• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Tekstil Teknoloji Öğretmenliğinden mezunum Anaokul öğretmenliği nasıl yapabilirim??

ponder

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2010
4
0
36
Adana
Merhabalar arkadaşlar ben tekstil teknoloji öğretmenliğinden mezunum ama anaokul öğretmenliği yapmak istiyorum.Bunun için halk eğitim merkezlerinde seminerler düzenleniyormuş,okul öncesi öğretmenliği eğitim seminerine yazılıp,3 haftalık bir eğitimden sonra sertifika veriliyormuş ve bu sertifika ile özel anaokullarında öğretmenlik yapılabiliniyormuş diye duydum ama doğru bir bilgi mi acaba??alınan o sertifika ile öğretmenlik yapılabilir mi?? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

yanlış bilgi malesef canım.anasınıfı öğretmeni olabilmek için üniversitelerin en az 2 yıılık olan çocuk gelişimi yada 4 yıllık olan okulöncesi öğretmenliği programından mezun olman lazım...3 aylık seminerle yalnızca anasınıflarında yardımcı abla olabilirsin belki ama onun içinde kesinleşmiş bi kararname yok henüz.3 ayda öğretmenlik vasfına ulaşmak çok zor.ben 4 yıllık eğitim fakültesi okulöncesi öğretmenliği bölümü mezunuyum meb bizi alırken bile nazlanıyo.ayrıca kpss denen bi lanet var ve biz yıllardır bu sınav için uğraşıyoruz bi türlü kadrolu olamıyoruz.merak ediyorum meb halk eğitim seminerine katılmış kişileri hangi sıfatla neye göre görevlendirecek ve hangi pozisyonda hangi güvenceleri sağlayacak...

Hımm ben de zaten akıl veremediğim için sorma gereği duydum.Çevremdekiler hep olur gözüyle bakıyorlar ama bana öyle kolay bişeymiş gibi gelmedi, sonuçta ben de 4 yıl boyunca üniversite de okuyup tekstil öğretmeni oldum ama anaokul da olsa öğretmenlik yapacaksın sonuçta bilmiyorum bu kadar kolay olunur mu? Zaten bu kpss ve de meb illetleri şu sistemi biraz düzenleyip dzgün bi hale getirseler hiçbirimiz başka arayışlara girme gereği duymayız ve kendi mesleklerimizi yaparız ama malesef 4 sene okuyuorsun o bölümün eğitimini alıyorsun ama yine de hiçbişey olmuo yine önüne kpss engelini koyuyorlar....

çok özür dilerim ama lütfen saçmalayın artık.. tekstil ne alaka anaokulu ne alaka... anaokulu öğretmenlerine de, velilerine de hakaret bu... 2 yıllık önlisans da bitirseniz ancak yardımcı bakıcı anne olursunuz, öğretmenlik bu lay lay lom değil... anaokulunu parkta çocuk bakıcılığı sandınız herhalde, kursa git atan ohhh ne iyi.. atanamayan herkes anaokulu öğretmeni olayım derdinde. gidin doktorluğpu, bankacılığı, matematik öğretmenliğini de deneyin, atanacak mısınız kursla, acil yardım kursları da var ya, belki ambulanslarda 112 ekibine de atama yapılıyordur..... pessss, pesssssss...........

Saçmalamayın falan diyerek sert bir tepki göstermenize lüzum yok arkadaşım ben sadece sorma gereği duydum... ayrıca ben de bi öğretmenim zaten çok şükür, öğretmenliği bana anlatmayın lütfen! Ayrıca yanlış biliyorsunuz 2 yıllık önlisans mezunları anaokullarda öğretmenlik yapabiliyor. yardımcı anne dediğiniz durum herkes için geçerli yardımcı anne olmak için öğretmen olmanıza lüzum yok, gönüllü yapılan bir durum o. anaokuluna çocuğu gönderen velilerin arasından bile çıkabiliyor bu gönüllü yardımcı annelik. onlar sadece öğretmene yardım edip, çocukların wc yemek vs ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Back