telden sonra bozulma

kuzeycikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2013
14
1
Kızlar merhaba, 2012 de diş tellerimi çıkardım kalıp verdi onu kullanıyorum ama deforme oldu kalıplarımda. Bursa da murat selek'e tedavi oldum. Şimdi eskiye dönmeye başladılar. Çıktığında da çok düzgün değildi zaten. arkaya takılan tellerden de takmadı sadece kalıp kullandım. Çok rahatsız oluyorum şu an dişlerimden oynamalar hala devam ediyor. Tekrar tel taktırmak istiyorum. Başına gelen oldu mu? Aynı doktoruma mı gitmeliyim yoksa başkasına mı başvurmalıyım. 18 yaşımı geçtim devlette karşılamayacak artık iyi bir doktor lazım. Yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba, diş telleri çıktıktan sonra iç koruyucu yapılmadığında malesef dişler bozuluyo... Kalıpları da ömür boyu kullanamayız tabi ki... İstanbul'da olsaydın tavsiye edebileceğim yer var ama Bursa'da bilemiyorum maalesef. Ama Bandırma'da önerebilirim

Teşekkürler cevabınız için. Kendi doktoruma tekrar başvurmalı mıyım sizce tedavi için. Çünkü çok rahatsızım bu durumdan. Ve hala oynamalar var, iç korumalık takan başka bi doktor mu bulmalıyım yada?

Kendi doktoruna git öncelikle , diş tedavin bitse bile bir süre en azından 1 sene tel ya da plak ile sabitlenmesi gerekir , dişler eski haline döner yoksa. yaşın da etkiliyor olabilir ama bu konularda doktorun iyiyse seni bilgilendirmesi gerekirdi. Ekstra para ödeme sonuçta başka bir doktora. tanıdığım birinde de aynı sorun olmuştu boş yere yaptırmış tedavisi bitmeden çıkarmışlar teli eski haline dönmüş .Erken önlem al.

benimde dişlerim telden sonra yamuldu malesef. yazık o kadar verilen paralara ve benim çektiğim acılara, onca çektiğim acıya deyseydi keşke

süresini hatırlıyamıcam ama çokta uzun süre değildi
şimdi dişler sürekli oynarlar zaten 12 yaşında yaptıran birinin 30 yaşında ufak çaplı da değişmesi normal olabilir (tam bilmeden tahminen yapıyorum bu yorumu , çünkü insan vücudu sürekli değişiyor , bazı ameliyatlarda belli yaşa gelmesi bekleniyor onun gibi düşündüm)
ama 1-2 sene sonra değiştiyse sorun doktordadır diye düşünüyorum.benim dediğim arkadaşta arka tarafa tel takılmış köpek dişlerinin öne gelmesi için, 1 seneye yakın durmuş teller ama bozulmuş tekrar , erken bittiği için edavi

17 yaşındaydım taktırdığımda 3-4 yıl o işkenceyi çektim

18 yaş altında mıydınız taktırdığınızda? Bazı doktorlar erken tedavilerde koruyucu tel takmaya ihtiyaç duymuyor. Şanssızlık olmuş. Kendi doktorunuza gidin önvelikle sonuçta onun sorumluluğuydu. Plakaları tekrar alma şansınız var ama zaten 1 sene falan kullanılması gerek

Merhaba. 16 yaşımdaydım taktığımda. 16 ay kaldı teller. Çok erken çıktığını düşünüyorum bende. Randevu alıcam şu sıralar haber veririm kızlar. Kalıplarımı hala kullanıyorum ama bir gece kullanmasam ertesi gün oynuyor çok rahatsız edici bir durum. Teşekkürler yorumlarınız için.

Plakları kullanmayınca benimkilerde kaymıstı üstünden bir yıl kdr gecti telimde vardı ön arkada o da gevsemiş tabi doktoru buldum tekrar ölcü aldı üç plak yapıldı sırasıyla takılacak tel gibi baskı yapıyo tekrar eski haline gelicek inşallah plaklar ile bakalım..

Merhaba.. Bir an konuyu ben acmisim sandim ancak bu kadar olur . benim tellerim ocak ayinda cikarildi ve tam 3 yil sürdü tedavim, 25 yasindayim su an.. Ama malesef çıktığında da memnun kalmamıştım. Doktorum su an oyle düşündüğümü söyledi ve dislerimin arkasina tel takarak sonlandirdi tedavimi.. Aradan gecen 6 ayda mutlu oldum mu hayirr.. Gul.ek istemez oldum resmen cunku dişlerimden biri bariz ayri ve çıkık duruyor.. Doktorum tatilde oldugu icin gosteremiyorum da.. O kadar cektigim acilara, harcadigim zamana cok üzülüyorum

Ve doktorum ne diyecek duzeltmek icin tekrar bi uygulama yapacak mi bilmiyorum.
Siz ne yaptiniz,
?

Eklentiler

• 20150404_134649_HDR-1.jpg
    34,4 KB · Görüntüleme: 381

Doktorunuz nasil karsiladi bu durumu yaniii eski haline gelip bir daha bozulmayacak seklinde bi aciklamasi oldu mu

Eski haline gelicek acılmaması için içten ön dört dişe tel yapıcak ısırma koparma olmayacak ve kaç yıl o tel duracak bilmiyoruz uzun bir süre bi kaç yıl.

Ben de aynı sorunu yaşadım maalesef benim de telim 2012 yılında çıktı ve bana da herhangi bir koruyucu takılmadigi için eski hali gibi olmasa da yine de o kadar çektiğim açıya degmedi yani inci gibi dislerim olmadı

Benim canımı sıkan da suan düzgün ama plak tamadıgım zaman ısırıp koparıp zorladığım zaman yine kayıcak bi kere dişler yerinden oynadı sabitlenene kadar kim bilir kaç yıl daha plak ve tel kullanıcam ön aralık var açılıyo yine keske dedim bende keske sadece öne kaplama düzeltme bişey yaptırsaydım

Aralık ve çıkık aynen ilk halinin fotosuda var mı düzeltme yapması lazım bana yapılıyo suan üstünden bir sene gecmişti

Yaprak porselen diye bir uygulama varmış sanırım yeni keşfettim bende ayrılıkları falan gideriyormus ben de doktorla girişmeyi düşünüyorum bu uygulama için

Bende en basından öle bişey yaptırsaydım diyorum ama o zaman babam kaplama olmasın dedi yok kendi dişin gibi olmaz diye simdide kendi dişim gibi değil ki hiçbişe ısıramıyorum koparamıyorum dısarda rahat yemek yiyemiyorum ısıramam onu diye bir yere gitsem bıçak istemek zorundayım sanki kibarlık yapıyorum ayıp olcak diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…