Tek yumurta ikizleri (monokoryonik diamniyotik) tek kese tek plesanta gebelik

poncikvegece

Pipili bir bebiş :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2019
8.469
29.050
468
Merhaba KK'nın Güzel Kadınları ,
Öncelikle yöneticilerden rica ediyorum.. Konu yanlış yerde ise, lütfen bir süre taşımayın..

Hanımlar Ben ikizlere hamileyim.. Allah nasip ederse ikizlerim olacak tek yumurta..
Sorun şu, doktorumuz çok iyi konuşmadı.. 100 gebelikten 1 inde görülen bir durummuş.. Tek kese, tek plesanta ! yani 1 tane kese içinde ve aynı kanaldan besleniyorlar.. biri daha fazla yerken diğeri yiyemiyor, biri gelişirken öbürü gelişemiyor vs..

Riskli bir gebelik dedi.. Dünden beri moralim bozuk,canım sıkkın.. düşünüyorum, araştırıyorum pek iyi şeyler okuyamıyorum maalesef.. yani aynı kese de oldugundan kordonların birbirine dolanması, omurga sorunları, gelişmeme problemleri birinin ölümü vs ..

Aynı durumu yaşayan var mı? Bu süreçte sizler ne yaptınız ? Nasıl geçirdiniz ? Bebekleriniz sağlıkla doğdu mu?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

Diğer başlıkta da yazmıştım ama malesef tecrübem olmasa da aynı durumdayım henüz 7.haftadayım. Dediğin gibi doktor baya baya olumsuz konuştu. Ama bekleyip göreceğiz dedi. Tabi kalbim ağzımda. Sizin kaç haftalık.

9 haftalık benimde .. bizim de henüz küçük
ama benim de doktorum olumsuz konuştu..
Pek iç açıcı değil

Pek iç açıcı değil
O kadar karışığım ki. Olumlu hikayeler gördüm ama geneli olumsuzluklarla geçmiş. Kan çalarlar dedi, gebelik zehirlenmesi çok görülür dedi hele tansiyon sorunum var zaten, gelişimleri aynı olmayabilir, erken doğum sık görülür, düşük tehlikesi yüksek hatırladıklarım bunlar Nasıl şaşkınım anlatamam. Sakinle diyorum anı düşün sadece ama aklımdan hiç çıkmıyor. Hamileliğin nasıl geçiyor peki canım

Benim de okuduğum 10 yorumdan 7 si maalesef sıkıntılı..
Hamileliğimde şuan herhangi bir şey yok.. 9. hafta içindeyim biri tabi biraz geriden geliyor diğer bebeğe göre daha minik zaten daha şimdiden..
ama onun haricinde normal hayatım devam herhangi bir sorun sıkıntı yok. Çok şükür..
Momo ikiz diyorlarmış buna 100 kişiden sadece 1 inde denk geliyormuş.. ikiz gebeliklerin en riskli olanıymış. valla bilmiyorum ki ya..
Sevineyim mi üzüleyim mi onu bile bilmiyorum bende canım.. Kafam allak bullak ne hissettiğimi açıkcası bilmiyorum. Rabbimin gücüne gitmesin ama..

Vardır bunda da bir hayır diyorum..

Pek iç açıcı değil
Bir de bende söyle bir durum oldu 5.hafta kontrolde doktor bir normal ebatlarda kese bir de daha az gelişmiş kese gördü ikiz olabilir dedi. Ama iki kese vardı olmaz büyük ihtimal ama olsa da sorun görmemiştim. 6.haftada o kese çok baskılanmış diğer kesede iki zigot var dedi. Ama yüz ifadesi anlatıyordu zaten olumsuzluğu. Keşke hazır kese de oluşmuş ne olurdu ayrı olsaydınız Tabiki önemli olan nasıl sağlıklı ve huzurlu kavuşacaksak öyle olması. Yine de bilemeyiz elbette diyorum belki böylesi hayırlı olacak. Belki sağlıkla ilerleyecek. Belki ayrı olsaydı ya da tek olsaydı da başka sorunlar olacaktı. Işte düşünüp duruyorum.

Valla bende anlamadım..
Keşke diyorum çift yumurta olsaydı.. ya da 1 bebek olsaydı..
İkiz çok istiyordum.. Rabbim verdi şükür ama keşke böyle olmasaydı belki sorunsuz geçecek sorun olmayacak belki ama.. ne bileyim yazılanları, makalaleri okuyunca pekte içim ferahlamıyor

Benim tedavi ile oldu. Tek embriyo transferi oldu hiç ikiz olur demiyordum. Çift yumurta ihtimalim yoktu zaten ben hep olursa tek olur diye düşündüm . Açıkçası aynen ikiz gebelikleri okurken şunu gördüm hep. Insan fizyolojisi tek gebeliğe programlı. Ben hep korktum ikizden. Ah canım kısmet. Inşallah güzel olsun sonu. Sağlıkla kucağımıza alalım. Bu mucizeyi yaşatan Rabbim sağlıkla huzurla kavuşmamızıda sağlayacaktır inşallah.

İnşallah Canım, Rabbim yardımcımız olsun.
Sağlıkla sıhhatle kucağımıza almak nasip olsun ..
Benim normal doğal yolla oldu.. Hayırlısı böyle imiş.. Allahım yardımcımız olsun

İnşallah Canım, Rabbim yardımcımız olsun.
Sağlıkla sıhhatle kucağımıza almak nasip olsun ..
Benim normal doğal yolla oldu.. Hayırlısı böyle imiş.. Allahım yardımcımız olsun
Amiin. Senin ki tam mucize Doğal yoldansa korkma bence. Vücudun kendi müdahalesiz sürecinde oluşmuş. Yapısı bunu kaldırmaya uygundur. Ben öyle düşünüyorum. Güzel haberlerle inşallah.

Cnm dogum yaptnmi acaba bende ayni durumdym 11 hafdaym aralarnda fark yok 3 gm sadce her gttgmde daha onde gidiyolar hc gerilemedi bugune kadad

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…