Bebek Beslenmesi Tekrar sütüm gelir mi? Lütfeeenn lütfeeen yardım.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Denizg78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2013
293
78
Merhaba arkadaşlar,
Belki biraz tuhaf ve çılgınca gelecek ama size birşey sormak istiyorum. Benim kızım 8. ayın içinde. Doğum yaptıktan 4 gün sonra sütüm geldi ve hastanede biberonla mama verdiler hemen. Bir de göğüs uçlarım çok çıkmıyordu ve bebek tutamadı mememi. O yüzden hep sağarak vermeye çalıştım. Emzirmeye çalıştım ama cok alamadı kızım. Bir de doğumdan hemen sonra çok yalnız kaldım. Stres, moral bozukluğu falan filan, çok üstüne de düşemedim. Mamaya da alışmıştı bebeğim. O yüzden 2 ay sağdım ama günde ancak 40-50 cc verebildim anne sütünü. Böyle olunca sütüm kesildi gitti. Ama bunun pişmanlığını çok yaşıyorum. Her emziren anne muhabbeti geçse ağlıyorum üzülüyorum. Size belki saçma gelecek ama şu saatten sonra sütüm tekrar gelir mi? Gerçi bir kaç kez mememi vermeye çalıştım ama almadı kızım tabi onca aydan sonra tekrar. Sağsam acaba gelir mi 6 ay sonra tekrar? Böyle şeyler yaşayıp sütü tekrar gelen var mı? Ya da buna benzer şeyler duyan? Nolur yardımcı olun. Ne olursa olsun anne sütünün yerini hiç birşey tutmuyor biliyorum ve çok üzülüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Böyle bir şey yaşamadım . Ancak eskiden süt nineler varmış. Doğum yapmadan emziren ...eczacı arkadasim demişti eskiden böyle olurmuş diye.ona da sutum az dediği çocuk doktoru demiş. Demekki olabiliyor. Kızın emme refleksini unutmustur ama hastane tipi süt Sağım makineleri var.. aylık kiralanabiliyor. Bir ay dene belki gelir.

Kızını uyumaya yakın emzir belki emme refleksini hatırlar.

Seni en iyi anlayanlardan biri benim canım . buna benzer bi konuda ben açmıştım benim oğlumda şuanda 7. Ayını bitirdi , abisi hiç biberon tutmamıştı sütten keserken çok zorluk yaşadık bari ikinci alışsın da onda zorlanmayalım dedik günde bikez biberon kullandık ona rağmen benim göğsümü.zamanla istememeye başladı , evet yeterincede sütüm yoktu ama emdikçe geliyodu. Sonrasında baktım durum olacak gibi değil memeyi unutmasın diye biberonu kesmeye karar verdim çok ağladı bigün boyu aç kaldı ama babası işten gelince ağladığına dayanamayıp gitmiş mama hazırlamış yedirmiş. Sonuç olarak bende çok ağladım emmesi lazım o daha çok küçük anne sütüne ihtiyacı var diye feryat figan ettim amaaa sonuç malesef olumsuzdu. Artık memeyi hiç tutmuyodu ve sadece biberon alıyodu. Elektrikli süt sağma makinası aldık ama oda bebeğin emdiği kadar süt getırmıyodu. O kadar hırsım ve çabalamama rağmen 3 ay ancak geçirebildik. Ve en önemlisi sanki biz anneler emzirmemekten mutluymuşuz gibi etraftan gelen aaaa emmiyomu , yazııkk , cık cık niye emmiyo ki diye adamın asabını bozacak cinsten gelen yorumlardı. Şuan ki aklım olsa emin ol ağlamazdım . Evet anne sütü mucizevi bi besin ama olmadığı veya emzirmenin mümkün olmadığında yapmamız gereken en mantıklı şeyi yaptık mama vererek , sonuçta inek sütü dayamadık bebeklerimizin ağzına. Sende artık takma kafanaaa inşallah içinde kalan emzirme duygusunu başka zamanda sonraki bebeğinde tatman dileğimle .... Hoşçakall.

