Tekrar okumak nasıl olur?çocuk gelişimi

sunflower

Guru
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2009
2.660
1.391
Bu aralar kafamı kurcalayan bir durum var
hali hazırda çalışıyorum yalnız işimden memnun değilim
aslında hayalim öğretmen olmaktı
yakında 29 olacağım,
önümde öğretmenlik için bir yol var
2 çocuk gelişimi okuyup dgsyle okul öncesi öğretmenliği kazanmak
sizce bu yola girmeli miyim?
istiyorum ama etrafımda destek yok açıkcası, bu işi becerebilir miyim sizce bu yola girmeliyim

Merhaba,
Neden direkt sınava girip açıköğretimden herhangi bir bölüm düşünmüyorsunuz..Felsefe, Sosyoloji, Coğrafya, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, vs gibi....İyi bir ortalamayla 3 yılda mezun olabilirsiniz.
Ben öyle yaptım, yaşım 37, 2 çocuğum var ve İstanbul Üniversitesi'nde formasyon alıyorum, şimdi staja başladık bile :)

Merhaba,
Neden direkt sınava girip açıköğretimden herhangi bir bölüm düşünmüyorsunuz..Felsefe, Sosyoloji, Coğrafya, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, vs gibi....İyi bir ortalamayla 3 yılda mezun olabilirsiniz.
Ben öyle yaptım, yaşım 37, 2 çocuğum var ve İstanbul Üniversitesi'nde formasyon alıyorum, şimdi staja başladık bile :)

mesajınızı yeni gördüm.
lisans mezunuyum.. siz ne okuyosunuz.
4 yıl açıköğretim sonra 1 yıl da formasyon 5 yıl sürücek yani dimi?
maşallah ne güzel okumuşsunuz. dersler zorunlu mu formasyonda

mesajınızı yeni gördüm.
lisans mezunuyum.. siz ne okuyosunuz.
4 yıl açıköğretim sonra 1 yıl da formasyon 5 yıl sürücek yani dimi?
maşallah ne güzel okumuşsunuz. dersler zorunlu mu formasyonda
YGS girmeden Erzurum Atatürk Üniversitesi AÖF çocuk gelişimi bölümüne kayıt olabilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi yeni açıldı alıp almayacagi yaza doğru belli olur.
Ayrıca üniversite mezunu oldugunuz için yine anadolu Üniversitesi. Erzurum Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi AÖF bölümlerine sınavsız kayıt olunur 4 yıllık ve 2 yıllık bölümlere.
4 yıllık sosyal hizmetler hariç.

Aslinda onun bunun destegine ihtiyacıniz yok siz istiyorsanız olay bitmiştir.
Bu yilki Tm birincisi 34 yasinda bir adam, siz düşünün yani.
Okumanın yasi yoktur.
Çocuklari seviyorsaniz rahatlıkla yapabileceginiz bir meslek.
Ama karar vermeden once bu bölümü bitirmiş insanlarin fikirlerinide alin , bizim bilmedigimiz bir sürü mesleki zorluklari olabilir.

merhaba ben de öğretmenlikten yeni mezun oldum. fen bilgisi olmasına rağmen gayet yata yata geçilebilecek bir bölümdü. hele ki sizin istediğiniz bölümde öyle zorlayacak dersler olacağını sanmam. notlarınıza iyi çalışırsanız gayet de olur. ki denemekten kimseye zarar gelmez. öğrenmenin yaşı yoktur daha yolu yarılamamışsınız bile, neden istemediğiniz işi yapasınız ki. bizim okuldan bile yetişkinler, tekerlekli sandalyede insanlar mezun oldu gerçekten çok takdir ettim ve duygulandım hiçbir özrü olmasa da kendini geliştirmekten uzak o kadar çok insan var ki.. hatta ben de bölümümden memnun değilim ikinci üniversite düşünüyorum bakalım ne yapacağım.

iyi günler diliyorum ha bu arada kimseyi dinlemeyin bence yok yapamazsın yok bu yaştan sonra ne okulu diye. siz tertemiz sahilde farklı yoldan geçerek ayak izleri bırakın ki insanlar a demek ki olabiliyormuş diyerek sizi takip etsinler :) en önemlisi ilgi ve istek tabi ki.

X