Teknik Liseden Önlisansa Sınavsız Geçiş

geranio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2012
5.018
4.073
Merhabalar herkese,

Sorum şu; başlıkta da yazdığı gibi sınavsız geçiş tercihlerinde nelere dikkat edilmeli bilgisi olan paylaşabilir mi?

Kardesim geçiş hakkını kullanacak bilgisayar bölümünden. Dersaneye gidip rehberlik hocasiyla tercih edebilcegi yerleri cikarttik dün. Ama gerek hic yonlendiremeyisi gerek sordugumuz sorularin havada kalmasi gibi sebeplerden ötürü guvenip onun verdiklerinden yola cikmak istemiyorum. Kendisi herhangi bi puan siralamasi olmadan rastgele(!) tercih yapacağımızı söyledi. Benim kuzenimden duydugum (onlar başka dersaneye gittiler tercih icin) OBP puaniyla tercih yapacagiydi.

Ve hocanin verdigi listede bilgisayar sistemleri ogretmenligi gibi bir bolumde var 4 yillik. Verdigi listenin dogru oldugunu düşünmüyorum.

Cumaya kadar sinavim var ilgilenemiyorum kardesime de birakmak istemiyorum tam olarak gozden kacirmasin hiç bişeyi diye. Yardimci olabilecek birileri var mi acaba?

Son düzenleme:
Bölümüne göre ösym nin açıkladığı klavuza göre geçiş yapabilirsin.

Ama asla tavsiye etmem :))
Dgs güvenip girceksen kontenjanlar bu yıl düşürüldü gelecek yıllar ne gösterir belirsiz

Bölümüne göre ösym nin açıkladığı klavuza göre geçiş yapabilirsin.

Ama asla tavsiye etmem :))
Dgs güvenip girceksen kontenjanlar bu yıl düşürüldü gelecek yıllar ne gösterir belirsiz
Hayir dgs ye güvenip gecis yapmicaz. Pek caliskan degiliz sagolsun onlisansi bitirsin sukredicem.

Kilavuzu inceledim de anlamadim neye gore tercih yapacagini. Hangi puani baz alicaz?

Bölümünü yaz geçiş yapabileceklerini yazıyım

Bölümünü yaz geçiş yapabileceklerini yazıyım
veri tabani programciligiydi sanirim. gecis yapacagi bolumleri biliyoruz. tercih sirasini neye gore yapicaz. hangi okul hangi puanla almis bunlara bakarken hangi puani esas almamiz lazim? obp mi yoksa rastgele mi hocanin dedigi gibi?

veri tabani programciligiydi sanirim. gecis yapacagi bolumleri biliyoruz. tercih sirasini neye gore yapicaz. hangi okul hangi puanla almis bunlara bakarken hangi puani esas almamiz lazim? obp mi yoksa rastgele mi hocanin dedigi gibi?

Okul puan bakiliyor benim bildigim

Özel koşul dediğin mesela şöyle anlatıyım
Sen polis meslek yüksek okulunu yerleştin bide özel koşulları vardır fiziksel sicil vs.
Bunlar sağlanmasa yerleşsen bile kayıt yapılmaz

Bu konuda en iyi rehberlik ögretmenin yanına giderek yardım alabilirsin.

Rehberlik hocasi sagolsun ben daha cok sey biliyorum ondan. Teşekkürler cevaplar icin.

Yerleştimi canım. Ayrıca 4 yıllık bölümü niye verdi listede o sınavsız değil ki.
Obp ile tercih yapılıyor. Öncelik yeni Mezunların olur ve yaş sınırı da var.iki yeni mezun var misal bunda önceliği yaşı küçük olana verirler. Ve geçişte önceliği kendi şehrine verirler.
Bu yıl ki klavuzda obp ile yerlesenler in puanını ayrı aciklamislar ygs ile yerlesenler in ayrı.
Öyle hocanın dediği gibi rastgele olmaz.

Tercih kitapçığını alt üst ettik hallettik sonunda. Yerleşti kardeşim Balıkesir Üniversitesine :)

Hocasının söylediklerinin doğru olduğunu hiç düşünmedim zaten. O kadar yuzeysel ve saçma anlatmıştı ki. Meteb ici disi olayini, kitapcikta hangi puana nasil dikkat etmemiz gerektiğini, alirken hangi liselerle kapattigini vs hep biz kendimiz çözdük. Çok şükür hallettik.

Hayırlı olsun.konunu geç gördüm yoksa cevaplardim kardesimde meslek lisesi .Hiç rastgele okul mu yazılır iyiki kendiniz arastirmissiniz yoksa açıkta kalirmis çocuk.
Bu yıl sınavsız gecise zaten kısmı kısıtlama geldi. Kontenjanlarin % 60 meslek lisesi % 40 diğer liseye ayrıldı.
Eğer bu yıl kendi alanına yerlesmis ise seneye tekrar sınava girmek isterse okul puani kirilmiyor bilginiz olsun.Sınavsız geçişte kirilmiyor.

Tekrar bu seneki gibi tercih yapabiliyor muyuz bunu bilmiyordum teşekkürler :)
Keşke o zaman denk gelseydiniz o zaman neyseki hallettik. Hayir anlamiyorum nasil böyle bilgisiz hoca koyarlar dersanenin rehberligine. Biz hallettik ama anlayamayan hoca yuzunden yanlis tercih yapan ogrencilere yazik degil mi ?

Ygs girmek isterse sınava girdiği takdirde okul puani kirilmaz .sınavsız geçiş icin başvuru hakkı var ama seneye öncelik yeni Mezunların ve yaşı küçük olanlarda olur bu yil 97 mezunu lar yerlestiyseniz seneye 98 liler ve yeni mezunlar olur sınavsız geçiş te yerlesmeme durumu olabilir.

Ama 4 yıllık okumak istiyorsa aöf bölümlerine sınavsız 2.universite kapsamında kayıt olabilirsiniz bu yil bile yapabilirsiniz.

Teşekkürler, bu sene kendi okulunda bir başlasın da:) Seneye düşünüyor inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…