• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Tek tüple hamile kalanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Manukabal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2020
1.378
869
43
42
Merhaba arkadaşlar. Ben 2 dış gebelik 1 kimyasal geçirdim kimyasalda kürtaj oldum üstüne ikiz bebeğe hamile kaldım ikizlerde birisi rahimde birisi tüplerde tutunduğu için sağ tüpler patladı ve ameliyata alındom😔 sağ tüp ve yumurtalığım alındı malesef. Şuan sadece sol tüp var. Doktorun bekle dediği süreyi bekledim 2.ay denemem olmadı. Başına böyle bir durum gelenler ne kadar süre beklediniz ve neler yapıldı işlem olarak? Artık hastsnelerden soğudum

Meraba arkadasim. Ayni durumu yasamisiz benimde sol tup alindi ve acik amelyat oldum.bihafta oldu ameliyat olali yeni yeni agrilarim azalmaya basladi yaa nezaman iyilesirim nezaman tekrar denemeye baslarim diye ozel doktora gittim hemde muayene olayim dedim.6ay hamile kalma dedi simdi iyilesmeyi ve bu surenin gecmesini bekleyecegeim. Sanada gecmis olsun.

Sag tupun temiz tikaniklik filanda yok dedi. Bi iyiles tekrar hamile kalabilirsin hicbi sikinti olmaz dedi.Bi iyileseyim bakalim heraşamayi doktorla takip edecegim ben biraz ihmale geldim salak gibi devlet hastanesine gitmistim ne dedilersede guvendim hicbi halttan suphe etmedim ama devletteki doktorlar cok ilgisiz umursmaz.rahimdekinin dustugunu ben anladim zaten yinede doktora da bi muayene olayimda kalinti birsey olmasin demistim adam boyle umursamaz bakti temizlemmis hicbi sikinti yok dedi ama ektopigi farkedememis bi hafta gecmeden ölüyordum agriyla hastaneye kaldirildim ve sonuc acik ameliyat. Simdi oyuzden kesinlikle ozel doktora gidecegim sacma sapan ilgizis insanlar yuzunden canimdan oluyordum

Bende dış gebelik yüzünden sağ tüp ve yumurtalığımı kaybettim. Şimdi sol tüple anne olmaya çalışıyorum ama yok... 😔

2 ay cok kisa bir süre canim . Sabretmen lazim. Baktin olmuyor o zaman doktora gidersin gerekli tahliller yapilir. Su an gerek yok bence zaten dogal yolla hamile kalabiliyorsun. Folik asit yada multivitamin kullanabilirsin sadece. Onuda doktorun önermiştir herhalde.

Merhaba arkadaşlar. Ben 2 dış gebelik 1 kimyasal geçirdim kimyasalda kürtaj oldum üstüne ikiz bebeğe hamile kaldım ikizlerde birisi rahimde birisi tüplerde tutunduğu için sağ tüpler patladı ve ameliyata alındom😔 sağ tüp ve yumurtalığım alındı malesef. Şuan sadece sol tüp var. Doktorun bekle dediği süreyi bekledim 2.ay denemem olmadı. Başına böyle bir durum gelenler ne kadar süre beklediniz ve neler yapıldı işlem olarak? Artık hastsnelerden soğudum
Tek tüple hamile kalan çok. Da ben şunu merak ettim ikizlerin biri rahimdeydi demişsin rahimde olan bebek niye alındı onu anlmdm tupteki bebegi ameliyat siz alamadilarmi

Tek tüple hamile kalan çok. Da ben şunu merak ettim ikizlerin biri rahimdeydi demişsin rahimde olan bebek niye alındı onu anlmdm tupteki bebegi ameliyat siz alamadilarmi
Tüpteki olan bebek kanama ile anlaşıldı sonra tüpler patladı oda rahimdeki olanı zehirledi. Benide tabi. Acil ameliyata aldılar. Tüpetki bebek dış gebelik olduğu için ölüm sebebidir başlı başına.

