• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrardan başlamak :)

Baloglusunannesiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
1.180
788
123
34
Merhaba hanımlar benim ki dert mi değil mi tam bilemedim :) ama içimde bir ukte olarak kalan diş hekimliği ve eczacılık alanları için tekrar denemeye karar verdim :) çok mu çılgınca acaba ? :) ben moleküler biyoloji ve genetik mezunuyum (yıl 2013 mezun) ama bu yıl hemşireliği okumaya karar verip kazanan bir arkadaşımla konuştuk . Ve her zaman dert yanardı atanamamaktan:( 80-82 aldığım kpssden benim de elim boş çıkmıştı bu durumlar hep üzücüdür . Arkadaşımın 2 çocuğu varken bu bolumu kazandı . Benim de ikizlerim ve oğlum var 4 yasında ikizler 1.5 :) annemle bakıyoruz . Çalışmalara başladım şimdilik iyi gidiyor . Acaba benim gibi bu çılgınlığı yapan hanımlar var mı ? Ya da evli ve çocuklu KPSS ye atananlar var mı ? KPSS kısmını düşünmüyorum zatece motive edici cümleler duymak için o soruyu da yönelttim ;) yaş konusuna gelirsek yaşım 29 :) 7 yıl oldu üniversiteden mezun olalı :) benim gibi düşünenler ya da düşüncelerini gerçekleştirenler gelin bana ışık olun :)) şimdiden çok teşekkür ederimmm🧿

Üniversitede 60 yaşında sınıf arkadaşım vardı aynı zamanda çevremde de evlendikten sonra üniversite okuyup atanan insanlar var. Hiçbir şey için geç değil. Hem gayet gençsiniz niye çılgınca olsun ki siz yeter ki isteyip kendinize güvenin :KK37:

2013 yılımda sınava girdiğinizde kaç binde olduğunuz önemli. Şimdi hemşirelik ile diş hekimliği aynı değil. 215 bin ile hemşireliğe girilebiliyorken diş hekimliği 35 binlerde. Arada çok ciddi puan farkı var. Kendi kapasitenizi en iyi siz bilirsiniz. Şu an da bile çok fazla mezun diş hekimi var. Bir çoğu maksimum 3500 TL ile işe başlıyor. Devlet ataması yok denecek kadar az. Ki 5 yıl sonrası ne olur bilmiyorum. Sizin yerinizde olsam kpss kasardım

Diş hekimliği özveri isteyen bir bölüm. Sadece teori yeterli olmuyor el işçiliği de gerekiyor. Sırf atanma iş bulma odaklı yaklaşıyorsanız çok yorucu olur sizin için. Üstelik atamaları da çok iç açıcı değil. Onun dışında disiplinli çalışırsanız kazanamama gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Zaten üniversite ortamı da görmüşsünüz her yaş grubundan insan oluyor.

Bence kesinlikle denemelisiniz. Eğer bu sizin yapmak istediğiniz bir işse mutlaka peşinden gidin. Geç olduğunu düşünmeyin.

kendi alaniniz da saglik,
yani hukuk okumus da saglik icinizde kalmis degil ki.

neden yeniden lisans okumak istiyorsunuz ben anlamadim.
Akademik devam etmek istiyorsaniz master doktora ile alaninizi genisletseniz,
cok mu utopik dusunuyorum ben acaba, moleküler biyoloji ve genetik lisansi ile belirttiginiz bolumlerde marter doktora sansi yok mudur?

yeniden lisans okumak bence ancak cok cok ayri alanlar ise dusunulmeli. Sizin temellerin benzer olmasini umuyorum ben. Tabi ki saglik alanina biraz uzak bir insan olarak yaziyorum yorumumu.

Ya kendi bölümünüz, istediğiniz bu iki bölümden çok daha güzel. Hiç mi çalışma imkanı yok? Master falan yapsanız olmaz mı?

Tabi ki istedikten sonra herşeyi yaparsınız, ama 3 çocukla şu dediğiniz alanlar da eğitimi severek yapabilecek misiniz? Sonuçta 20 yaşında bir gençten çok daha motive olmanız gerekecek sizin.

Belki ben ön yargılıyım bu mesleklere

Ben de 29 yaşındayım, 4 yıl önce bir muhendislik bölümünden mezun oldum. Ondan öncede başka bir üniversitede okuyordum, hazırlık ve 1.siniftan sonra bıraktım ve sınava tekrar girdim; 50 puan yükseltmiştir ki ders çalışma disiplinin yoktur (öğrenmeyi çok seviyorum ama eğitim, sınav sistemiyle asla barismadim).

