Tek tüpü açık olup hamile kalan varmı ?

prensess01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
229
99
98
Arkadaslar merhaba.benim sol tüpüm kapalı endometriozis aneliyatından sonra öğrendim.merak ettiğim tek tüple gebe kalma şansım nedir? Soldaki tüpüm kapalı oldugu için sol yumurtalik sağ taraftan döllenirmi ?

sol yumurtalik sağ taraftan döllenirmi

tam olarak ne demek istediniz ? bende aynı durumdayım 6 cm sol over çikolata kisti , ama rahim filmi çektirmedim . Tıkanıklık var mı bilmiyorum doktorların dediği şubat ayında bir gebelik yaşadığın için tüplerinin tıkanık olduğunu düşünmüyoruz .
Merak ettiğim sol tüpün tıkalı olabilir ama neden sadece soldan yumurtlanıyormuş gibi solun sağdan döllenmesini sordunuz .
Öyle bir durum mu var ?

Benim sol tüpüm tıkalı.dolayısıyla gebe kalma şansım yüzde 50ye düşüyor malesef

Merhaba öncelikle geçmiş olsun bende 1 ay önce laparoskopi oldum ve sağ tüpüm alındı sizin sorduğuz soruyu merk edip bende doktoruma sordum cünkü hep sağ taraftaki yumurtm daha cok gelişiyo öyle bi ihtimal var ama çok az dedi 1000 de bir yada milyonda bir gibi ama allah nasib edicekse hertürlü olur inşallah

Merhaba benim de sağ tüpüm alındı bir yıl önce. ameliyat sonrasında gereken bekleme sürecini atlattıktan sonra hemen hamile kaldım çok şükür.

Merhaba
Benim de 3 hafta önce sol tüpüm alındı. Doktor hamile kalmamak için hiçbir neden yok keyfine bak diyerek yolladı hastaneden. 6 ay deneyeceğiz olmazsa tüp bebek gündeme gelebilir ama şimdilik yolunda herşey. Dün yumurtladım, sağda kasık ağrım oldu umarım sağlam tüpün olduğu taraftan, sağdan yumurtlamışımdır.

İkinci doğumda öğrendim sağ kapalıymış hatta doktorum sormuştu zor mu hamile kaldın diye aksine hiçte öyle olmadı.
O zaman soldan olmuştur dedi.

Amin inşallah

MerhaMe kızlar hsg filmi çektirdiklten sonra doktor banada laparoskopi dedi korkuyorum çok lapalaparos olan var mı aranızda

MerhaMe kızlar hsg filmi çektirdiklten sonra doktor banada laparoskopi dedi korkuyorum çok lapalaparos olan var mı aranızda
Ben varım canım. Devlet hastanesinde oldum. Hiç zor bir ameliyat değil. Göbeğin yanında ve karnında küçük bi kesik oluyo sadece. Ertesi gün ayağa kalkıyosun. Benimki tanılamaya yönelik laproskopi ve histereskopiydi. Sakın korkma kesin yeşhis için şart malesef. Şifa ile..

kızlar merhaba, ben de ocak ayında endometriozis yüzünden laparoskopi oldum, sol tüpümün açılmadığını sağ tüpümün de açıldığını fakat dar olduğu için tekrar tıkanabilme ihtimali olduğunu öğrendim. bir kaç ay ilaç kullandığım için deneyemedik şimdi 3 aydır deniyoruz olmadı iki aydır da klomen ve otrivelle kullanıyorum. sizin durumlar nasıl? var mı içinizde hamile kalabilen?

Bende ayni dertten nisanda ameliyat oldum , tup bebekten once bi kac ay normal yolla denedik .
Tup bebek tedavisi icin adet olmayi beklerken hamile kaldim ama maalesef kimyasal gebelik oldu.
Simdi 1 ay daha muddet olmaz ise tedaviye basliyorum

Bende ayni dertten nisanda ameliyat oldum , tup bebekten once bi kac ay normal yolla denedik .
Tup bebek tedavisi icin adet olmayi beklerken hamile kaldim ama maalesef kimyasal gebelik oldu.
Simdi 1 ay daha muddet olmaz ise tedaviye basliyorum
benimde sanırım geçen ay kimyasal oldu ama emin değilim. beta 9,93 çıktı otrivelle den 6 gün sonra. iki gün sonra 3,26 ya düştü.. bilmiyorum bu neydi

benimde sanırım geçen ay kimyasal oldu ama emin değilim. beta 9,93 çıktı otrivelle den 6 gün sonra. iki gün sonra 3,26 ya düştü.. bilmiyorum bu neydi
Olabilir , kimyasal gebelik sessiz dusuk demekmis cogu kadin anlamiyormus bile adetle dusup gidiyormus.
Ben takipte oldugum icin progestan filan kullaniyorduk doktorum test istedide farkettik gebelik yok ise ilaclari kesmek icin.
Sonra kan verdim 2 gun arayla ilk 35,98 sonra 60 kusur , 24 ve 16 olarak dususe gecip adet oldum. Simdi yine adet olmayi bekliyorum tup bebek icin hamile kalirsam ne mutlu ama zannetmiyorum.

benim de bu ay son şansım yarın kontrole gidicem yumurta takibi yapılıyor. muhtemelen cuma / cumartesi de iğne yapılacak sonra başlasın stresli günler

benim de bu ay son şansım yarın kontrole gidicem yumurta takibi yapılıyor. muhtemelen cuma / cumartesi de iğne yapılacak sonra başlasın stresli günler

Maalesef oyle ama yapacak bisi yok napalim , kader kismette ne varsa onu yasayacagiz insallah en yakin zamanda mutlu haberleri aliriz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…