Temizlik bir kadın olmak istiyorum

Yemekkalpben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2024
4
1
26
Herkese merhabalar ben 2 aydır evliyim evim hiç temiz düzenli değil aşırı üşeniyorum ben hep böyleydim anneme de yardım etmezdim hiç bir zaman düzenli tertipli olmadım pü dediğinizi duyar gibiyim ama artık bu durumdan kurtulmak istiyorum eşim bir şey demiyor cicim ayından dolayı sanırım ama ben artık istemiyorum huzursuzum mutsuzum lütfen önerilerinizi bekliyorum

Ahahahah ay neden pü diyelim alemsiniz 🤣🤣🤣

Bence de temizlik çok sıkıcı ve çok zor.

Instagramda youtubeda tiktokta pratik temizlik onerileri var. Haftada bir süpürge yapın mutfağı düzgün tutun haftada en az 1 kere çamaşır yıkayıp kurutup yerleştirin. Boş zamanlarınızda da her hafta 1 yeri yerleştirip düzenleyin. Temizlik yaparken podcast video arkada bisey açın zevkli bisey onu dinleye dinleye yapın gitsin. Bir de şunlar çok fark ediyor:

Sabah yatak toplamak
Çamaşır çıkarınca hemen kirli sepetine atmak (hatta evde 2 3 kirli sepeti olsun en yakınına atin)
Çamaşır günü yapıp o gün mutlaka en az 1 posta Çamaşır yıkamak makineye atmak zaten 5 dakika çıkarıp sermek 15 dakika kurutma makinesi varsa daha da iyi. Kuruyunca katlayıp yerine koymak enn fazla 30 dakika ütüyü de ekle hadi maks 1 saat
Yemek biter bitmez bulaşıkları makineye yerleştirip tezgahı silmek
2 günde bir tuvalet banyo temizliği ama hizlica

Zaten bunları yapınca ev çok dağılmıyor bana göre haftada 1 hatta 2 haftada 1 temizlik yetiyor. Çocuk da yoksa daha ne.

Kalk ve evini temzile 😃 başka bir öneri gelmedi aklima
Mantıklı
Ahahahah ay neden pü diyelim alemsiniz 🤣🤣🤣

Bence de temizlik çok sıkıcı ve çok zor.

Instagramda youtubeda tiktokta pratik temizlik onerileri var. Haftada bir süpürge yapın mutfağı düzgün tutun haftada en az 1 kere çamaşır yıkayıp kurutup yerleştirin. Boş zamanlarınızda da her hafta 1 yeri yerleştirip düzenleyin. Temizlik yaparken podcast video arkada bisey açın zevkli bisey onu dinleye dinleye yapın gitsin. Bir de şunlar çok fark ediyor:

Sabah yatak toplamak
Çamaşır çıkarınca hemen kirli sepetine atmak (hatta evde 2 3 kirli sepeti olsun en yakınına atin)
Çamaşır günü yapıp o gün mutlaka en az 1 posta Çamaşır yıkamak makineye atmak zaten 5 dakika çıkarıp sermek 15 dakika kurutma makinesi varsa daha da iyi. Kuruyunca katlayıp yerine koymak enn fazla 30 dakika ütüyü de ekle hadi maks 1 saat
Yemek biter bitmez bulaşıkları makineye yerleştirip tezgahı silmek
2 günde bir tuvalet banyo temizliği ama hizlica

Zaten bunları yapınca ev çok dağılmıyor bana göre haftada 1 hatta 2 haftada 1 temizlik yetiyor. Çocuk da yoksa daha ne.
Bende diyorum kendime gözünde büyütme basit ki bazen de yaptığım oluyor o kadar iyi hissediyorum ki ama bozuk saat misali ben 2 hafta da bir doğruyu gösteriyorum 😪

Sana en kolay görünen yerden başla, bir gün içinde yapmak zorunda değilsin, devamı gelir, temiz ve düzenli hisse alışınca yaparken çok da zor gelmemeye başlayacak, ben izinli günlerimi kurtarmak için işe gitmeden işten gelince az az yapmaya çalışıyorum

++ senede 2 kere de bahar temizligi yaparsınız. Perde yikima, koltuk silme, halıları yikatma falan tamam işte. Fazlası gerçekten zarar. Bir de mutfakta çamaşır suyu kesinlikle kullanmayın, ayda bir defa tüm dolaplara bir dolu yağ çözücü sıkın, yağlar pıt pıt damlarken çok rahatlayacaksiniz.
Banyo ve tuvalete dikkat! Haftada iki kez çamaşır suyuyla temizleyin.

