- 24 Şubat 2020
- 2.812
- 7.679
- 88
- Konu Sahibi damaged lemon
-
Kesinlikle doğru. Sadece selfie değil. Karşıdan biri telefonla çekince de ters ayna görüntüsü olduğu için alakasız çıkıyor. Burun kocaman yüz çene asimetri gözler sağ sol farklı... Hep asimetri çıkıyor. Gerçek görüntü aynada kendimizi gördüğümüz görüntü. Bu telefon kameraları yüzünden resim çektirmekten iğrendim. Eski kameralar 90 larda böyle değildi. İğrenç çıkıyor şimdi.Başka bir başlığa yazmıştım ama daha fazla kişi görsün diye ayrı başlık açmaya karar verdim. Telefon kameraları yüzü distort ediyor, proporsiyonları yanlış gösteriyor. Ameliyat olmaya karar vermeden muhakkak değerlendirmeniz gereken bir mevzu. İngilizceniz varsa şunlara bakın, yoksa da google translate'e yapıştırın:
Why your phone's front camera distorts your face
How to bend photography to your favor.silentpeakphoto.com
Phone cameras / selfies distort the face making the face and nose look wider and longer. - Rhinoplasty Los Angeles | Best Nose Surgery Options | Dr. Grigoryants
Phone cameras and selfies have became very popular nowadays. However, the phone cameras distort the face and nose making them wider and longer. A number of patients before surgery complain that they do not like their noses in their photos. Also, some patient after rhinoplasty ...www.vgplasticsurgery.com
----
Kanıt istiyorsanız küçük bir deney yapabilirsiniz. Yüzünüzdeki proporsiyonları cetveli yüzünüze dayayarak ayna yardımıyla ölçün. Diyelim ki burun-dudak arası mesafeniz, çene uzunluğunun yarısı kadar çıktı, ki ideal ölçü buymuş. Sonra bir de telefonun ön kamerasıyla çektiğiniz bir resminize bakarak, ordaki burun-dudak arası mesafeniz, yine ordaki çene uzunluğunuzun kaçta kaçına denk geliyor bir bakın. Burun-dudak arası mesafeniz ilk ölçümünüzden daha uzun çıkacaktır çünkü telefon kamerası yüzünüzün ortasını olduğundan uzun ve büyük gösteriyor. Aynı şeyi yine burun uzunluğu ve çene uzunluğunu karşılaştırarak, ya da mesela yanaklarınıza kaç tane kendi burnunuzdan sığıyor diye bakarak yapabilirsiniz. Ölçüleriniz ideal olmasına rağmen telefon kamerasıyla çektiğiniz resimlere bakarak ameliyat olmayı düşünmeniz çok olası.
Oval yüzü olanların mesela telefon kamerasında yüzü olduğundan daha uzun çıkacağı için çirkin gibi gözükebilir. Halbuki yüz şekli gerçekte idealdir. Aynı şekilde yuvarlak yüzü, hafif kilosu olan biri de telefon kamerasında olduğundan daha ince ve güzel gözükebilir. Fotojenik, fotojenik olmayan vs diyoruz ya, öyle bir şey gerçekten var ve bu anlattığım şeylerle alakalı. Aynadaki görüntünüz yansıma ve ters olsa da telefon kamerasına göre çok daha gerçek.
Ay tek ben değilmişim böyle düşünen demekki gıcık oluyorum bende hiç olduğum gibi çıkamıyorum.Kesinlikle doğru. Sadece selfie değil. Karşıdan biri telefonla çekince de ters ayna görüntüsü olduğu için alakasız çıkıyor. Burun kocaman yüz çene asimetri gözler sağ sol farklı... Hep asimetri çıkıyor. Gerçek görüntü aynada kendimizi gördüğümüz görüntü. Bu telefon kameraları yüzünden resim çektirmekten iğrendim. Eski kameralar 90 larda böyle değildi. İğrenç çıkıyor şimdi.
