Temizlik bir kadın olmak istiyorum

Çoğumuz öyleydik ama iş başa düşünce mecbur yapmanız lazım. Derli toplu olmayı öğrenin, imkanınız varsa temizlik için yardım alın, robot süpürge vs. Bir sürü şey var

Ben de cam silmeyi utu yapmayi sevmem bekarken anneme de yardim etmez babamla ikisi yapardi
Simdi hamileyim iyice miskinlestim insani bu bile yoruyor
Zamanla geciyor canim skma kendini
Hepimize ara ara bu miskinlik usengeclik geliyor

Ayyyy bende bazen çok rahat olmak istiyorum ama olamıyorum. Eşimde bu yönümden rahatsız. Yeter artık deterjan kokusu istemiyorum diyor her gün. Evde robot süpürge var onu çalıştırıyorum ardından kendim normal süpürgeyle tekrar süpürüyorum. Her gün tabanlarım ağrıyor artık.

Her şeyin orta seviyede olanı makbul. :)

Kirki cikmamis kolik bir bebegim. Var gece gündüz uyumuyor bende sizin gibiydim bekarken yeni evlendiğim siralar da öyle şuan deli gibi etrafı toparlayayim düzenleyeyim derdindeyim

Sevdiğiniz bir müzik ile ya d film izleyerek temizleyebilirsiniz. Küçük adımlarla . Mesela pazartesi salon temizliği , Salı çamaşırlar ve toz alma gibi . Ya da her gün yerine hafta da bir gün baştan aşağıya hızlı bir şekilde 2 saat her şeyi halledin o size bir hafta yeter.

Bende sizin gibiyim maalesef. Üstelik ben evleneli 8 sene oldu. O dediğiniz düzeni asla kuramadım. Birde kızım var benim. Evim asla pür pak temiz ve düzenli olmadı. Eşim takılmıyor sağolsun :)
Haa kendimi geliştirdim mi evet geliştirdim. Şu tüyoları verebilirim. Kendinizi biraz sıkıp herşeyi hemen yapmaya çalışın, mesela yataktan kalkar kalkmaz yatağı hemen toplayın max 3 dk :)
Evi süpürürken ya da toz alırken, sıkıldığınız an bırakın bir çay kahve için, öyle devam edin.
Birde en önemli detay temizlik yaparken, bulaşık yıkarken dizi film program açabilirsiniz. Emin olun hiç anlamıyorsunuz. Yani eğlenceli hale getirmeye çalışabilirsiniz. Ev düzeni için,pratik eşyalar almaya çalışın. Dolap düzenleyiciler, dikey süpürge, vileda, mop filan. Bunlar da işi pratikleşiyor. Şu yüzey ıslak mendilleri çok pratik mesela. Diyelim ki wcye gitmek için kalktınız, elinize birkaç tane ıslak mendil alıp, hemen birkaç yeri silip öyle geçebilirsiniz. Max 3 4 dk.

Bende eskiden öyleydim günlük küçük rutinler oluştur geceden yapacağın temizliği planla

Bende çok üşengeç biriyim üstelik çalışıyorum ve çocuğum var küçük kendime şöyle bir olan oluşturdum her sabah 7 de kalkıyorum çok basit beslenmelerimizi hazırlıyorum eşim benim ve kızım için okulda yemeğe. Sonra varsa akşamın yemeğini yapıyorum ( yemek iki günlük oluyor) bir gün yemek yaptiysam bir gün buzdolabı temizleme herhangi bir dolap içi gibi minik hedefler koyuyorum . 8 buçukta evden çıkıyorum eve gelince yemek hazır olduğu için kafam da rahat oluyor biraz dinlenip günlük süpürge yapıyorum. Her gün makina çalışıyorum akşam böylelikle hiç çamaşır birikmiyor çıkanı hemen katılıyorum ortalıkta çok fazla eşya yok çok minimal yaşıyorum bu kadar ama bazen çok saldigim zamanlarda oluyor benim

Cicim ayları kafasıyla heves edip, hep siz yaparsanız kocanızı buna alıştırırsınız. Oturun, yazın ne işler var diye. Çamaşır, bulaşık vs. Sonra da bu işleri kocanızla aranızda bölüştürün.
Bir işi berbat ediyorsa, ısrarla öğrenene kadar o işi ona verin, tabii sakin ve hoş bir tavırla. "Weaponized incompetence" adamı olmasın başınıza.

Önerim temizlik videoları izlemeniz foşur fosur o görüntüleri izledikçe siz de kalkıp bir şeyleri temizleyesiniz geliyor

Ayy bende senle aynı durumdayim şu temizlik yapmak terapi felan diyenleri asla anlamıyorum yaa aşırı zor geliyor bana da ev toplamak temizlemek vs. Ama bir süre sonra alışıyorsun artık dağınıklık rahatsız ediyor evliliğin 1. Yılından sesleniyorum artık biraz daha temizlik yapmaya alıştım ama çok bir şey yapmama rağmen temizlik yaptığım gün pert oluyorum yani

Bende her gun supurup silerim elimde degil

Alışkın olmadığın içindir belki de yadırganacak bir durum yok. Ama alışırsın. TLC'de temizlik hastalarının programları var iğrenç derecedeki pis evleri temizliyorlar. Hatta kadir ezildi o programda tanınmıştı Onları izleyebilirsin. İzleyince insan gaza geliyor hahsd
Tertemiz evde kendine yaptığın yorgunluk kahvesi ve o kahvenin sana nasıl bi enerji verdiğini sana anlatamam yaşa ve gör haydi kolay gelsin jajjdjd

Ben yaşlıyım diye mi hoşuma gidiyor bilmiyorum ama spotify da radyo tiyatrosu açıyorum, işin nasıl bittiğini anlamıyorum. Hele Yıldız Kenter falan varsa mest oluyorum o konuştukça… Yoksa çok sıkılganım bırakıveririm o an elimde ne varsa süpürge mi paspas mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…