Mesela biyoloji çok severim ama sınavlara asla biyoloji konularım tam girmedim, her dersten konu eksiğim vardı; aslında eğitim sistemi rekabeti içinde çoktan elenmem gerekiyordu. Sadece biraz matematik, fizik öğrenmiştim, dersaneye gitmiştim o zaman. Şimdi YouTube var, bence en iyi dersane.

Çocukluktan beri hayalim, Cerrahpaşa. Tekrar ve gerçekten hazırlanarak sınava girmeyi çok düşündüm, dusunuyorum ama hayvan deneyleri, mobbing, saglikta şiddet vs beni vazgeçirdi. Halen Cerrahpaşa deyince yüreğimde bir sızı oluyor, realist bakmaya çalışıyorum tıp,eczacılık,dış dahil çok fazla mezun var, rekabet çok artıyor, şartlar kötüleşiyor; üniversite sınavı için harcayacağım enerjiyi Almanya'da yuksek lisans için harcamayı düşünüyorum, Almanya'da kalma ihtimalim olabilir belki diye.

Sizin parametreleriniz daha fazla; maddi durumunuz, yaşadığınız şehir, gelecek beklentileriniz vs benden farklı; yerinizde olsam avantaj ve dezavantajlarını bir kağıda yazar, uzun süre düşünürdüm. Bence sıralama olarak basarabilirsiniz ama emeklerinize değer mi tartisilir.

Merhaba hanımlar benim ki dert mi değil mi tam bilemedim :) ama içimde bir ukte olarak kalan diş hekimliği ve eczacılık alanları için tekrar denemeye karar verdim :) çok mu çılgınca acaba ? :) ben moleküler biyoloji ve genetik mezunuyum (yıl 2013 mezun) ama bu yıl hemşireliği okumaya karar verip kazanan bir arkadaşımla konuştuk . Ve her zaman dert yanardı atanamamaktan:( 80-82 aldığım kpssden benim de elim boş çıkmıştı bu durumlar hep üzücüdür . Arkadaşımın 2 çocuğu varken bu bolumu kazandı . Benim de ikizlerim ve oğlum var 4 yasında ikizler 1.5 :) annemle bakıyoruz . Çalışmalara başladım şimdilik iyi gidiyor . Acaba benim gibi bu çılgınlığı yapan hanımlar var mı ? Ya da evli ve çocuklu KPSS ye atananlar var mı ? KPSS kısmını düşünmüyorum zatece motive edici cümleler duymak için o soruyu da yönelttim ;) yaş konusuna gelirsek yaşım 29 :) 7 yıl oldu üniversiteden mezun olalı :) benim gibi düşünenler ya da düşüncelerini gerçekleştirenler gelin bana ışık olun :)) şimdiden çok teşekkür ederimmm🧿
Tıp mezunuyum bölümümüzde babamla yaşıt insanlarla bir aradaydım ama hic garipsemedim cok iyi anlastik. şimdi meslektaşız. Ogrenmenin yaşı yok. Hayallerinizi gerçekleştirin. Sizin yasiniz ne ki Daha ileri yasta da olabilirdiniz o zamanda yapmalısınız. Şimdi alanımın üzerine eklemeler yapiyorum yan alanlardan okumak ogrenmek bunlar bizim için. Oh ailenizi kurmussunuz. Cocuklariniz da var Allah a şükür bu saatten sonra isteklerinize odaklanin. Bol şans.

Merhaba hanımlar benim ki dert mi değil mi tam bilemedim :) ama içimde bir ukte olarak kalan diş hekimliği ve eczacılık alanları için tekrar denemeye karar verdim :) çok mu çılgınca acaba ? :) ben moleküler biyoloji ve genetik mezunuyum (yıl 2013 mezun) ama bu yıl hemşireliği okumaya karar verip kazanan bir arkadaşımla konuştuk . Ve her zaman dert yanardı atanamamaktan:KK43: 80-82 aldığım kpssden benim de elim boş çıkmıştı bu durumlar hep üzücüdür . Arkadaşımın 2 çocuğu varken bu bolumu kazandı . Benim de ikizlerim ve oğlum var 4 yasında ikizler 1.5 :) annemle bakıyoruz . Çalışmalara başladım şimdilik iyi gidiyor . Acaba benim gibi bu çılgınlığı yapan hanımlar var mı ? Ya da evli ve çocuklu KPSS ye atananlar var mı ? KPSS kısmını düşünmüyorum zatece motive edici cümleler duymak için o soruyu da yönelttim :KK66: yaş konusuna gelirsek yaşım 29 :) 7 yıl oldu üniversiteden mezun olalı :) benim gibi düşünenler ya da düşüncelerini gerçekleştirenler gelin bana ışık olun :)) şimdiden çok teşekkür ederimmm🧿

Harikasın ya 🥰😍 okumanın yaşı bir siniri yoktur azminden ötürü tebrik ederim .umarım hedeflerine ulaşırsın

