• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek yumurta ikizi Transfüzyon sorunu yaşayan var mı?

yenievlikiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2021
71
37
38
28
Anneler merhaba bugün Perinatoloji randevum vardı doktor hiç iyi şeyler söylemedi. Hastaneden geldiğim saatten beri gözümün yaşı durmadı. Tek yumurta ikizlerine hamileyim ve tek plesentaları var . Bebeğin biri güzel gelişmiş kesesi büyük diğeri arada sıkışmış gibi küçücük kese var.. Küçük olan bebeğim yaşıyor kalp atışı var ama doktor çok yaşamaz bu gidişle dedi. Eğer ölürse diğer bebekte tehlikede olabilir dedi. 2 işlem varmış ya lazerle bebeklerin ortak kullanımı olan damarlar yakılacak yada küçük olan bebek alınacak onun da riskleri var . Alınmazsa sendromlu vs olur dedi ama yaşamaz dedi. Diğer bebeğe de zarar verir dedi ne yapacağım ben nasıl yapacağım doktor 12. haftaya kadar vaktimiz var ama ikiz olarak başladın ama tek gebelik olarak sonlanır hamileliğin dedi çok üzgünüm yaşadığım şeyin tarifi yok. Başına böyle bir şey gelen var mı?

Kızlar ben yeni üye oldum farkındayım çok geç aradan yıllar geçmiş ama olsun ben yinede başıma gelenleri anlatayim belki benim durumumda olan herhangi birine yardımcı olur anlatiklarim ikinci gebeligimdi Şubat ayında gebe kaldım doktura gittim bebeği gördü kalp atışı yoktu haftaya gel bakalım dedi 8 haftalık oldum ve gittim yanılmıyorsam iki kese vardı ve iki bebek vardı doktur çok şaşırdı gözün aydın ikiz gebelik var dedi çok sevinmistim şok olmuştum tek yumurta ikizlerine gebeydim aralarinda çokta bir fark yoktu sağlıklı bir gebelik geçiriyordum kan ilaclarimi vitamin haplarimi damla dokturun yazdığı herseyi duzenli kullanıyordum mutluydum bebeklerim saglikliydi hareketlilerdi 11 haftalik oldu tekrardan hastaneye gittim doktur sorun yok ama perinatoloji ye git dedi ikizleri riskli gebeleri oraya gönderiyoruz dedi ama malesef bir türlü randevu alamadım tekrardan kontrole gittim ikili test yaptilar düşük riskin var dediler acilen perinatoloji ye git dediler öyle yada böyle randevu alabildim bir yanim korkuyordu perinatoloji ye gitigim zamn maalesef 22 haftalik oldu muane oldum dokturun dedigi İlk şey kan çalma var dedi acilen seni ankaraya sevk edicem dedi çok korkmuştum tek plasenta vardı ortak damar vardı ve buyuk olan bebegim küçük olan bebegimden kan aliyordu durum riskliydi eyer ameliyat olmasam iki bebegim olebilirdi yada biri ölüp diğerine zihinsel zarar verebilirdi akliniza gelip gelemiyecek kötü ihtimaleri söylediler ve bende iki gün sonra ankaraya gittim dokturlar buyuk ultrasona verdiler acil yatış verdiler iki gun hastanede kaldım üçüncü gun ameliyat etiler beni lazer işlemi uygulandi ve plasenta daki ortak damarı yaktılar ameliyat başarılı geçmişti ama benim o hareketli yavrularimdan eser kalmamıştı çok korkuyordum bu aneliyatn sonra erken doğum olabilir yada bir bebegini kaybedelirsin kanaman olabilir dediler ameliyatan bir gün sonra sol omzumda dayanilmaz bir ağrı oldu dokturlara sordum normal dediler inanin bana o kadar kötüydü ki bir an kalbim duracak sandım o ağrıya aksamdan sabaha kadar kesintisiz çektim çok kötüydü o gunden sonra ikinci gece akşam vaktiydi ve o korkunç gun yaşandı yavrularim bir anda sol karin tarafına kaydilar hissettim sağ karın tarafım dümdüz olmuştu hemen sonra kanamam oldu nişan geldi suyum geldi doğum sancilarim başladı meğerse iki yavrum melek olmuştu onca ağrıya dayanamadilr 24 haftalık olmuştum ama yavrularimin kalpleri durmuştu dünyam başıma yıkılmıştı bu olayın uzerinden 6 ay geçti ve hala atlatamadim keşke gitmeseydim diyorum her seferinde benim olayım böyle malesefki ben ankaradayken yavrularimin cansız bedenlari benden önce memlekete geldi 😔
Eger başınıza böyle birşey gelirse lütfen iyi düşünün böyle operasyon geciripte kaç kişi yavrularina kavuştu bilemem ama ben kavusamadim birçok kişide kavusamadi egerki böyle bir riskiniz varsa lütfen ama lütfen bir daha düşünün sizinde yavrulariniz melek olmasın ❤️

Back