geçen cuma günü tellerimi çıkardı ortodontistim, yeni halimden hiç memnun değilim, alt çene azı dişlerim karşılıklı olarak içe doğru eğildi birisinin kök kemiği dışarıda sayılır, üst çene köpek dişlerim içe doğru eğik kök uçları dışarıda sayılır yani damak altından belli oluyor, bu dişlerde köklerin bu şekilde olması nedeniyle dişlerim sıcak ve soğuğa aşırı hassasiyet veriyor nefes alışım bile canımı yakıyor, dişlerim sıralı değil biri aşağı biri yukarı yamuk yumuk anlayacağınız, üstelik dediğim gibi çekimli tedavi olduğu için dişetlerim aşırı şekilde görünüyor utanıyorum gülmeye, üst çenede çekim olan yerde hafif aralık kaldı yemek yerken bütün yemekler gıcık bir şekilde oraya giriyor.tedavimin son dört ayında bu mazaretlerimi anlattım "olur böyle şeyler takma kafana" dedi nekadar itiraz etsem kabul etmedi, beni başından atıverdi ortodontistim son kontrolde "artık ne olursa olsun tellerini sökeceğim" dedi o anda benim de basiretim bağlandı hiç itiraz edemedim tellerimi bir anda söktü şu anda şeffaf sabitleyici takıyorum, çok üzgünüm dişlerimin bu şekilde sabitlenmesini istemiyorum,ailem, arkadaşlarım herkes kızıyor bana neden bu şekliyle izin verdin telleri sökmesine,3 senenin sonu böyle mi olacaktı, ne yapsam başka bir ortodontiste mi gitsem kabul ederler mi beni yeni tedavi başlarlar mı acaba, şu an bile uyuz uyuz sızlıyor dişlerim ağzımı açmak istemiyorum daha çok hassasiyet alırlar diye.
Son düzenleme: