Tekrarlayan düşük yapanlar gelin tecrübelermizi paylaşalım

evet dediğin doğru...benimde çok sıkıntılı geçiyor hamilelik döneminde özellikle bu son gebeliğimde her gece uyanıyordum bazı geceler ağlayarak hemde nasıl ağlamak.Rüyamda kan görüyordum hep..bilemiyorum bilinç altıda olabilir elbet.ümmü sıbyan duası zannedersem ...ama şöyle düşün dediler sonuçta peygamber efendimize uhud savaşında cevşen duası gönderildi ve cebrail efendimize bunu üzerine takmasını istedi yakın tarihe gelirsek padişahların sefere çıkarken giydikleri tılsımlı gömlekler var vsvsv.Diyorum ya inanç meselesi ama kendimi iyi hisssediyorum..13 gün önce kürtaj olmuş birisi için iyi sayılırım...
Bende istanbul-avrupa yakasındayım...Eyüp'de oturuyorum.Eyüp Sultana çok yakınım.Burada bi devlet okulunda çalışıyorum.Ama bende anadolu yakalıyım .Aslen şile ağvalıyım yani...

bende bu konudan bahsetmeyi düşünüyordum çok iyi denk geldi.aynen bende düşük yapmadan önce gece huzursuzlanıyorum boğulma hissi ve kalp çarpıntısı gece uyuyamıyorum ve ardından düşük yaptığımı öğreniyorum özellikle son düşüklerimde artık gece bunları yaşadıktan sonra ertesi gün düştüğünü öğreniyordum.2.düşüğümden sonra bizde 2 farklı hocaya gittik ummü sübyan olduğunu söylediler ve cevşen verdi takmama rağmen yine düşükler yaşadım.her şekilde çare arıyoruz inşallah hayırlısıyla bütün emeklerimizin karşılığını alırız.
birde çocuk olması için okunan dualar
inne rabbbeke hüvel halakul alim1227 defa,
fallahü hüvel veliyyü ve hüve yuhyi289defa
rabbekü yahluku ma yeşaü ve yahtar2532
huvallahül halikul barıu 1094 defa
ismi azamı ,
99 esmaül hüsna,
kenzül arş,
170 veya 313 veya 333 ayetel kürsü,
12 bin besmelei şerif ,1001 fatiha okumak gerektiğini eve yasin okumaya gelen hoca söylemişti okursanız faydası olabilir.

GUNAYDIN KIZLAR ONCELIKLE SUNU DIYIM KOPMAYALIM OLUR MU??ne guzel guncel bı topikteyiz ve ucumuzde aynı durumdayız ben nerdeyse sabah aksam gırıyorum var mısınız yazı yazdınız mı diye ... :)))))) gelelimm konuya canım sen ilk gorusmede verdin mi okadar parayı 180 on gorusme...???? Testlerini incelemisdir ve senden bunları istedi demek.. Univerdite hastanesind hic gitmedim ucretsiz demi?? Hangilerine para verdin vok tuttumu arkadasım gorusuruz

bu tedaviler maddi olarak bitirdi bizi manevi yönünü hiç söylemiyorum.o kadar çok para harcadıkkki yani pkoluyum orda başlıyo iğneler yumurta geliştiricisi,çatlatma iğnesi pıhtılaşma iğnesi aşılama ve tüp bebekler zaten belli ne kadar maliyetli olduğu 2 tüp bebek 1 aşılama yok lenfosit aşısı bütün bunları da kendimiz düşünerek yaptırdık doktorlara kalsa biçok şeye şimdi başlıycaktık ve daha da geç kalıcaktık,valla jinemede 360 görüşme ve muayeneye verdik.o yazdığım testler de 4 milyar tuttu orda yaptırmak istemedik üni hatanesinde yaptıralım dedik hepsi yapılmıyomuş bide sonuçlar geç çıkıyomuş önceden herşeyi ucuza gelsin diye devlette yaptırıyoduk onunda zararlarını da yaaşdık.cerrahpaşada kürtaj oldum sonra iyi temizlenmediği için özel de tekrar histereskobi yaptırmak zorounda kaldım okmeydanı ssk da rahim filmi çektirim o kadar kötü teknolojiis vardıki çok ağrılı oldu birde hiç bir doktor net çıkmadığını söyledi tekrar özelde dijital hsg çektirim yani ucuza getiriyim derken hep zarar gördük aşılama da cerrahpaşada yaptırdım hijyen hiç yok mauyene koltuğunda aşılamayı yapıpı 10dk bekletip gönderiler perde açılıyo gelen geçen bir kaç hasta aynı anda bunları yaşayıcınca tabi daha rahat olsun istiyorum ama maalesef tuzlu oluyo...

bende bu konudan bahsetmeyi düşünüyordum çok iyi denk geldi.aynen bende düşük yapmadan önce gece huzursuzlanıyorum boğulma hissi ve kalp çarpıntısı gece uyuyamıyorum ve ardından düşük yaptığımı öğreniyorum özellikle son düşüklerimde artık gece bunları yaşadıktan sonra ertesi gün düştüğünü öğreniyordum.2.düşüğümden sonra bizde 2 farklı hocaya gittik ummü sübyan olduğunu söylediler ve cevşen verdi takmama rağmen yine düşükler yaşadım.her şekilde çare arıyoruz inşallah hayırlısıyla bütün emeklerimizin karşılığını alırız.
birde çocuk olması için okunan dualar
inne rabbbeke hüvel halakul alim1227 defa,
fallahü hüvel veliyyü ve hüve yuhyi289defa
rabbekü yahluku ma yeşaü ve yahtar2532
huvallahül halikul barıu 1094 defa
ismi azamı ,
99 esmaül hüsna,
kenzül arş,
170 veya 313 veya 333 ayetel kürsü,
12 bin besmelei şerif ,1001 fatiha okumak gerektiğini eve yasin okumaya gelen hoca söylemişti okursanız faydası olabilir.

Gecmıste kslmıstır ınsallah cektıgın sıkıntılarr arkadasım bundan sonra bız cokomelle burdsyız sende gırersın artık ınsallh sureklı gorusurz bırbırımızle ... Bu subyan olayını duydum ben yasamadımm allahta yasatmasjn ınsallshhhh ... Yazdıgın duaları not alıyorum cok saol anlamlarını bılıyormusum pekı?

3. düşükten sonra doktor bana gene hiç birşey demeyince...kendi kendimin doktoru oldum çapaya gittim durumumu anlattım hatta kan pıhtılaşması olabilirmi bunun araştırılmasını istiyorum dedim epey bi testler verdi işte umunma sana bu yapılacak testlerin büyük bi kısmı pıhtılaşmayla ilgili.Bende fatör 5 ledien mutasyonu heterezigot çıktı.Bu sefer tavsiye üzerine şişlide bir doktora gittim tüm testlerimle..anlattım dinledi ve hamile kalınca hemen iğnelere başlıyacağız dedi.5 ay sonra hamile kaldım...nasıl sevinçliyim eşim desen öyle... hemen doktorumu aradım...doktorum hemen claxcane 0,4 lük hergün başla...peki hergün nasıl vurulucuktım.eşim hayatta yapamam dediği şeyi yaptı ve detaylarıyla öğrendi nasıl vurulacağını.Hergün göbekten koldan iğnelerimi o yaptı.Çok geçmeden hafif bi lekelenme oldü tam adet günüme geliyordu zannedersem çok değil ama doktorumu hemen aradım (klasik )progestane al.Hatta benim tanıdığım bir hemşire iğnesini kullan dedi iğnesini aldım kalçadan onuda hergün eşim vurdu.günde 2 iğne.ilk gittik keseyi gördük bidaha gel dedi 10 gün sonra yine gittim kese çok güzel dedi doktor mükemmel görünüyo yusyuvarlak çerçeveside çok düzgünmüş ama gene bebek yok bı 10 daha bekleyelim geç döllenme olmuştur belki dedi..ama ben tabii araştırıyorum netten..anladım olumsuz gittiğini..gittim yine bebek yok var sanki bi oluşum bi kıpırdanma diyor bu arada 4d ultrason kullanıyor doktorum görmemesi mümkün değil diyorum kendimce ...doktor 1 hafta daha bekleyelim bakalım belki oluşurr dedi...Allahımmmm kürtajlarımmı,yoksa bu bekleme sürecimi zordu derseniz bekleme süreci derim çok yıprandımmmmm anlatamam.3 dakika en fazla aklımdan çıkma süreci...eşime bakıyorum ağlıyorum reklam çıkıyor ağlıyorum..bir yandan öğrencilerim var enerjimi toplamam lazımDevlet okulundayım resmi toplantılar oluyor vsvsvs..ama benim bedenim dolanıyor sadece ortalıkta...Artık bitsin yeter dedim ne olacaksa olsun..son muayene ve kürtaj kararı... Hiç kanamam olmadı öylece gittim kürtaja bu arada 9 haftalık olmuştu zaten genel anesteziyle sonlandırıldı.Doktorum kürtaj parçasını genetiğe gönderelim dedi.YARIN ONUN SONUÇLARI çıkacak.Umarım bir sıkıntı yoktur.O ameliyat elbisesini 3 defa giydim.Ve gene kucağım boş elim sadece eşimin elindeydi..o vardı her anımda.Ne yazıkki ben göz yaşımı akıtıyordum dışarı ama o hep içine akıttı...canım sevgilim o olmasa ben ne yapardım.....

canım çok geçmiş olsun çok üzücü gerçekten böyle şeyleri duyunca derinden üzüntü yaşıyorum gerçekten yaşadıklarım gözümün önüne geliyor ve çok üzülüyorum çok yoruldum 2 yıldır üzülmekten birde fiziksel olarak yıpranıyoruz kendimi çok bitkin halsiz çaresiz hissediyorum.iğneler çok sıkıntı hergün hastanede yapıramıyorusn evde yapman gerekiyor benimde eşim yapmıştı ilk zamanlar 1 saat uğraşıyoruk iğne korkusu var bende eşim aceleci olduğu için sonunda kendim yapmaya başalmıştım tabi çok zorlanarak yarım saat bir saate ve her yerim morarmış .bu aşamalrda sürekli stres içerisindeyiz aslında tuttumu diye kaygılanıyoruz değer yüksedimi kese göründümü kalp atışalrı duyuldumuı çocuk göründümü sonra hüsran hep düşcek korkusu bakıyorum çevremdekilere hamile kalıyo rahat hiç kaygı yok biz öylebi oldukki herkes bizim gibi sabıyorum şunu yapma buna dikkat et ama hiç umursamıyolar aslında rahat olmak gerkiyor belki de tabi bu kadar düşük yaşayınca çokta kolay olmuyo.benimde 5 defa oldu ameliyat elbisei giymem allah inşallah bir daha giymemizi göstermez..

3. düşükten sonra doktor bana gene hiç birşey demeyince...kendi kendimin doktoru oldum çapaya gittim durumumu anlattım hatta kan pıhtılaşması olabilirmi bunun araştırılmasını istiyorum dedim epey bi testler verdi işte umunma sana bu yapılacak testlerin büyük bi kısmı pıhtılaşmayla ilgili.Bende fatör 5 leiden mutasyonu heterezigot çıktı.Bu sefer tavsiye üzerine şişlide bir doktora gittim tüm testlerimle..anlattım dinledi ve hamile kalınca hemen iğnelere başlıyacağız dedi.5 ay sonra hamile kaldım...nasıl sevinçliyim eşim desen öyle... hemen doktorumu aradım...doktorum hemen claxcane 0,4 lük hergün başla...peki hergün nasıl vurulucuktım.eşim hayatta yapamam dediği şeyi yaptı ve detaylarıyla öğrendi nasıl vurulacağını.Hergün göbekten koldan iğnelerimi o yaptı.Çok geçmeden hafif bi lekelenme oldü tam adet günüme geliyordu zannedersem çok değil ama doktorumu hemen aradım (klasik )progestane al.Hatta benim tanıdığım bir hemşire iğnesini kullan dedi iğnesini aldım kalçadan onuda hergün eşim vurdu.günde 2 iğne.ilk gittik keseyi gördük bidaha gel dedi 10 gün sonra yine gittim kese çok güzel dedi doktor mükemmel görünüyo yusyuvarlak çerçeveside çok düzgünmüş ama gene bebek yok bı 10 daha bekleyelim geç döllenme olmuştur belki dedi..ama ben tabii araştırıyorum netten..anladım olumsuz gittiğini..gittim yine bebek yok var sanki bi oluşum bi kıpırdanma diyor bu arada 4d ultrason kullanıyor doktorum görmemesi mümkün değil diyorum kendimce ...doktor 1 hafta daha bekleyelim bakalım belki oluşurr dedi...Allahımmmm kürtajlarımmı,yoksa bu bekleme sürecimi zordu derseniz bekleme süreci derim çok yıprandımmmmm anlatamam.3 dakika en fazla aklımdan çıkma süreci...eşime bakıyorum ağlıyorum reklam çıkıyor ağlıyorum..bir yandan öğrencilerim var enerjimi toplamam lazımDevlet okulundayım resmi toplantılar oluyor vsvsvs..ama benim bedenim dolanıyor sadece ortalıkta...Artık bitsin yeter dedim ne olacaksa olsun..son muayene ve kürtaj kararı... Hiç kanamam olmadı öylece gittim kürtaja bu arada 9 haftalık olmuştu zaten genel anesteziyle sonlandırıldı.Doktorum kürtaj parçasını genetiğe gönderelim dedi.YARIN ONUN SONUÇLARI çıkacak.Umarım bir sıkıntı yoktur.O ameliyat elbisesini 3 defa giydim.Ve gene kucağım boş elim sadece eşimin elindeydi..o vardı her anımda.Ne yazıkki ben göz yaşımı akıtıyordum dışarı ama o hep içine akıttı...canım sevgilim o olmasa ben ne yapardım.....

standart gen testleri var onları ben 2.düşükten sonra samatyada ücretsiz yaptımıştım mthfr 677 c t heterozigot çıktı ama yine fayda etmedi burda daha farklı tewstler var belki onlar bir ip ucu olabilir..

Gecmıste kslmıstır ınsallah cektıgın sıkıntılarr arkadasım bundan sonra bız cokomelle burdsyız sende gırersın artık ınsallh sureklı gorusurz bırbırımızle ... Bu subyan olayını duydum ben yasamadımm allahta yasatmasjn ınsallshhhh ... Yazdıgın duaları not alıyorum cok saol anlamlarını bılıyormusum pekı?

amin inşlh öyle olur allah kimsenin başına vermesin böyle şeylerden çok korkar düşünmek istemezdim ama hep aynı şeyleri yaşayınca şüphelenmeye başldım b u durumdan neyse şuan hiç düşünmek istemiyrum sürelki dua etmek en güzelii bu durmda ..ara sıra takip ediyordum yorumları güncel olan pek olmadığı için fırsat olmamıştı tabi görüşebiliriz sürekli..anlamlarını bilmiyorum duaların..

Bana diyorlarki " at kafandan,düşünme,o ay olacakmı diye bekleme..."keşke yapabilsem...kapının kapısını kapatır gibi BEYNİMİ KAPATAMIYORUM,gece yattığımda düşünmeyeyim bu gece diyemiyorum...
Önce bununla başedebilmeliyim diye düşünüyorum...ne bileyim belkii bir tatil yahut farklı bir mekan....
Çünkü arkadaşlar bunu başaran arkadaşların ortak noktası buydu..rahatlamak,bu kaygı ve düşüncelerden uzaklaşmak...

canım bendeki dua bi velim vasıtasıyla bana ulaştı.ilahiyat mezunu bu velimle bu konuyu paylaştığımızda bana bu duadan bahsetti onun son gebeliği sürekli kanamalıymış hatta doktor kaybedebilirsin demiş annesi bu ümmü sıbyan denen duayı kızına yazdırmış ve hamileliği boyunca taşımış.Oğlu şimdi 3 yaşında.Banada bu duayı temın ettiler duanın geldiği yer çok önemli.Seyyit denen peygamber soyundan gelen kişilerden geldi.4 tane a4 kağıdı boyutunda ama ortası oyuk .Kenarlarında tamamen kurandan belli surelerden ayetler yazılı.bu bayanla beraber 7 kat naylona sardık bide dikiş biliyordu capraz bi çanta yaptı içime takabileceğim.çünkü boyutu çok küçük değil kenar uzunluğu tahminen 10 cm ölçülerinde kare düşün şimdi takıyorum onu.Birde kurandan bazı münacat ayetleri var onları okuyorum münacat peygamberlerin çok içten ettikleri yakarış şeklindeki dualara deniyor.hz. Zekeriyya ve hz.İbrahimin onları sende oku.Aşağıya yazıyorum sure adları ve ayet numaralarını:
Bakara suresi 128. ayet
Ali İmran 38.ayet
İbrahim suresi 40. ayet
İnanmaktan geçiyor herşey...Belkide ablamın dediği gibi Musibet gibi gördüğümüz şu yaşadıklarımız belkide bizi daha çok inanmaya iman etmeye Rabbime daha çok yaklaşmaya VESİLE kılmakta..

inş şifa olur cnm yer gök duayla bende 3.cü kaybımdan sonra ablam benim için hocaya gitmişti istanbulda ümmü sübyan var demiş muska yazmıs beline takıcak göbek deliginin sag tarafına gebe kalmadan takmaya basldım ama yine kaybettim hala üstümde tasırım Rabbimize sıgıncaz dua edicez baska yapacak bişeyimiz yok hakkımızda hayırlısı...

inş şifa olur cnm yer gök duayla bende 3.cü kaybımdan sonra ablam benim için hocaya gitmişti istanbulda ümmü sübyan var demiş muska yazmıs beline takıcak göbek deliginin sag tarafına gebe kalmadan takmaya basldım ama yine kaybettim hala üstümde tasırım Rabbimize sıgıncaz dua edicez baska yapacak bişeyimiz yok hakkımızda hayırlısı...

Günaydın aysima nasılsın?

Bu arada arkadaşlar bugün büyük bi ihtimal genetikten sonuçlar gelecekk...umarım üzülmem...

hakkında hayırlısı olsun cnm ilk defamı gitti genetige benimde 2.gebeligimde yollamıstık genetigee üniversite hastanesinde olmustu kürtajım inanırmısın kendi elimizle aldık bize vvediler elimde götürdümm o kadar zorki aklıma getirmememye calısıyorum ama olmuyorr cok zor yasadıklarımız cooookkk sonuclar gelmişti doktor erkekmiş bebginiz bir anolmaliside yok normal demiişti ne ozman ya nee:50::50::50:

oooffff
kötü oldum şimdi...canım Allah güç versinn kaç haftalıktı?..benimkiler okadar büyümedi...

aysima seninle kürtajlarımız hemen hemen aynı tarih...ara vermeyi düşünüyormusun?bundan sonra nasıl bi yol izleyeceksin?

9haftalıktı cnm evet ara vermei düşünüyorm 4. cok sık oldu zaten ilk öncce su histereskopiyi olucam adet olduktan sonra, sonra ramotoloji uzmanına gitmeyi düşünüyorum sonrada hematoloji 1 bagısıklık sistemime baktırıcam 2 hematolojiyle görüşücem hiç gimtmedim daha önce görüş almak isitiyorum belki igneniin dozunda hata vardır yapılan tahlillerde belki eksiklik vardır cünkü kadın dogumcular bu ignede deneme yanılma yöntemi uyguluyorlar...

9haftalıktı cnm evet ara vermei düşünüyorm 4. cok sık oldu zaten ilk öncce su histereskopiyi olucam adet olduktan sonra, sonra ramotoloji uzmanına gitmeyi düşünüyorum sonrada hematoloji 1 bagısıklık sistemime baktırıcam 2 hematolojiyle görüşücem hiç gimtmedim daha önce görüş almak isitiyorum belki igneniin dozunda hata vardır yapılan tahlillerde belki eksiklik vardır cünkü kadın dogumcular bu ignede deneme yanılma yöntemi uyguluyorlar...

Benimde histeroskopi olmam gerekiyor.Doktorum istedi.Hiç olmadım.Fiyatları ortalama nasıl acaba.

Arkadaşlar okuduğumda çok etkilendiğim hatta ağladığım gerçek bi öykü paylaşmak istedim..
mucize hamilelik öyküsü...

Bundan tam 6 yıl önce;
Ben dershanede fizik öğretmenliği yapıyorum. Eşimde gemi kaptanlığı sınavlarına hazırlanıyor. İşte böyle bir dönemde aylardan eylül, bütün gün ayakta kalmaktan dolayı ağrıyan sırtım…

Bir gece gittikçe kötüleşen sırt ağrılarım nedeniyle hastaneye acile gittik. Bakılan tahliller tetkikler sonucu safra kesesi ile ilgili bir sıkıntı ortaya çıktı. Batın ultrasonu sırasında birde kadın doğumcu görse seni dendi. Peki dedik gittik kadın doğumcuya. Ve korktuğumuz başımıza geldi.
Bana rahmimde dört tane myom olduğunu ve bunların çaplarının oldukça büyük olduğunu vs vs sonucunda rahimin alınması gerektiğini söyledi. Tabi ki bizde büyük bir şok.
Sırt ağrısı derken rahim alınmaya karar veriliyor.

Derken birkaç daha kadın doğumcu gezen ve bazı büyük hastanelerle iletişime geçen biz, bir tedavi yöntemi olduğunu öğrendik. Doktorlara hiç güvenimizin kalmadığı bir noktada “sadece kendisine güvendiğim” yeni kadın doğumcumu bulduk. Sevgili doktorum beni uzun bir tedavi sürecine soktu. Önce kısa bir menopoz evresi. Sonra ameliyat. Ameliyat sonrası yaşanan şok. Çünkü dört tane olduğunu sandığımız myomlar aslında yirmi bir taneymiş!!! Sonra tekrar hormonların yenilenme süreci. Ve hiç o güne kadar aklımızda olmayan çocuk fikri.

İşte her şey ondan sonra başladı.
Sene 2007 herşey normale döndü fakat olmuyor. Yani ben bir türlü hamile kalamıyorum. Tıbben hiçbir sorun yok ama ortada bebekte yok. Tam 3 yıl ilaçlar tahliller kontroller vs derken doktorum artık bırakalım tüp bebek deneyelim dedi. Git şimdi tatil yap,nereye gidersen git,2010 haziran ayında gel eşinle tüp bebeğe başlıyoruz dedi.

2010 Mart ayı. Eşim gemide. Gemlik limanına geliyorlar. Benimle sefere gel dedi. Ben de gemiye gittim. Ahh o gemi. Adı Hatice-c. İşte ne olduysa orada oldu. Bir mucize gerçekleşti. Gemlik'ten yola çıkan gemi ile Cezayir’e gidiyorduk, sonra tekrar gemliğe dönecektik. Tam bir ay süren bir yolculuk.
Reglim gecikti ben yine myomlar derken adını tarif edemediğimde bir rahatlık vardı içimde. Ben hamileyim diyordum ama ihtimalde vermiyordum.

Dönüşte tekrar gemliğe geldiğimizde adını bilmediğimiz ilk polikliniğe gittik. Orada beni dinleyen doktor hamile olma ihtimalin çok zor ama bir de ultrasonda bakalım dedi. Birde baktık ki nokta kadar bir şey var içimde. Hamilesin dedi. 6 haftalık. Henüz pirinç tanesi kadar. Bu durumda gemiyle yolculuğa devam etmemen lazım.
Aman allahım hamileydim.
Yağmurlu soğuk bir ilk bahar sabahı tarihler 8 nisanı gösterirken iki şaşkın sevgili Gemlik sokaklarında yürüdük. Resmen şaşkındık. Çünkü ne deli gibi sevindik ne bir çığlık attık… Ne diyeceğimizi bilemez halde gemiye geri döndük. Ben doktorumu aradım. Hemen dön dedi. Valizler toplandı. Araba kiralandı. Çıktık yola. Evimize geldik. İlk önce annemlere söyledik. Annemle babamın sevinci tarif edilemezdi. Ağlaştık. Sarıldık. Ertesi gün doktoruma gittik. Evet, hey şey yolundaydı.
Adı mucizeydi.
Ta Cezayirlerde bizi bekleyen mucize.

