Tek yaşayanlara

nslhn024

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2018
334
189
18
Merhaba bir sorum olacak özelliklee tek yaşayanlara. Küçük ufak bir şehirde yani 400-600 tl kirası olan bi şehirde tek başına yaşamanın maliyeti nedirr mesela faturalarınız ne kadar geliyor böylee normal bir tasarrufta? Fatura kira ve mutfak alışverişi için toplam ne kadara geçinebiliyorsunuz kişisel ihtiyaçlar hariç ve çok abartılıı harcama değil kastettiğim tasarruflu bir şekilde nasıl dönüyor bu çark bunu merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba bir sorum olacak özelliklee tek yaşayanlara. Küçük ufak bir şehirde yani 400-600 tl kirası olan bi şehirde tek başına yaşamanın maliyeti nedirr mesela faturalarınız ne kadar geliyor böylee normal bir tasarrufta? Fatura kira ve mutfak alışverişi için toplam ne kadara geçinebiliyorsunuz kişisel ihtiyaçlar hariç ve çok abartılıı harcama değil kastettiğim tasarruflu bir şekilde nasıl dönüyor bu çark bunu merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim
Hoop ben geldim,
Kiram 900 +30 aidat (sizin kira uygunmuş)
Dogalgaz 170 civarı
Elektrik 80-90
Su 50-60
Internet 55
Mutfak 200 civarı (Bunlar genelde meyve, kuruyemiş filan. 2-3 gün disarda yiyorum)
Kişisel harcamalarim biraz yuksek, onu sormamişsiniz zaten. Bi de yakıt var tabi.

Ortalama eve 1500 gidiyor.
Ama ben evi otel gibi kullaniyorum coğunlukla. Faturalarimi etkiliyor haliyle

Hoop ben geldim,
Kiram 900 +30 aidat (sizin kira uygunmuş)
Dogalgaz 170 civarı
Elektrik 80-90
Su 50-60
Internet 55
Mutfak 200 civarı (Bunlar genelde meyve, kuruyemiş filan. 2-3 gün disarda yiyorum)
Kişisel harcamalarim biraz yuksek, onu sormamişsiniz zaten. Bi de yakıt var tabi.

Ortalama eve 1500 gidiyor.
Ama ben evi otel gibi kullaniyorum coğunlukla. Faturalarimi etkiliyor haliyle
Çok fazlaymış gercekten heralde yaşadıpınız yer büyük ya da büyüyğe yakın bi yer olsa gerekk o_O

500 kira 30 aidat 40 50 su 70 elektirik dogalgaz aylik ortalama 200. 150 tv internet telefon. Aylik 200 300 de ivir zivir mutfak masrafi. Sebze meyve almiyorim alt katta annem var orafa yiyip cikiyorum. Bir tane de evladim var. Surwjli bir eksik cikiyor para biriktiremiyorum cok da luks yasamiyirum. Acikcasi

500 kira 30 aidat 40 50 su 70 elektirik dogalgaz aylik ortalama 200. 150 tv internet telefon. Aylik 200 300 de ivir zivir mutfak masrafi. Sebze meyve almiyorim alt katta annem var orafa yiyip cikiyorum. Bir tane de evladim var. Surwjli bir eksik cikiyor para biriktiremiyorum cok da luks yasamiyirum. Acikcasi
Benim kastettiğim de buydu orta şekerr çok lükse girmeden aslında ümit verdiniz :)

Evden ayrılma kararı mı aldın yoksa kaçmaya mı karar verdin?

Benim kastettiğim de buydu orta şekerr çok lükse girmeden aslında ümit verdiniz :)
Ayagini yorganina gore uzatmak bu galiba. Simdi benim aylik gelirim 4000 civari ve ben eve bunu harciuorim ama param okdugunu bildigim icin voraz da gereksize kaciyorum ama lukse degil sizin de kazanciniz belli olduktan sonra ay basind ahesap yaparak gecim yapilabilir diye dusunuyirum. Ama su var ki hayat gercekten de cok pahali

10 sene tek yaşadım.
Doğalgaz elektrik su toplam 300 TL gelse mutfak için de aylık 300 harcasan ortalama 600 TL masraf olur.

Şuan daha araştırma soruşturma içindeyim kaçma ya da ayrılmayı düşünmüyorum (şuanlık) :)
Enine boyuna iyice otur düşün. Her ihtimali değerlendir. Ailene değer veriyor musun bilmiyorum ama kıyafetine karışan aile, kaçma halinde bir daha yüzünü görmek ister mi? Yani böyle bir şeyi kaldırabilip, kaldıramayacağından emin ol canım.

Enine boyuna iyice otur düşün. Her ihtimali değerlendir. Ailene değer veriyor musun bilmiyorum ama kıyafetine karışan aile, kaçma halinde bir daha yüzünü görmek ister mi? Yani böyle bir şeyi kaldırabilip, kaldıramayacağından emin ol canım.
Sadece kıyafet değil evde baya kişiyiz ve sorunlar çıkıyor istemediğimi düşünüyorum kıyafet sadece nedenlerimden bir tanesiydi aileme çok değer veriyorum fazlasıyla ama aynı evin içinde bir sürü insan olunca bazı şeyler olmuyor

Back
X