Teşekkür ederim öncelikle cevabınız için. Bir kaç yerde okudum sütü kesilip de sonradan uğraşarak sütünü getirenleri. Annelik işte insan ister istemez üzülüyor. Etraftan da dediğiniz gibi ilk soru "emiyor mu? ve ardından aaa neden emmedi ki? Anne sütü çok önemli falan filan. İnan televizyondaki reklamlarda bile emziren anne görünce gözlerim doluyor hala. Üzülmemeye çalışıyorum artık. Yapacak birşey yok sanırım. Allah yavrularımıza sağlık sıhhat versin diyecek birşey yok.

Aynen canım napalım önümüzdeki maçlara bakıcaz artık ...
Sizin kızınız hangi tarih doğumlu?
Bizimki 29 temmuz da doğdu .siz diş çıkardınız mı? Benim oğlan çabalıyo henüz diş yok bizde . :) ay bide emekliyomu ne çok soru sordum dimi :))

Sütünüz bir şekilde gelse bile aradan geçen zaman uzun olduğu için, bebek tekrar emer mi daa doğru olacak sanırım.
Eğer sagip vermek sizi tatmin edecekse, bir emzirme Kampı deneyebilirsiniz.
Bir de bir sosyal paylaşım sitesinde emziren anneler diye bir grup var, oraya danışabilirsiniz. Bazen hiç bilmedigimiz örnekler çıkabiliyor kitle arttıkça. Denizg78

Teşekkürler öneriniz için. Denemekten ne çıkar değil mi?

Teşekkürler öneriniz için. Denemekten ne çıkar değil mi?
Bu sorunun cevabini bulursaniz bana soyleyin.Ah ah aglamadigim gun yok emmedigi icin.Her bebegini emzjren annenin beni hor görmesimi desem ay emmedi bnmki memeye cok duskundu ben zor biraktirdim meme tutmadan uyumaz yazik sana cehennem sana vs vs delirtti insanlar beni.O kadar cok icimde kaldiki o emzirme duygusu ins RABBim bana bi evlat daha nasip ederse onu doya doya emzirebilirim hayirlisiyla

Sanki kendimi dinledim sizden
Benimde bebegim üç aylık ve maalesef sütüm mastit sonucu azaldı ve biberon verdikçe de daha da gitti Suan var hala ama bebeğim doymuyor sadece ilaç niyetine emziriyorum günde 50 6o ml ancak içiyordur
İnsallah oda tamamen bitmez

Sağmayı bırakmazsan bitmez inşallah canım . Stres yapma oda çok etkiliyo , canları saolsun napalım şekerim.

Merhaba sorularınızı çok geç gördüm kusura bakmayın. Benim kızım 22 temmuz doğumlu ve 1 hafta önce ilk dişi göründü. Emekleme henüz yok. Ama ayaklarının üstünde durup sallanıyor. Ama her yere sürünerek gidiyor :) Yakında emekler heralde. Kızlar daha çabuk gelişiyor erkeklere göre sanırım. Sizinki de çıkarır yakında heralde.

Benimkide çıkardı alttan ilk dişini.çok yakınmış doğum tarihleri maşallah...

Aynı şeyleri yaşamışız seni o kadaaaaaarr iyi anlıyorumki. Artık bende takıntı haline geldi bu durum sürekli rüyalarıma giriyor. Bebeğim 9bucuk aylık ve 4. Aydan beri sütün kesilmiş durumda. Kesildi ama aylardır her sıktığımda damla damla akıyor normal mi bu durum bilmiyorum. Süt sağma makinem var birkaç kez denedim ne kadar çıkıyor diye 10-15 damla çıkıyor birinden, diğerinden yarısı kadar çıkıyor. Çok araştırdım bir anne bebeği 8aylıkken 5cc gelen sütünü 200 ccye kadar artırmış sağarak, çok umutlandım. Bira mayası tableti çok fazla süt yapıyormuş çok fazla tavsiye eden olmuş. Ben aldım ve bu gece itibariyle bira mayası içmeye ve sağmaya başladım. Emziremesem de bebeğimi sütümle doyurmak içimde bir ukte... Ve her emziremediğimi düşündüğümde içimin yangınını anlatamam. Bunlar yetmiyormuş gibi toplum baskısına maruz kalmak.. Allah'a havale ediyorum hepsini. Ben inanıyorum sütümle besleyeceğim kuzumu. En azından denedim elimdrn geleni yaptım diyeceğim olmazsa da. Lütfen bırakma sen de dene. Her kafadan bir ses çıkar böyle durumlarda imkansız diyen çok olur. İmkansız diye birşey yok inandıktan sonra Allah'ın izniyle . Birkaç günden sonra gelişmeleri yazarım.