Canım ya sorma. Bu iğrenç kamera yüzünden psikolojim bozuldu. Aynaya bakıyorum yüzüm her şeyim güzel. Kızım resmimi çekiyor bir bakıyorum her şeyim asimetrik. Ağzım burnum yamuk. Gözler teki büyük teki küçük. Bir de selfie çekince iyice iğrenç. Yahu diyorum. Ben böyle mıyım. Aynada çok farklıyım. Gözlüksüz resim çektiremez oldum. İnanki eski telefonlar böyle değildi. Yaşını bilmiyorum ama 90 larda yeni cep telefonları çıktığında 2003 yıllarında fotoğraf çeken cep telefonları vardı. Çok güzel çıkıyorduk. Şimdi iğrenç oldu. Bak internette araştır. Bizim gibi şikayet edenler var. Kameranın net çekmesi kalite anlamına gelmiyor. Senin verdiğin linkteki örnekler çok doğru. Mesela benim burun deliklerin çok hafif asimetrik. Yeminle 30 yıldır farkında değildim. Telefonla çekmeye başlayınca her şey gözüme sokulmaya başladı. Normalde görünmeyen minik asimetriler abartılı ters ayna çektiği için çıkıyor. Birde hiç bir şey aynadaki görüntü gibi çıkmıyor. Bak eline cep telefonunu al ayna karşısına geç. Aynadaki görüntünü çek. Harika çıkacaksın. Çünkü ters görüntü değil.Ay tek ben değilmişim böyle düşünen demekki gıcık oluyorum bende hiç olduğum gibi çıkamıyorum.
Yalnız benim bahsettiğim şeyin ters ayna görüntüsü olmasıyla hiçbir alakası yok. Yanlış anlamışsınız galiba. Başka bir üye de demiş, geniş açılı lensler yüzü olduğundan farklı gösteriyor ve profesyonel makinelerin aksine bütün telefon kameraları böyle. Odak noktasını, yüzün merkezini büyütüp uzatıyor. Yani yüzünüzün ortasındaki burnunuz olduğundan büyük gözüküyor, yanaklarınız da daha dar gözüküyor. O linklerde bu durumu açıklayan resimler var eğer bakarsanız.Canım ya sorma. Bu iğrenç kamera yüzünden psikolojim bozuldu. Aynaya bakıyorum yüzüm her şeyim güzel. Kızım resmimi çekiyor bir bakıyorum her şeyim asimetrik. Ağzım burnum yamuk. Gözler teki büyük teki küçük. Bir de selfie çekince iyice iğrenç. Yahu diyorum. Ben böyle mıyım. Aynada çok farklıyım. Gözlüksüz resim çektiremez oldum. İnanki eski telefonlar böyle değildi. Yaşını bilmiyorum ama 90 larda yeni cep telefonları çıktığında 2003 yıllarında fotoğraf çeken cep telefonları vardı. Çok güzel çıkıyorduk. Şimdi iğrenç oldu. Bak internette araştır. Bizim gibi şikayet edenler var. Kameranın net çekmesi kalite anlamına gelmiyor. Senin verdiğin linkteki örnekler çok doğru. Mesela benim burun deliklerin çok hafif asimetrik. Yeminle 30 yıldır farkında değildim. Telefonla çekmeye başlayınca her şey gözüme sokulmaya başladı. Normalde görünmeyen minik asimetriler abartılı ters ayna çektiği için çıkıyor. Birde hiç bir şey aynadaki görüntü gibi çıkmıyor. Bak eline cep telefonunu al ayna karşısına geç. Aynadaki görüntünü çek. Harika çıkacaksın. Çünkü ters görüntü değil.
