Tekrarlayan düşük yapanlar gelin tecrübelermizi paylaşalım

Benim 1 dusuk 2 kurtajim oldu kalp atislari durmustu.genetikte birinde normal birinde sorunlu cikmisti.oglumda ise sorunlu bir gebelik yasadim kanamalar igneler ilaclar neyseki cok sukur sonu guzel oldu.sizinde oyle olur.size destek olmak isterim bende bu siteleri cok okumustum.sorulariniz varsa da olabildigim kadar yardimci olabilirim.
öncelikle çok teşekkür ederim.arkadaşım ne mutlu sana Allah yavruna hayırlı uzun bi ömür versin.darısı ben ve benim gibilerin başına.peki sizin probleminiz neymiş kan pıhtılaşmasının dışında yanii..şimdiki bebeğiniz sağlıklı değilmi..bu arada yaş kaç acaba ..teşekkür ederim şimdiden

Bebegim saglikli cok sukur.yasim 28 bende hic bir sorun bulunamadi pihtilasmada yok kan sulandiricilari onlem olarak kullandim ise yaradi.troidim yuksekti onun icin ilac kullandim.

Merhaba kızlar , benimde 2 düşüğüm oldu ve her ikiside kürtajla alındı.İlk düşüğüm turner sendromu çıktı 2. yi genetiğe yollamadı dr ama eşimde ve bende her testi yaptırdık hersey temiz çıktı ..Bu arada birkaç dr gezdim tabi ama sonuç sıfır malesef...Ve şimdi yeniden hamileyim aslında 5+4 olması gerekirken bugün ultrasonda 5 göründü , diğer bebeklerimde gelişim geriden geliyordu ve çok üzüldüm..Şu anda ise sağ kasığımda bıçak saplanması gibi sancılar oluyor ara ara, hani 5 dk da bir gibi , düşük mü yapıcam anlamadım daha öncekiler kürtajla alındığı için bu sancıyı çözemedim , çok üzülüyorum, bişey söyleyin:43:

Merhaba kızlar . Mart annesi olmayı beklerken bu sabah kürtaj oldum ve sizin aranıza katıldım. 2 kez düşük oldu. İkisindede bebek hiç oluşmadı ve kalp atışını bekledik hep . Olmadı. Geçen sene yine bu zamanlarda ilk düşüğümü yaptım. Devlet hastaneleri 3 sen sonra sanırım detaylı araştırma yapıyor. Yaşım 34 ve 3. Düşüğü beklemek istemiyorum. Doktor tekrar hamile kaldığımda hatta adetin bir gün bile geçse hemen test yapacaksın ve hamile olduğunda hemen geleceksin ilaca başlıyacağız dedi. Ben ise araştırılmasını istiyorum sorun belki benden değil. En kısa zamanda araştırma hastanesine gitmek istiyorum. Sizlere sorum şu ne zaman gideyim? Yani adetliyken mi yoksa yumurtlama günlerine yakın mı gideyim? Geçen seneden beri 6 kez adet oldum ve 6. Da hamile kaldım ama bundan 4 ay önce soğan kürü yaptım 2 ay üst üste afetlerim o zaman 30 de bir oldu bırakınca ise 42 günde bir oldum tekrar hamilelik için soğan kürünü öneririm

Merhaba

Bu konuya en son agustos ayında yazılmıs ama yazdıklarınız benı cok etkıledı. Ben de dun dusuk yaptım. Aslında adetıme gore bebek 6 haftalık olmalıydı fakat 4 gun once kan testı yaptıdıgımde degerım 875 cıkmıstı, aksam doktora gıttım ve kadın sadece ustten baktı, gorunmuyo haftaya gel dedı ve kan testı dahı ıstemedı, ben de gıttım baska bı hastanedenın labaratuarında test yaptırdım ve 875 cıktı.