Ben umudumu çoktan kaybettim aslında. Herkes de artık boşver düşünüp durma diyor. Sağlıklı olsun da önemli olan o tabi ki. Ama annelik işte. Benim yaşadıklarımı yaşayan birilerinin olması ve beni anlayan birileri tabi ki beni biraz olsun rahatlattı. Lütfen sonucu yazın. Benim kızım da 9.5 aylık olmak üzere. Ama sizin bir kaç damla geliyormuş. Benim 3. aydan beri hiç yok. Sağdım falan ama olmadı. İnşallah sizin sütünüz bol bol gelir. Dediğim gibi sonucu sabırsızlıkla bekliyorum. :)

Her bebekte cok degisik sorunlar yasaniyor bazen akisina birakmak gerek.dogumdan sonra sutym gec geldi ve mama verdim ama kasikla vermek zorundaydim kizim biberon emmiyordu midesi bulaniyordu.kizimi emzirmek istedgm icin surekli arastiriyordum ve bebrklerin genelinde belli aylarda emmede isteksizlik oludugu ogrendim ve pes etmedim aylarca gunduz hic emmek istemedi sadece gece emiyordu cok mesagatli oldu ama bir bucuk yasina emzirdim..bebegin en azindan besleniyor bu senin tercihin degil mecburiyetin moralini bozma..bebegin biraz daha buyusun bunlari hep unutursun hatta kendini gereksiz uzdugunu farkedersin..sagligi sihhati yerinde olsun yeter

Sütüm var demen lazım sürekli pompala memelerini süt getirici besinler ve sıvılar tüket canını sıkma yalancı emzik alıosa bebeğin verme kendi memeni ver. Mami power promalt iyi gelir

Ben de şuan ağlama krizine girdim... 3 aylık kızım bugün doğru düzgün mamasını yemedi, biberonu dayadığım gibi ağlıyor hem de çok fazla... Ama anne sütünü biberonla son damlasına kadar içiyor.Çok minik doğdu :2.390 gr Başından beri dr mama takviyesi verdi Aptamil 1 kullanıyoruz...1 aydır benim göğsümü tutmuyor , ben de sağıp veriyordum , ama sütüm iyice azaldı günde 60-70 cc ancak çıkıyor Yavrum anne sütünü içiyor , ama sütüm az Bugün mamasını da düzgün içmeyince ağlama krizine girdimÇok üzülüyorum, arttırmak için ne yapabilirim bilmiyorum ....

Öncelikle sana tavsiyem kesinlikle ağlama ve üzülme. Sütün azalmasında en önemli etkenlerden biri bu. Bol bol su iç. En az 3 litre iç ve bol bol sebze ye. Ayrıca sağmayı bırakma. İçmese bile sen sağmaya devam et ve bir şekilde göğsünü tutturmak için farklı yollar dene. Sağmak bir çözüm ama hormonal olarak bebeğin emmezse ister istemez azalıyor.

Ben de 2017 Mayıs 'ında doğum yaptım . Aynı duyguları yaşıyorum , uykularım kaçıyor , uyuduğumda rüyalarıma giriyor.Tecrübesizdim yalnızdım .Hastanede mama verdiklerinde itiraz etmediğim gibi aç kalacak korkusuyla olan sütümü de yok ettim .İki aydır da hiç emzirmiyorum İki aylık süreçte ilaç kullandığım için hiç veremedim . İlaç kullanmazsam doktor kalp krizi riski olduğunu söyledi.Şimdi 7 aylık oldu.İlacı bıraktığım için vermek istedim ama ağladı çimcirdi beni .Ne kadar üzüldüğümü tahmin edemezsiniz . Arkadaşım yeni doğum yaptı . Bebeğim memede yaşıyor diye anlatıp duruyor bana . Üzüntüm daha da katlanıyor bu cümleleri duyunca .Süt makinesinde sağdığımda 10 CC lik süt çıktı .Eşim biraz daha denememi söylüyor .Sizi çok iyi anlıyorum yani .2 yıl olmuş .. Ne yaptınız öğrenmek isterim ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…