- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
-
- Konu Sahibi garipbirhayat
Mantıklı düşünüyorsunuz bence.31 yaş nedir ki.o zaman işiniz kesin olacaksa ya da imkan artacaksa denemeye değer. Kaybedecek bişeyin yok denemelisin bence
Merhaba kızlar,
Biraz cesarete ihtiyacım var sanırım, o yüzden konumu açma gereği duydum..
Ben 25 yaşındayım ve 2 yıllık harita kadastro bölümü mezunuyum.
Bu bölümü yazdığım zaman sağlıktan sonra en iyi 2 yıllık bölüm diyorlardı, ve ben de eşit ağırlıkçı olmam sebebi ile işletme, iktisat yerine bu bölümü yazdım ..
İş sahası erkekler için daha çok uygun, bayan arayan pek yok..
Ve ben de bu sebeple tekrardan 2 yıllık mimari restorasyon yazıp, Mimarlık veya iç mimarlığa tamamlamayı düşünüyorum dgs ile .. (eşit ağırlık olmam sebebi ile üniversite sınavı ile kazanmam zor)
Bu sene tekrar ygs girip, böyle bir Adım atmayı düşünüyorum..
Fakat bu dediklerimin olması 5/6 yıl sürecek..
Ve ben 30 -31 yaşına geldiğimde bu mesleğe başlayabileceğim.. yaşım çok geç olacak gibi hissediyorum, ve bu durum beni karamsarlığa itiyor..
Düşüncem mantıklı mı? Ne dersiniz?
hiç alanında çalıştın mı?
yani bu zaman kaybı nerden geliyor. 18de girmiş olsan 20de mezunsun. beş senede mi karar verdin bunu yapmaya yoksa çalışıyor muydun?
30-31 yas meslege baslamak ıcın gec degıl ben 30 yasında atandım
Çalıştım, ama kısa bir süre.. bazı sağlık sorunlarından dolayı bir süredir çalışmıyordum..
yani bence bu 5 senede bi sene çalıştı iseniz çok az. işveren açısından cvde hoş durmaz.
Biliyorum.. hayata atılmaya çok geç kaldım, ama bir yerden başlamak istiyorum..
yani sanıyorum şu an okumuş olduğunuz bölümden harıl harıl iş arıyor değilsiniz. bu durumda başka alana yönelmeniz iyi olur.
yalnız mimarlığa tamamlamak demişsiniz, ders saydırarak mı olacak bi durum bu ? 5/6 sene ne alaka?
Şöyle ki; 2 yılluk mimari restorasyon okuyacağım yine, dgs ile kazanabileceğime inanıyorum..
Fakat muafiyet durumu felan değişebileceği için ( 2 yıl önce + sonrasında kaç yıl daha okumam gerekirse mimarlık için) yani belki 2.sınıftan başlayabileceğim, o durumda 4 yıl sonra mesleğe girebilirim..
Ben kaba bir hesap yaptım, en kötü ihtimali düşünerek..
Harita mühendisleri iyi kazanıyor diye biliyorum.
Kendi bölümünüzden dgs ye girme şansınız yok mu?
evlenince bile devamedersin okumaya yeterki okuMerhaba kızlar,
Biraz cesarete ihtiyacım var sanırım, o yüzden konumu açma gereği duydum..
Ben 25 yaşındayım ve 2 yıllık harita kadastro bölümü mezunuyum.
Bu bölümü yazdığım zaman sağlıktan sonra en iyi 2 yıllık bölüm diyorlardı, ve ben de eşit ağırlıkçı olmam sebebi ile işletme, iktisat yerine bu bölümü yazdım ..
İş sahası erkekler için daha çok uygun, bayan arayan pek yok..
Ve ben de bu sebeple tekrardan 2 yıllık mimari restorasyon yazıp, Mimarlık veya iç mimarlığa tamamlamayı düşünüyorum dgs ile .. (eşit ağırlık olmam sebebi ile üniversite sınavı ile kazanmam zor)
Bu sene tekrar ygs girip, böyle bir Adım atmayı düşünüyorum..
Fakat bu dediklerimin olması 5/6 yıl sürecek..
Ve ben 30 -31 yaşına geldiğimde bu mesleğe başlayabileceğim.. yaşım çok geç olacak gibi hissediyorum, ve bu durum beni karamsarlığa itiyor..
Düşüncem mantıklı mı? Ne dersiniz?
evlenince bile devamedersin okumaya yeterki oku