Bu cumartesı sureklı gıdecegım doktordan randevu almıstım, o zaman kadar hem kan degerlerım de cıkar ve bebek gorunur dıye dusundum, dun ısyerınde wc ye gıttıgımde hafıf pembe bı akıntı gordum, neyse dedım normaldır heralde, sonra yerıme oturunca adet olur gıbı karnım agrımaya basladı, agrı ıyıce arttı ve sureklı wcye gıttım geldım, pembe olan akıntım kahverengı ve sonrada kırmızıya dondu, en son wcye gıttımde wcye oturur oturmaz pat dıye bısey dustu ıcımden, wcnın ıcıne baktım bıldıgınız et parcası gıbı bısey, dusuk yaptıgımı anladım tabıı, ısyerınde arkadasımla hemen yakıdakı acıbadem maslaga gıttık, bosta bı prof varmıs onun odasına gırdım, alttan ultrasonla baktı kese yok dedı, olan parca da dusmus ama bı parca daha dusecek dedı,bunun dıs gebelıkmı oldugunu anlamak ıcın sureklı kan degerleına bakıcaz dedı, kese olmadıgı ıcın nasıl bır gebelık oldugunu soylememız ımkansız dedı, kan uyusmazlıgı durumumu da anlatınca benden beta hcg ve coombs ındırekt testı ıstedı, test sonuclarına sımdı baktım sadece beta hcg degerım cıkmıs dıgerı cıkmamıs ve degerım 747. Dusmeye baslamıs yanı ama ben kan verdıkten sonra ee gelırken yolda kanaln parcayıda dusurmusum, buyuk ıhtımalle bugun test yapsam daha da dusuk cıkar degerım. Doktor benden haftaya tekrar kan vermemıs ısteyecek, buyuk ıhtımalle parca kalmaz ama kalırsada ufak bı operasyonla temızlerız dedı,cok uzuldum gercekten, kendımı cok hazırlamıstım, bebek varmıydı yokmuydu kac haftalıktı onu bıle ogrenemeden dustu:14:

Merhaba

Bu konuya en son agustos ayında yazılmıs ama yazdıklarınız benı cok etkıledı. Ben de dun dusuk yaptım. Aslında adetıme gore bebek 6 haftalık olmalıydı fakat 4 gun once kan testı yaptıdıgımde degerım 875 cıkmıstı, aksam doktora gıttım ve kadın sadece ustten baktı, gorunmuyo haftaya gel dedı ve kan testı dahı ıstemedı, ben de gıttım baska bı hastanedenın labaratuarında test yaptırdım ve 875 cıktı.

Bu cumartesı sureklı gıdecegım doktordan randevu almıstım, o zaman kadar hem kan degerlerım de cıkar ve bebek gorunur dıye dusundum, dun ısyerınde wc ye gıttıgımde hafıf pembe bı akıntı gordum, neyse dedım normaldır heralde, sonra yerıme oturunca adet olur gıbı karnım agrımaya basladı, agrı ıyıce arttı ve sureklı wcye gıttım geldım, pembe olan akıntım kahverengı ve sonrada kırmızıya dondu, en son wcye gıttımde wcye oturur oturmaz pat dıye bısey dustu ıcımden, wcnın ıcıne baktım bıldıgınız et parcası gıbı bısey, dusuk yaptıgımı anladım tabıı, ısyerınde arkadasımla hemen yakıdakı acıbadem maslaga gıttık, bosta bı prof varmıs onun odasına gırdım, alttan ultrasonla baktı kese yok dedı, olan parca da dusmus ama bı parca daha dusecek dedı,bunun dıs gebelıkmı oldugunu anlamak ıcın sureklı kan degerleına bakıcaz dedı, kese olmadıgı ıcın nasıl bır gebelık oldugunu soylememız ımkansız dedı, kan uyusmazlıgı durumumu da anlatınca benden beta hcg ve coombs ındırekt testı ıstedı, test sonuclarına sımdı baktım sadece beta hcg degerım cıkmıs dıgerı cıkmamıs ve degerım 747. Dusmeye baslamıs yanı ama ben kan verdıkten sonra ee gelırken yolda kanaln parcayıda dusurmusum, buyuk ıhtımalle bugun test yapsam daha da dusuk cıkar degerım. Doktor benden haftaya tekrar kan vermemıs ısteyecek, buyuk ıhtımalle parca kalmaz ama kalırsada ufak bı operasyonla temızlerız dedı,cok uzuldum gercekten, kendımı cok hazırlamıstım, bebek varmıydı yokmuydu kac haftalıktı onu bıle ogrenemeden dustu:14:
benzer şeyi bende yaşamaktayım,5hafta 4 günlük hamileydim ama beta degerlerim günüme göre yavaş ilerliyordu derken gaz sancısıyla hastaneye yattım ertesi sabah kanamam başladı hergün betama baktılar çünki kese gözükmememişti ve dış gebelikten şüpelendiler neyseki degerlerim iyice düşmekteydi,bugün kanamanın 5.günü ama hala parça falan düşmedi sadece sabahleyin bi nohut kadar kan pıltı gibi bişe düştü,haftaya kontrolüm var temizlenmişmi içim diye bakılacak

