Selam
Bir Trakyalı olarak derim ki: Gel bacım, Trakya’nın taşı toprağı altın
Ben Tekirdağlı değilim ama Tekirdağ’ı severim. İnsanlarını bilemiyorum ancak her yerde insanın iyisi de kötüsü de var. Nüfus olarak giderek arttığı için ve apartman kültürünü de katarsak mesela Kırklareli’ne kıyasla ben çok bir geleneksel komşuluk kültürü olduğunu sanmıyorum. Sadece varsayımda bulunuyorum, tabii ki aksi de olabilir. Yeni yapılan Hastanesi var, araştırma Hastanesi aynı zamanda. 1 tane Avm’si var tam şehir göbeğinde. Sahili çok güzel ama şehrin ortasında yollar çok daraşmalık. Şehir planlaması pek yok. Ayrıca yüksek derecede riskli deprem bölgesi. Denize girmeye güzel ilçeleri var. Yeniçiftlik, Kumbağ gibi. Yamaç Paraşütü istersen Uçmakdere var mesela. Hani şehir Merkezi çok ormanlık olmasa da arabaya atlayıp 15-20 dk içinde kumbağdan geçerek ormana varabilirsin. Haaa bir de her yere yakın. İstanbul, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ne bileyim her yere yakın gibi geliyor bana. Arabaya atlasan 1 saatte İstanbul’dasın en basitinden. Bazen benim de içim gidiyor tayin istesem de gidip yerleşsem mi diye ama sonra gerçekten deprem riski endişelendiriyor beni.
Lüleburgaz’a ya da çorluya alalım sizi. Onlarda da bir tek deniz eksik