Herkese merhabalar ben 2 aydır evliyim evim hiç temiz düzenli değil aşırı üşeniyorum ben hep böyleydim anneme de yardım etmezdim hiç bir zaman düzenli tertipli olmadım pü dediğinizi duyar gibiyim ama artık bu durumdan kurtulmak istiyorum eşim bir şey demiyor cicim ayından dolayı sanırım ama ben artık istemiyorum huzursuzum mutsuzum lütfen önerilerinizi bekliyorum
Mutlaka ya müzik açıp yada video izleyerek yap. Ben mesela bişey izlemeden hiçbir iş yapamıyorum. Ama izleyerek yaparsam nasıl bittiğini anlamıyorum 😂

Mutlaka ya müzik açıp yada video izleyerek yap. Ben mesela bişey izlemeden hiçbir iş yapamıyorum. Ama izleyerek yaparsam nasıl bittiğini anlamıyorum 😂
Ayy ben salonda tvden muhteşem yüzyıl açıp yapiyordum ama başka odaya geçince ne olduğunu çok merak edip ikide bir salona gittiğim için temizlik bitmiyordu bıraktım onu o yüzden 😁

Kafanda her güne yapılacak iş belirle istersen. Mesela öğlene kadar onları bitirme koşulu koy kendine. Onun dışında her gün düzenli yapılması gerekenler bence; bulaşık hiç beklememeli dizilmeli, mutfak her gün süpürülmeli.

Hiç bir işi sonra ya bırakma o zaman düzenli kalınır hafta da bir de silip süpürsen tamamdır. Bulaşıkları o an yika, çamaşırları kuruduğu gibi katla yerine koy, banyo tuvaleti her duş öncesi temizle vs vs
Burda temizlik topikleri var onlara da bakabilirsiniz

Çok fazla ıvır zıvır mi var evinde ? Önce bir kadın tut tüm gün bütün evi derleyip toplayın siz dolaplara girin bir düzen oluşturun kadın da diğer işleri yapsın. Ondan sonra o düzeni korumaya çalışın. Günlük ev süpürme 30 dk bile sürmez. Aldığını da hemen yerine koy. Bulasiklari biriktirme...

Aslında bir şeyler dinleyerek iş yapmaya çalışabilirsiniz, ben mesela geçen akşam evde zoom'dan psikoloji semineri dinlerken odamı topladım, birebir :)

İlk zamanlar bende böyleydim bide üniversiteden mezun olur olmaz evlendim, ev işi yapmak zoruma gitti annemi andım hep haklıymış öğrenseydim hep kendime öğrenmiş olacaktım. Zamanla alıştım ama ev işi yapmaya birde benim elim çok ağır evi süpürüp silmem 3 saatimi alıyordu mıy mıy anca şimdi alıştım hadi taş çatlasın 45 dkda silip süpürüyorum temizliğe başlamadan ocağa koyduğum yemekte pişmiş oluyor

Üşengeçligi yenmeyle ilgili videolar izleyin isterseniz
Biraz zorlayın kendinizi alisinca dağınıklık rahatsız etmeye başlıyor çok da qlismayim ama bu defa da kontrolden çıkar kendinizi durduramazsiniz🤣

Yapılacaklar listesi yapın. Salonda şurası burası diye liste yapıp tik atın yapınca. Zamanlara ve alanlara bölün temizleyeceğiniz yerleri. Olmuyor, sığmıyor, yoruyorsa o eşyadan kurtulun. Eşyalar hayatımızı kolaylaştırmak için. Zorlaştırıyorsa yok edin. Görev olarak bakın duruma. Aynı anda sevdiğiniz müzik, sesli kitap, podcast, program vs dinleyerek de daha çekilebilir hale getirebilirsiniz. Ama seçtiğiniz dinleme malzemesi dikkatinizi dağıtıp sizi işten alıkoyacak bir şey olmasın. Yapabilirsiniz 😊

Ben hep mutfak temizliğine özendim ve evimin çocuktan önce bi odası boştu hep orayı dağıttım sadece. Onu da ayda bir toplardım derin temizlik yapardım. Diğer yerler topluydu. Şimdi de o oda artık benim odam oldu benim odam hariç geri kalan yerleri mümkün mertebe toplu tutmaya çalışıyorum süpürmek silmek öyle daha kolay

X