benzer şeyi bende yaşamaktayım,5hafta 4 günlük hamileydim ama beta degerlerim günüme göre yavaş ilerliyordu derken gaz sancısıyla hastaneye yattım ertesi sabah kanamam başladı hergün betama baktılar çünki kese gözükmememişti ve dış gebelikten şüpelendiler neyseki degerlerim iyice düşmekteydi,bugün kanamanın 5.günü ama hala parça falan düşmedi sadece sabahleyin bi nohut kadar kan pıltı gibi bişe düştü,haftaya kontrolüm var temizlenmişmi içim diye bakılacak[/QUOTE

Biraz geç gördüm yazdığınızı

Bu bahsettııgım gebelık kımyasal gebelıkmıs, doktorlar bunu düşükten saymıyorlar henuz kese olusmadıgı ıcın. Ben tekrar hamıle kaldım fakat 2 gun once bos gebelık nedenıyle dusuk yaptım, kese dustugu ıcın kurtaja almadı doktor, haftaya kontrolum var parca kalmadıysa kurtaj yapılmıycak, 2 kez dusuk yaptım neden oluyo dedım doktora ama ılkını dusukten saymıyoruz dedı, bos gebelıgın sebebını de genetık bozukluk olarak acıkladı, daha sonra kan verdım ve bugun doktoru aradım, sonucların normal dedı, istediği testlere netten baktım tıroıd ve kan pıhtılasmasına bakmıs sanırım. Aslında baslarda gec dollenme demıstı ama aslında bebek gelısmemıs, kese ve yolk kesesı vardı:( Hersey normal demıstı . 31 yasındayım ve aynı seylerı tekrar yasamaktan korkuyorum. Ilk adetten sonre tekrar deneyın dedı doktor

Ayni seyleri bende yasadim arkadaslar. aralik ayinda yaptim ilk dusugumu 5 haftalikti benimde kesem
Gozukmedi ve 15 gun durmadan kanamam geldi :( kurtaja gerek kalmadi yani,doktorumda 2 ay korun tekrar basla calismalara dedi.gecen ay 2 tane olgun yumurtam vardi catlatma ignesi oldum fakat tutmadi adet oldum bu ayda gittim olgunlasmamisti yumurtalarim fakat 14. Gun asiri bel agrisi ve kasik agrilarim basladi bugun 17. Gun hala agrim var aceba dollenme olduda doktormu farketmedi diyorum cunku gectigimiz ay 24. De adet oldum normalde 25 de bir adet goruyorum anliyamadim :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ayni seyleri bende yasadim arkadaslar. aralik ayinda yaptim ilk dusugumu 5 haftalikti benimde kesem
Gozukmedi ve 15 gun durmadan kanamam geldi :( kurtaja gerek kalmadi yani,doktorumda 2 ay korun tekrar basla calismalara dedi.gecen ay 2 tane olgun yumurtam vardi catlatma ignesi oldum fakat tutmadi adet oldum bu ayda gittim olgunlasmamisti yumurtalarim fakat 14. Gun asiri bel agrisi ve kasik agrilarim basladi bugun 17. Gun hala agrim var aceba dollenme olduda doktormu farketmedi diyorum cunku gectigimiz ay 24. De adet oldum normalde 25 de bir adet goruyorum anliyamadim :(

Merhaba

Öncelikle geçmiş olsun. Benimki de SAT'A göre 8 haftalık fakat doktora göre(geç döllenme dedi) 6.5 haftalıktı. Yolk kesesi de vardı ama gereğinden büyüktü, kesem de 2.1 cmdi ama bebek yoktu.