Merhaba hanımlar benim ki dert mi değil mi tam bilemedim :) ama içimde bir ukte olarak kalan diş hekimliği ve eczacılık alanları için tekrar denemeye karar verdim :) çok mu çılgınca acaba ? :) ben moleküler biyoloji ve genetik mezunuyum (yıl 2013 mezun) ama bu yıl hemşireliği okumaya karar verip kazanan bir arkadaşımla konuştuk . Ve her zaman dert yanardı atanamamaktan:KK43: 80-82 aldığım kpssden benim de elim boş çıkmıştı bu durumlar hep üzücüdür . Arkadaşımın 2 çocuğu varken bu bolumu kazandı . Benim de ikizlerim ve oğlum var 4 yasında ikizler 1.5 :) annemle bakıyoruz . Çalışmalara başladım şimdilik iyi gidiyor . Acaba benim gibi bu çılgınlığı yapan hanımlar var mı ? Ya da evli ve çocuklu KPSS ye atananlar var mı ? KPSS kısmını düşünmüyorum zatece motive edici cümleler duymak için o soruyu da yönelttim :KK66: yaş konusuna gelirsek yaşım 29 :) 7 yıl oldu üniversiteden mezun olalı :) benim gibi düşünenler ya da düşüncelerini gerçekleştirenler gelin bana ışık olun :)) şimdiden çok teşekkür ederimmm🧿
Asla geç değil. Ben lisansımı bitirip master yaptım. Doktoram yeni bitti. Ama bu sene veterinerlik okumaya başladım☺️ Okumasaydım içimde kalacaktı ve üzülecektim. bir kedim ve bir köpeğimin olması da etkiledi tabi. hiçbir zaman okumak için geç değil. Yaş kaç olursa olsun, içinden geliyorsa ve istekliysen mutlaka peşinden git derim🙏🏻

KPSS ile atanan çok da sizin atanma puanınız kaç alım nasıl vs

Yani 2013 ye moleküler biyolojiden mezun oldunuz arada hiç çalışmadınız mı

Arkadaşlarınız nerelerde çalışıyor

3 çocuklu 30 yaşında hiç iş deneyimi olmayan birisi iseniz sıfırdan diş hekimliği okumak size ne katar bunu tartmak lazım

Diplomamı alayım sermayem var açar muayenehane otururum mu diyorsunuz

Yüksek lisans yaptım ancak master için biraz torpi
Asla geç değil. Ben lisansımı bitirip master yaptım. Doktoram yeni bitti. Ama bu sene veterinerlik okumaya başladım☺️ Okumasaydım içimde kalacaktı ve üzülecektim. bir kedim ve bir köpeğimin olması da etkiledi tabi. hiçbir zaman okumak için geç değil. Yaş kaç olursa olsun, içinden geliyorsa ve istekliysen mutlaka peşinden git derim🙏🏻
öyle mi ne kadar güzel 🧿

KPSS ile atanan çok da sizin atanma puanınız kaç alım nasıl vs

Yani 2013 ye moleküler biyolojiden mezun oldunuz arada hiç çalışmadınız mı

Arkadaşlarınız nerelerde çalışıyor

3 çocuklu 30 yaşında hiç iş deneyimi olmayan birisi iseniz sıfırdan diş hekimliği okumak size ne katar bunu tartmak lazım

Diplomamı alayım sermayem var açar muayenehane otururum mu diyorsunuz
84 aldım atanamadım . Evet bir yerde çalıştım ama içimde hep o ukte. Yani gördükçe içim gidiyor . Bir yer açabilirim o bakımdan maddi gücümüz az çok var.

Molekuler biyoloji ve genetik mezunusunuz,yuksek lisans doktora yapsaniz? Yazik gunah gecen zamana. Yine akademik kariyeriniz olur gayet de guzel olur. Ozel universitelerde kadro bulunabilir ayrica. Dis hekimligi kazanmasi okumasi derken 6-7 sene gececek. Sonra yine kpssye gireceksiniz sanirim devlet istediginiz icin. 10 yil demek bu. Gereksiz macera. Hic okumamis biri olsaniz hak verirdim evet ama su anda okuyup okuyup diplomayi cekmeceye koymaktan ote gecmeyecek bu isteginiz.

84 aldım atanamadım . Evet bir yerde çalıştım ama içimde hep o ukte. Yani gördükçe içim gidiyor . Bir yer açabilirim o bakımdan maddi gücümüz az çok var.

Atanmak için kaç gerekiyor

Yani kadro her sene açılıyor mu

Atamalar kaç civarı kapanıyor

Oturun önümüzdeki sene KPSS çalışın

Aynı sene üniversite sınavına da girin

İkisini de deneyin

Back