• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Televizyonu Kapa, Yaşamı Aç' kampanyası

Rozel62

sevgiler
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
2.523
8
316
Manisa
Tüketiciler Birliğince düzenlenen ''Televizyonu Kapa/Yaşamı Aç-Turn Off TV/Turn On Life'' kampanyası yarın başlayacak. ''Televizyonu Kapa/Yaşamı Aç'' kampanyası Türkiye Koordinatörü Hatice Saadet Kalyoncu, kampanya hakkında bilgi vermek için Taksim Gezi Parkı'nda basın toplantısı düzenledi
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ramazan Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Tüketiciler Birliğinin öncülüğünde bugünden itibaren başlatılan kampanyanın 30 Nisana kadar süreceğini belirtti.

Yıldız, 1995'ten bu yana dünyanın birçok ülkesinde yürütülen kampanyanın bu yıl 5. kez düzenlendiğini anımsatarak, televizyonun insan yaşamındaki yerinin sorgulanarak aşırı izlemenin olumsuzluklarına dikkati çekmeyi amaçladıklarını ifade etti.

''Bu kampanya, televizyon karşıtı bir kampanya değildir. Aksine bilgilenme, haber alma ve eğlenme gereksinimini en yaygın şekilde karşılayabilecek araç televizyondur. Ancak, televizyonun bu işlevinin dışına çıkarak, insan yaşamını ele geçirmesi, insanın kendi yaşamını yaşamak yerine, yaşama seyirci kalması olgusuna karşı bu kampanya toplumsal bir tepki ve uyarı eylemidir.''

.

ben zaten cocuk yuzunden fazla izleyemıyorum dizilerimi bile zorla izliyorum kızım hep dısarda oynamak ıstıyor onun pesınde dolasırken zaman gecıyor.

çok yerinde bir uygulama olmuşa.s
doğrusu artık biz de evde televizyonu kaptıyoruz
çünkü eşimle ben farkettik ki bu televizyon yüzünden oturup ıkı çift laf bile etmemeye başlamışız:sm_confused:
en azından artık haftanın 2 günü filan televizyonu tamamen kapatıp sohpet ediyoruz
televizyon insanların arasındaki iletişime de engel oluyor maalesef
çok tehlikeli

Yerinde bir uygulama.. Düşünmeye bahane yaratsa bile yeter..

Önce süpermarketler (hani ne istersen elinin altında olma rahatlığı) sonra uzaktan kumanda cihazları ile (ne istersen onu izle serbestisi) gelişen "medeniyet" sonrası ne hale geldiğimizi bir an olsun düşünmeyi sağlarsa ne ala..

Hani hep diyoruz ya.. Nereden nereye geldik diye.. Neden böyle olduk diye.. Neden değerlerimizi kaybettik diye.. Neleri öğrendik de uyguladık diye..

Kullanılmak değil de kullanmak gerekiyor. Yoksa kalan tek dişiyle, medeniyetin bizi ısırmaması mümkün değil.. yerimseniben

Paylaşım için teşekkürler..

Son düzenleme:
kesinlikle katılıyorum. çok güzel bi uygulama.oğlum olana kadar ben de malesef televizyonun esiriydim. onsuz yapamam zannediyordum. ama oğlum doğduktan sonra onunla ilgilenirken öyle güzel vakit geçirmeye başladım ki televizyonun bana hi çbirşey katmadığını tam tersi bütün insan ilişkilerime mani olduğunu anladım.ve şimdi o kadar çok vaktim olduğu halde televizyona dönüp bakmıyorum.(trt deki kaliteli müzik programları ve haberler hariç) eşimle muhabbet ediyorum. oğlumla oynuyorum.ders çalışıyorum. kitap okuyorum. hayatı dolu dolu yaşıyorum. televizyonu kapatın yaşamı açın

anca cocuklari uyuttuktan sonra aksam sevdigim bir program varsa izleyebiliyorum,, sevmiyorum tv yi, bagimlisi degilim bundanda cooook memnunum,,

Back