Siz çatlatma iğnesini neden oluyosunuz, daha çabuk hamile kalabilmek için mi yoksa kaliteli yumurta için mi?. Benim doktorum 1 afet geçirmenm yeter tekrar çalışmalara başla dedi, düşük sonrası da kanımda pıhtılasma değerlerine ve tiroidime bakıldı, bi sorun yok dedi doktor, umarım gerçekten bir sorun yoktur da şanssızlık yaşamışızdır, tekrar bu durumu yaşamak istemiyorum

Az önce bir araştırma okudum, bazı kadınların arka arkaya düşük yapmasının sebebi kalitesiz embriyoyu da vucutlarının kabul etmesıymıs, bu kadınlar genelde asırı dogurgan kadınlarmıs, genelde hıcbır sebep yokken arka arkaya dusuk yasayan kadınlarda bu tez dogru olabılır dıyo, doktorlar en az 3 dusuk yapmadan arastırmıyo, 31 yasındayım keske maddı zorluklardan dolayı bu kadar beklemeseymısım:(

Sanada gecmis olsun cnm Allahim bidaha yasatmasin hic birimize insallah :(
Bana yumurtalarim o ay kaliteli oldugu icin catlatma ignesi yapti,kendiliginden catlamamisti yani fakat olumsuz sonuclandi.
Dedigin gibi bende tekrar yasamaktan korkuyorum dusugu oyuzden tereddutlerim var,bos yere umutlaniyoda olabilir fakat hamile kaldigim ayda hissetmistim hamile kaldigimi :(
Bu ayda oyle bi hissim var ama doktorum yumurtan olgunlasmamis deyince cok uzuldum ama 4 gundur agrilarim var, bi forumdada ark yumurtan olgunlasiyodur dedi doktorumdami bi hata var anlayamadim :( adetime 10 gun var bakalim ne olucak ins hayirlisi olur...

Sanada gecmis olsun cnm Allahim bidaha yasatmasin hic birimize insallah :(
Bana yumurtalarim o ay kaliteli oldugu icin catlatma ignesi yapti,kendiliginden catlamamisti yani fakat olumsuz sonuclandi.
Dedigin gibi bende tekrar yasamaktan korkuyorum dusugu oyuzden tereddutlerim var,bos yere umutlaniyoda olabilir fakat hamile kaldigim ayda hissetmistim hamile kaldigimi :(
Bu ayda oyle bi hissim var ama doktorum yumurtan olgunlasmamis deyince cok uzuldum ama 4 gundur agrilarim var, bi forumdada ark yumurtan olgunlasiyodur dedi doktorumdami bi hata var anlayamadim :( adetime 10 gun var bakalim ne olucak ins hayirlisi olur...

Umarım hamılesındır canım. Ne kadardır bebek ıstıyorsun, bu ay olmazsa gelecek ay olur canını sıkma, ben de gelecek ay tekrar denıycem ama daha adet olmama cok var tabı, daha dusugum devam edıyor, yasımda ılerı oldugu ıcın eger tekrar dusuk yaparsam ıyı bır doktor arastırıp tup bebek denemek ıstıyorum

Benim yasim 27 cnm
1.5 senedir istiyoruz esimin sorunu vardi ameliyat oldu 6 Ay snra hamile kalmistm insallah dedigin gibi hamileyimdir :( paylasirim hamileysem burdan.
Sen kac yasindasin nezamandr dusunuyosunuz cocuk cnm?

Benim yasim 27 cnm
1.5 senedir istiyoruz esimin sorunu vardi ameliyat oldu 6 Ay snra hamile kalmistm insallah dedigin gibi hamileyimdir :( paylasirim hamileysem burdan.
Sen kac yasindasin nezamandr dusunuyosunuz cocuk cnm?

