merhabalar 30 haftalık hamileyim bir akıl içimi rahatlatacak bir kaç güzel cümleye ihtiyacım var bebeğimin eşi 13. Haftadan beri önde plesenta previa totalis im tam buna alıştım derken 24. Haftada suyumun fazla olduğunu öğrendim onun için şeker yüklemesi yapıldı şekerim çıkmadı be tamamen tesadüf sonucu normalde her bebeğin kordonunda iki Arter damar olurken benim bebeğimin tek arteri olduğunu öğrendim internette okuduklarım beni dehşete düşürdü çeşitli doktorlara gittim şuan için bebekte anomali görülmedi amniyosentez önerdiler kabule tmedim bu saatten sonra zaten yapılacak birşey yok fetal eko çekilsin dendi çektirdim kalbinde bir sıkıntı çıkmadı şükür ama içim içimi yiyor var mı bir Allah’ın kulu benim gibi olupta sağlıklı bebeği olan ne olur bi cevap verin
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tek umblikal arter, polihidramniyoz ve plesenta previa
- Konu Sahibi Esrahim
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- plesenta previa polihidramnios
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.878
- 248
Bu tek arterden cok cektigimi bilen arkadasim hemen etiketlemis sagolsun:)
Benim de bebegimde tek umbrikal arter vardi, hamilelik boyunca anomali olur mu diye beynimi kemirdim. Doktorlar muhtemelen dusuk kilolu olacak dediler, baska anomali yoktu ve fetal eko temiz cikmisti. Bebegim 39+1 de 3690 gr olarak dogdu, masallahi var. Dogum sonrasi kalp ekosu ve uriner sistem ultrasonu cekildi temiz cikti yine. Yani cok sukur tek arter bizi hic etkilemedi.
Yurtdisinda artere bakilmiyormus bile, icini ferah tut diyecegim ama biliyorum takacaksin kafaya. İcini rahatlatmayi bil yeter o halde, dusun dusun dusun sonra de ki amaaaan bisey olmuyomus bak kirmizigitarin da oyle demisler saglikli dogmus...
Ustelik bende kan pihtilasmasi vardi, kan pihtilasmasi sebebiyle zaten bebege giden kan sikintiliyken bir de tek arter bizi baya korkutmustu, cok sukur atlattik gecti bitti. Canini sikma, baska bir anomali olmadigi surece problem yaratmiyor
Benim de bebegimde tek umbrikal arter vardi, hamilelik boyunca anomali olur mu diye beynimi kemirdim. Doktorlar muhtemelen dusuk kilolu olacak dediler, baska anomali yoktu ve fetal eko temiz cikmisti. Bebegim 39+1 de 3690 gr olarak dogdu, masallahi var. Dogum sonrasi kalp ekosu ve uriner sistem ultrasonu cekildi temiz cikti yine. Yani cok sukur tek arter bizi hic etkilemedi.
Yurtdisinda artere bakilmiyormus bile, icini ferah tut diyecegim ama biliyorum takacaksin kafaya. İcini rahatlatmayi bil yeter o halde, dusun dusun dusun sonra de ki amaaaan bisey olmuyomus bak kirmizigitarin da oyle demisler saglikli dogmus...
Ustelik bende kan pihtilasmasi vardi, kan pihtilasmasi sebebiyle zaten bebege giden kan sikintiliyken bir de tek arter bizi baya korkutmustu, cok sukur atlattik gecti bitti. Canini sikma, baska bir anomali olmadigi surece problem yaratmiyor
Yalnız olmadığımı bilmek güzel inşallah benimde bebeğim sağlıklıdır geceleri uyuyamıyorum artık. İri an önce doğsun da ne olacaksa olsun modundayım bir tane kıyafet bile almadım içimden gelmiyo çok psikolojim bozukBu tek arterden cok cektigimi bilen arkadasim hemen etiketlemis sagolsun:)
O kadar takilma, baska bir bulgu yok su an dediler bana, rahattim ama son zaman bebek dogum pozisyonu almayinca tekrar tum ihtimaller ortaya cikti, anomali olan bebekler makat gelis olurmus, bu ikinci bulgu sayildi, aklim cikmisti ama cok sukur. Ben cok arastirdim bu konuyu, inan bu durum o kadar cok insanin basina geliyo kiYalnız olmadığımı bilmek güzel inşallah benimde bebeğim sağlıklıdır geceleri uyuyamıyorum artık. İri an önce doğsun da ne olacaksa olsun modundayım bir tane kıyafet bile almadım içimden gelmiyo çok psikolojim bozuk
Benim ikinci bulgu olarak suyum fazla ama bazı kaynaklarda tek arter varlığında polihdramniyoz yani su fazlalığı olabilir yazıyo kafam allak bullak yarın bir Prof randevum var artık herşeyi öğrenmek istiyorumO kadar takilma, baska bir bulgu yok su an dediler bana, rahattim ama son zaman bebek dogum pozisyonu almayinca tekrar tum ihtimaller ortaya cikti, anomali olan bebekler makat gelis olurmus, bu ikinci bulgu sayildi, aklim cikmisti ama cok sukur. Ben cok arastirdim bu konuyu, inan bu durum o kadar cok insanin basina geliyo ki
