tekrar tüp bebek yapılmalımı

sen_merve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2012
55
33
53
39
merhabalar hocam 6 senelik evliyim bu süreç içinde 2 aşılama ve 4 tüp bebek denemesi yapıldı 3 tüp bebekte transfer yapıldı 3. denemede emriyoların gelişimi 3. gün durduğu için transfer işlemi yapılmadı ve 3 tüp bebekte tsh değerlerim yüksek olduğu için trioid teşhisi kondu ve ilaç tedavisine başladık troid için 4 denemeden sonra doktorum 12 haftalık bir ilaç tedavisi başlattı bu tedavi süreci içinde normal yolla hamile kaldım fakat beta hcg değerlerim yükselme oranları yüksek olmadığı ve bebek kalp atışı oluşmadığı için 11 kasımda kürtaj olmak zorunda kaldım son gittiğim doktor asla normal yolla hamile kalamayacağımı ve sadece tüp bebek yapmam gerektiğini söyledi kafam çok karıştı sizi internetten sürekli takip ediyorum ve bir arkadşımda sizin hastanızdı ve sizin tedavinizle bebek sahibi oldu sizin değerli fikirlerinizi almak istiyorum ve son olarak şunu da eklemek istiyorum 4 denemede de emriyolarımız 3. günden fazla gelişmiyor 3. günden sonra gelişimleri ya yavaşlıyor yada duruyor konuyla ilgili yardımlarınızı rica ederim

Merhabalar ;Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. Sızın durumunuzda özel sperm seçimi yöntemleri kullanılarak ve embrioların embrioskop denilen özel cihazlarda gelişim dinamiği takip edilerek blast olşumu( 5. gun embrıo) sırasında hangı asamada problem oldugu tesbıt edılmeye calısılmalıdır. Bu yolla elde edilen embrıolara genetık ayıklama yapmak gereklıdır. Kendılıgınden gebe kalabılmenız düşük ile sonuclansa dahi blast geliştirebildiğinizi düşündürmesi yönunden oldukca muspet bır faktordur.Bol şans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…