Siz hem görüntü aynadakinin tersi, hem de lens distorsiyonu olduğu için muhtemelen çirkin buluyorsunuz. İkisi farklı şeyler ama birleştiğinde çok daha kötü görmenize sebep oluyordur. Telefonun arka kameraları ön kameraya göre daha iyi ama onlar da distort ediyor.Canım ya sorma. Bu iğrenç kamera yüzünden psikolojim bozuldu. Aynaya bakıyorum yüzüm her şeyim güzel. Kızım resmimi çekiyor bir bakıyorum her şeyim asimetrik. Ağzım burnum yamuk. Gözler teki büyük teki küçük. Bir de selfie çekince iyice iğrenç. Yahu diyorum. Ben böyle mıyım. Aynada çok farklıyım. Gözlüksüz resim çektiremez oldum. İnanki eski telefonlar böyle değildi. Yaşını bilmiyorum ama 90 larda yeni cep telefonları çıktığında 2003 yıllarında fotoğraf çeken cep telefonları vardı. Çok güzel çıkıyorduk. Şimdi iğrenç oldu. Bak internette araştır. Bizim gibi şikayet edenler var. Kameranın net çekmesi kalite anlamına gelmiyor. Senin verdiğin linkteki örnekler çok doğru. Mesela benim burun deliklerin çok hafif asimetrik. Yeminle 30 yıldır farkında değildim. Telefonla çekmeye başlayınca her şey gözüme sokulmaya başladı. Normalde görünmeyen minik asimetriler abartılı ters ayna çektiği için çıkıyor. Birde hiç bir şey aynadaki görüntü gibi çıkmıyor. Bak eline cep telefonunu al ayna karşısına geç. Aynadaki görüntünü çek. Harika çıkacaksın. Çünkü ters görüntü değil.
Merhaba . Arka kamera ters ayna görüntüsü çekiyor. Yani sağ ve sol taraf ön izlediği gibi çekmiyor. O zamanda en küçük bir asimetri göze batıyor. Ön kamerada samsungda Ön izlediği gibi kaydet bölümü var. O zaman ters ayna görüntüsü çıkmıyor. Yani daha iyi. Ama balık gözü gibi çekiyor çoğu zaman.Siz hem görüntü aynadakinin tersi, hem de lens distorsiyonu olduğu için muhtemelen çirkin buluyorsunuz. İkisi farklı şeyler ama birleştiğinde çok daha kötü görmenize sebep oluyordur. Telefonun arka kameraları ön kameraya göre daha iyi ama onlar da distort ediyor.
Ay cok mutlu oldum. Bende benden baska herkes guzel cikiyor diye cok uzuluyordum. Telde ki gibi degiliz dimi:) adla foto çekmiyorum bu sebepten. Filtre de hic denemedim. Gercek değil diye.Kesinlikle doğru. Sadece selfie değil. Karşıdan biri telefonla çekince de ters ayna görüntüsü olduğu için alakasız çıkıyor. Burun kocaman yüz çene asimetri gözler sağ sol farklı... Hep asimetri çıkıyor. Gerçek görüntü aynada kendimizi gördüğümüz görüntü. Bu telefon kameraları yüzünden resim çektirmekten iğrendim. Eski kameralar 90 larda böyle değildi. İğrenç çıkıyor şimdi.
Ay cok mutlu oldum. Bende benden baska herkes guzel cikiyor diye cok uzuluyordum. Telde ki gibi degiliz dimi:) adla foto çekmiyorum bu sebepten. Filtre de hic denemedim. Gercek değil diyeKesinlikle doğru. Sadece selfie değil. Karşıdan biri telefonla çekince de ters ayna görüntüsü olduğu için alakasız çıkıyor. Burun kocaman yüz çene asimetri gözler sağ sol farklı... Hep asimetri çıkıyor. Gerçek görüntü aynada kendimizi gördüğümüz görüntü. Bu telefon kameraları yüzünden resim çektirmekten iğrendim. Eski kameralar 90 larda böyle değildi. İğrenç çıkıyor şimdi.
E guzel cikan nasil yapıyor peki. Ben igrenc ötesi çıkıyorumAndroidler otomatik fotoşop yapıyor, iPhone olduğumuzdan daha çirkin gösteriyor, en iyisi hiç çekinmemek sanırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?