığım gibi evi havalandırıp yatak toplarım
Hemen kahvaltı hazırlarm 4 yaşında ikizlerim var :)
Kahvaltı sofrasını toplayıp tezgahı şöyle bir temizlerim
Tuvalete girdiğimde sabahtan lavabo ve klozeti yıkar öyle çıkarım
Günlük dik süpürgem var her sabah şöyle bi gezdiririm 10 dk ortalama
Sonrasında mop bezlerle bi tur da görünen yerleri geçerim
Bunların hepsi zaten 1 saat
Çamaşırım varsa atar asarım

Haftalık rutinim de ;
Çocuklar uyuduğunda pazar akşamları nevresim değiştiriyorum yıkıyorum sabaha kurumuş oluyor
Balkonları yıkayıp tuvalet WC yıkayıp yatarım
Pazartesi çocuklar okula gidince büyük süpürme silme toz alma

Günlük rutinleri yaparsanız haftalık temizlikte hiç yorulmazsınız ve işiniz çok çabuk biter benim iki çocukla bile 1.5 2 saat sürüyor büyük temizliğim üstelik evim büyük

Herkese merhabalar ben 2 aydır evliyim evim hiç temiz düzenli değil aşırı üşeniyorum ben hep böyleydim anneme de yardım etmezdim hiç bir zaman düzenli tertipli olmadım pü dediğinizi duyar gibiyim ama artık bu durumdan kurtulmak istiyorum eşim bir şey demiyor cicim ayından dolayı sanırım ama ben artık istemiyorum huzursuzum mutsuzum lütfen önerilerinizi bekliyorum
Kız sen nasıl yeni gelinsin😁😁 senin elinden çamaşır suyunun düşmemesi lazım şu anda 😁😁

X