- 8 Nisan 2018
- 6
- 0
- 1
- 40
Slm bayanlar bendede aynı sorun var 12 haftada ikili test te ogrendim benimde içim içimi yiyor tek arter tek damar iyi şeyler duymaya ihtiyacım var dr sadece son aylarda geriden gele bilir erken doğum ola bilir kafana takma dedi ama ben internetten araştırınca kafaam allak bulak oldu ilk aylar kanama simdi bu benimi buluyor demeden gece miyorum
- 9 Mayıs 2018
- 69
- 13
- 38
- 40
Merhaba canim bebeğin nasil doğum yaptınmi?merak ettimmerhabalar 30 haftalık hamileyim bir akıl içimi rahatlatacak bir kaç güzel cümleye ihtiyacım var bebeğimin eşi 13. Haftadan beri önde plesenta previa totalis im tam buna alıştım derken 24. Haftada suyumun fazla olduğunu öğrendim onun için şeker yüklemesi yapıldı şekerim çıkmadı be tamamen tesadüf sonucu normalde her bebeğin kordonunda iki Arter damar olurken benim bebeğimin tek arteri olduğunu öğrendim internette okuduklarım beni dehşete düşürdü çeşitli doktorlara gittim şuan için bebekte anomali görülmedi amniyosentez önerdiler kabule tmedim bu saatten sonra zaten yapılacak birşey yok fetal eko çekilsin dendi çektirdim kalbinde bir sıkıntı çıkmadı şükür ama içim içimi yiyor var mı bir Allah’ın kulu benim gibi olupta sağlıklı bebeği olan ne olur bi cevap verin
Nelerrrr neler yaşadım 30 haftalıkken bebeğimin yemek borusu olmadan doğacağını öğrendim 36 haftalık Doğum yaptım hem yemek borusu olmadan hem popo deliği kapalı olarak doğdu ertesi gün ameliyat oldu 17 gün yoğun bakımda kaldı şükür şuan yanımda yemek borusu tamir edildi ağzından besleniyor popo içinde kakasını karnından torbaya yapıyor 10 kilo olunca ameliyat olacakMerhaba canim bebeğin nasil doğum yaptınmi?merak ettim
- 9 Mayıs 2018
- 69
- 13
- 38
- 40
Geçmiş olsun canim çok uzuldumNelerrrr neler yaşadım 30 haftalıkken bebeğimin yemek borusu olmadan doğacağını öğrendim 36 haftalık Doğum yaptım hem yemek borusu olmadan hem popo deliği kapalı olarak doğdu ertesi gün ameliyat oldu 17 gün yoğun bakımda kaldı şükür şuan yanımda yemek borusu tamir edildi ağzından besleniyor popo içinde kakasını karnından torbaya yapıyor 10 kilo olunca ameliyat olacak
- 9 Mayıs 2018
- 69
- 13
- 38
- 40
Nelerrrr neler yaşadım 30 haftalıkken bebeğimin yemek borusu olmadan doğacağını öğrendim 36 haftalık Doğum yaptım hem yemek borusu olmadan hem popo deliği kapalı olarak doğdu ertesi gün ameliyat oldu 17 gün yoğun bakımda kaldı şükür şuan yanımda yemek borusu tamir edildi ağzından besleniyor popo içinde kakasını karnından torbaya yapıyor 10 kilo olunca ameliyat olacak
- 9 Mayıs 2018
- 69
- 13
- 38
- 40
Sordum çünkü benim oğlumda tek umblikal arter doğdu 20 haftalıkken öğrenmiştik ama hiç bi sorun olmadan doğdu sonra ikinci bebegkmdede 17 haftalıkken yine tek umblikal arter olduğunu öğrendik ben nasılsa bişey yoktur diye üstünde fazla durmadım 35 haftalik doğum yaptim suyu bittiği için 2.150 kg doğdu bebeğim trizomi 13 hastası 5 aydır küvezde gözleri gormuyo solunum makinasına bağlı nefes alamiyo yaşamla bağdaşmıyo yani daha birsürü sorunu var ama bundanmi bilinmiyo doktorlar hiç bişey soyluyemiyorlar.Nelerrrr neler yaşadım 30 haftalıkken bebeğimin yemek borusu olmadan doğacağını öğrendim 36 haftalık Doğum yaptım hem yemek borusu olmadan hem popo deliği kapalı olarak doğdu ertesi gün ameliyat oldu 17 gün yoğun bakımda kaldı şükür şuan yanımda yemek borusu tamir edildi ağzından besleniyor popo içinde kakasını karnından torbaya yapıyor 10 kilo olunca ameliyat olacak
Arterin tek olması kesinlikle araştırılmalı bu yazını gören herkes bunu ciddiye alsınSordum çünkü benim oğlumda tek umblikal arter doğdu 20 haftalıkken öğrenmiştik ama hiç bi sorun olmadan doğdu sonra ikinci bebegkmdede 17 haftalıkken yine tek umblikal arter olduğunu öğrendik ben nasılsa bişey yoktur diye üstünde fazla durmadım 35 haftalik doğum yaptim suyu bittiği için 2.150 kg doğdu bebeğim trizomi 13 hastası 5 aydır küvezde gözleri gormuyo solunum makinasına bağlı nefes alamiyo yaşamla bağdaşmıyo yani daha birsürü sorunu var ama bundanmi bilinmiyo doktorlar hiç bişey soyluyemiyorlar.