2 ay cok kisa bir süre canim . Sabretmen lazim. Baktin olmuyor o zaman doktora gidersin gerekli tahliller yapilir. Su an gerek yok bence zaten dogal yolla hamile kalabiliyorsun. Folik asit yada multivitamin kullanabilirsin sadece. Onuda doktorun önermiştir herhalde.
Kullanoyorum evet doktor önermiyormiykrmmm
Ankarada doktor ağrı kesici bile önermiyor. Ama ben folik asit içiyorum vitaminle birlikte. Yaş 38 olunca 2 ay biraz fazla geliyor. 20 li yaşlarda olsam bekleyim diyecem ama. Sabah gidecem hastaneye bakalım doktorlar ne diyecek

Merhaba canım biraz geçmiş zaman ama umarım beni görürsün. Bu güne kadar herkes bana bu lafı derdi şimdi ben sana diyorum "Sakın umutsuzluğa kapılma". Önceden istenmeyen gebeliğim oldu ve sonrasında 1 yıldır deniyoruz.19 Şubat'ta hsg çektirdim ve sağ tüpüm kapalı çıktı 2 3 ay sonra tüp bebek düşünüyorduk ama ben yumurtlama dönemim geçmesine rağmen ilişkiye girdim hsgden 2 gün sonra ve dün hamile olduğumu öğrendim. İnan ağladım üzüldüm burda herkese her şeyi sordum ama Allah ol deyince oluyor. Belki sana size biraz umut olurum diye yazdım.

Bende dış gebelik yüzünden sağ tüp ve yumurtalığımı kaybettim. Şimdi sol tüple anne olmaya çalışıyorum ama yok... 😔
Merhaba canım biraz geçmiş zaman ama umarım beni görürsün. Bu güne kadar herkes bana bu lafı derdi şimdi ben sana diyorum "Sakın umutsuzluğa kapılma". Önceden istenmeyen gebeliğim oldu ve sonrasında 1 yıldır deniyoruz.19 Şubat'ta hsg çektirdim ve sağ tüpüm kapalı çıktı 2 3 ay sonra tüp bebek düşünüyorduk ama ben yumurtlama dönemim geçmesine rağmen ilişkiye girdim hsgden 2 gün sonra ve dün hamile olduğumu öğrendim. İnan ağladım üzüldüm burda herkese her şeyi sordum ama Allah ol deyince oluyor. Belki sana size biraz umut olurum diye yazdım.

Çok çok çok teşekkür ederim 🙏🏽 olmaz olurmu tabiki umut oldu. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🙏🏽🙏🏽🤲🏽

Benim durum biraz farklı sizden ama bir tüpüm tıkalı ve tiroid yetmezliği var yumutlamayi bozuyor ve ona ragmen tedavisiz iki yaşında kızım var . Sadece geç hamile kalma sorunum var .düşüklerde var

Allah kolaylık versin. Benim de sol tüpüm alındı.bende sürem dolduktan sonra 6-7 ay denedim. Olmadı tüp bebeğe gittik sonuç alamadık yine.
Ben yaşamadım ama Tek tüple doğal yolla hamile kalan örnekleri duydum. İnşAllah sizde onlardan olursunuz

Allah kolaylık versin. Benim de sol tüpüm alındı.bende sürem dolduktan sonra 6-7 ay denedim. Olmadı tüp bebeğe gittik sonuç alamadık yine.
Ben yaşamadım ama Tek tüple doğal yolla hamile kalan örnekleri duydum. İnşAllah sizde onlardan olursunuz
İnşallah rabbim hiç birimizin kucagını boş bırakmasın 🙏🏽 kısa sürede anne olalım

Kızlar benimde sol tüpüm kapalı buna rağmen hamile kalabiliyorum.benim bir erken doğumum var birde erken düşüğüm ama bunlar tüp ile alakalı değildi.

Selam arkadaşlar benim de 2018 Mayıs ayında dış gebelik geçirip doktorum anlamadığı için iç kanamayla farkedilen ve sol tüpümün alınmasıyla sonuçlanan bir durumum var. Sonrasında psikolojim bozulduğu için 3 ay sonra 2 defa aşılama denemedik olmadı sonra 1 kez tüp bebek denedik en iyi merkezde yine olmadı. Sonra 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım. Ama malesef bebeğimi 7 aylık ilken gebelik zehirlenmesinden dolayı hellp sendromu yaşadım ve kaybettim. Ekimde doğum yaptım. Mart ayına geldik ve artık denemeye başlamak istiyoruz; tek tüpüm var, tansiyon değerlerim hala düzelmedi protein kaçağım var bir yandan, troid ilacı da kullanıyorum ayrıca.birde kanımda pıhtılaşma olduğu çıktı...yani yok yok... ama ümidimizi kesmiyoruz rabbim ol desin yeterki, alan oydu ama veren de yine o olacak🙏🏻

Back