Ben 31 yasındayım canım. Ilk olarak gecen sene ekımde denemelere basladık, kadımda kımyasal gebelık oldu, sonra 3 ay sonra tekrar denedık ve sonuc bos gebelık. Benım yasım buyuk yanı o nedenle cok endıselıyım, doktora gore sıkıntı yok tekrar deneyın dıyo

Yasinda cok gecmis deil cnm bence 2 ay daha bekle ondan snra bi sonuc almazsqn tup bebek uzm olan bi doktora git bence onlar daha cok yardimci oluyorlar.
Neden dusuk yaptigini soledimi doktor? Sanirim 3 gebelik gecirmissin yani bncede bi problem yoktur ama neden dusukle sonuclandigini arastirsin bence doktorun

Yasinda cok gecmis deil cnm bence 2 ay daha bekle ondan snra bi sonuc almazsqn tup bebek uzm olan bi doktora git bence onlar daha cok yardimci oluyorlar.
Neden dusuk yaptigini soledimi doktor? Sanirim 3 gebelik gecirmissin yani bncede bi problem yoktur ama neden dusukle sonuclandigini arastirsin bence doktorun

3 degıl canım ıkı ama ılkı kımyasaldı yanı kese olusmamıstı daha, onu saymıyoruz dedı doktor, arastırılmadı sadece kan pıhtılasması ve troıd e bakıldı ama bısey cıkmadı, kan uyusmazlıgıda var bende ama erken dusuklerde ıgneye gerek yok dedı doktor

Ozman tup bebek dusunmen en son asama cnm kendini strese sokma bence,hamile kalabiliyoruz ona sevinelim ve bu moral olsun bize..insallah tekrardan saglikli bisekilde hamile kaliriz ve bebeklerimizi kucagimiza aliriz :)

Ozman tup bebek dusunmen en son asama cnm kendini strese sokma bence,hamile kalabiliyoruz ona sevinelim ve bu moral olsun bize..insallah tekrardan saglikli bisekilde hamile kaliriz ve bebeklerimizi kucagimiza aliriz :)

Tup bebegı sımdı degıl ama tekrar olursa dusunuyorum, ust uste dusuk yapanları gorunce korktum acıkcası, umarım bır sonrakı saglıklı olur

İns cnm..kac yillik evlisin sen? Bide etrafin sorularida beni bunaltiyor 3 yillik evliyim ben herkes soruyo hadi yapmiyomusn hadi olmuyomu doktora gidin :( bende herkese yeni dusunmeye basladik diye yalan soyluyorum ama cok bunaltiyorlar valla :(

İns cnm..kac yillik evlisin sen? Bide etrafin sorularida beni bunaltiyor 3 yillik evliyim ben herkes soruyo hadi yapmiyomusn hadi olmuyomu doktora gidin :( bende herkese yeni dusunmeye basladik diye yalan soyluyorum ama cok bunaltiyorlar valla :(

Canım benım cok oldu, temmuzda 5 yıl olucak benım, senınkı daha yenıymıs, bızede 2 yıldan sonra cok baskı oldu ama hayat mucadelesı borc harc derken yapamadık,kımseden yardım alamadan yaptıgımız dugun sonrası 2 yıla dugun borclarıyla bogustuk, sonrasında da benım bır sure ıssız kalmam ve esımın aılesıne de yardım etmemız sonucu cocuk yapamadık, sımdı daha ıyı anlıyorum kı cocuk cok masraflı bır ıs, sımdı ozel sıgortam oldugu ıcın ıstedıgım hastaneye gıdıyorum ama calısmasaydım bunu yapamazdım, ınsan nelerle karsılasacagını bılemıyokı, herkes hamıle kalıp dogum yapınca benımkıde oyle olur sanıyosun, umarım bundan sonrakınde sorunsuz hamıle kalırız

Son düzenleme:
Aynen oyle cnm bizde oyle 2 yil borc odedik,cok sukur simdi borcumuz yok ama cocuk ozlemimiz var doktorda bu ay pek olumlu konusmayinca uzuldm ama umudumu kaybetmicem ins oluck rabbimin izniyle..zor asamalarmis bunlar onu anladim :(

Back