bir mucize hamilelik öyküsü daha...alıntıdır

Merhaba Arkadaşlar,
Paylaşmak istediğim hikayem, sizede bir umut ışığı olsun diye konuyu açtım.
Ben 36 yaşında beş yıllık evliyim. Başımdan bir dış gebelik düşük ameliyatıyla tek tüpüm alınarak kabusum başladı. Kendimizi daha sonra beklemeye iyileşmeye aldık. Ancak bir yıl sonra tekrar hamile kalmak istedim ve bir yıl içinde hamile kalamadım. Doktora başvurma tahliller tetkikler derken (aynı zamanda uçuş hostesiyim ancak zaman bulabiliyorum bu arada) aylar geçti ve sonuç işe yarayan diğer tüpüm yapışık veeeee yaşım gereğide tek çare tüp bebek. Aynı zamanda adet düzensizliğine bağlı olarakta polikistik overımda aynı zamanda.. Fraklı doktorlara gittik ama kime gittiysek tüp bebek dendi. En son Bahçeçide karar kıldık ve tedaviye başladık. Çok yumurta ürettiğim için benden tam 37 yumurta toplandı, sağlıklı 11 embriyom oldu. Ancak transfer günü ohss olduğum için yani karnım su topladığı için transfer ertelendi ve donduruldu. 11 gün hamile gibi karınla nefes almakta güçlük çektim. Bu arada psikolojik yıkıntımı anlatamam çünkü herşeyi planlamıştım izin tarihlerime denk geitrdim ama ertelendi bir sonraki ay rapor filan derken transferim gerçekleştiii. Transfer sonrası değerlerim çok yüksek çıktı ve ben eşim sevincimizden yerimizde duramadık. Hep Allahıma dua etmiştim birgün hamile kalıyım diye veee kalp atışlarını dinlemeye gittiğimizde beynimden vurulmuştum doktorumuz bunun bir BOŞ GEBELİK olduğunu söylediğinde....Orada ölmek istedim yok olmak istedim bittim on gün hayallerle yaşadım ama yıkıldım yıkıldık... İşime döndüm ama bir buçuk ay hergün mü ağlanır evet her gün ağladım hergün aklıma geldikçe..Bu olaydan bir ay sonra eşim beni tatile götürdü ve herşeyi unutmak için başbaşa uzun zamandır yapamadıklarımızı yaptık. Paraşüte bindik, jetsky y<ptık, sabahlara kadar eğlendik, aquaparkta bütün gün kaydık hopladık zıpladık anlıyacağınız. tatil bitti uçuşa geri döndüm ve kürtajdan sonra bir kez regl olmuştum ve bir daha olmadım. Doktorda ikinci reglimden sonra beni çağırdı ve kontrol edelim yavaş yavaş dondurulmuşa başlayalım dedi. Düzensiz regl olduğum için eczaneden ilaç almaya gittim sözde regl olmak için 3-4 gün ilaç içip bırakınca adet görülen haplardan istedim. Ancak eczacı bana gebelik testi verdi.Kadına anlatmaya çalışsamda nafile illa önce testi yap sonra hapı al dedi.Eve geldim akşam oldu tuvaletteyken aklıma geldi testi yapıyım bari dedim. Testi yaptım lavabonun kenrına koydum ve elimi yıkıyorum ama sırf kadın verdi diye uflanarak yaptım testi. Gözüm teste kaydı ve hatta gözlerim yuvalarından çıktı diyebilirim. ÇİFT ÇİZGİİİİ...bu seferde çift çizgi negatifmi demekti pozitifmi elim ayağım dolandı ablamı aradım ve bana hemen hastaneye gidip test yaptırmamı söyledi.Akşam 19.30 ben hastanede gebelik için kan verdim ama o 45dk. geçmedi geçmedi...VEE HAMİLEYDİM...Akşam hastanede nöbetçi doktordan da 7 haftalık hamile olduğumu öğrenmekle kalmadım aynı zamanda kalp atışlarınıda dinledik...Allahım bana bir mucize vermişti doktorum bile inanamadı..Vee o MUCİZEM ŞİMDİ 30 HAFTALIK oldu...Hergün karnıma sırtıma miğdeme tekmelerini yediğim ve hamileliğin hiçbir zor anında offf demediğim mucizem oğlum iki ay sonra kavuşacağım inşallahhh.......
hamile kalamayan tüp bebek son çare denen bu yolda bir çok umutsuzluğa uğramış arkadaşlarım, Hikayemi sizler için paylaştım size umut olsun bu yazdıklarım.İnanın içinde en ufak bir abartım yok.. Zaten yaşadıklarımı an be an birçok topikte paylaşmıştım...İsteyen bekleyen bu yolda emek veren herkese Allah bu mutluluğu yaşatsın.......................................... .

Back