Tek tende iki kalp :)

cilekli_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2012
432
425
Henüz 1 aylık evliyim ve süpriz bi şekilde bende hamileyim. Değişik duygular yaşıyorum. Hamilelikle ilgili ne yemeliyim neyden uzak durmalıyım neler yapmalıyım hiç bilmiyorum çokkk heycanlıyım.

Hayırlı olsun ne güzel hiç beklemeden hayırlısıyla anne olucaksınız tebrik ederim beslenme konusuna gelince doktorunuzdan yardım alabilirsiniz o size daha iyi yardımcı olacaktır diye düşünüyorum

Sebze yemekleri.bakliyat.balık.ekmek fazla yeme.öğünlerine dikkat et.ara öğün kesin yap.meyve.süt.ceviz fındık.

Hayırlı olsun :) Haftada 2 kez mutlaka balık ye. Meyveler arasında çilek bebek için çok iyi, zeki olması açısından :) Maydanoz yeme :) her bitki çayını içme. hamur işleri, çok şekerli gıdaları tercih etme. Kepek ekmek bebek için daha sağlıklı, baharatları aşırıya kaçmadan kullan, herşeyin fazlası zarar malum :) Hergün mutlaka süt iç. 5-10 tane ceviz ye hergün.

Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için :)

Henüz 1 aylık evliyim ve süpriz bi şekilde bende hamileyim. Değişik duygular yaşıyorum. Hamilelikle ilgili ne yemeliyim neyden uzak durmalıyım neler yapmalıyım hiç bilmiyorum çokkk heycanlıyım.

Tebrik ederim.Aramızda bir gün var...Pekmez içmeyi ihmal etme,her gün bi kaç tane ceviz ekle listene,Çiğ badem,avokado,muz özellikle kivi ilk gelişim dönemlerinde önemli...Domates suyu da tam bi folik asit kaynağı...Bu arada folik asite başlamayı da ihmal etme doktorla görüşmedin mi henüz???Sağlıkla kucağına al inşaallah canım

Neden maydonoz yenilmemeli?

Neden maydonoz yenilmemeli?

Rahim kasılması yaptığı için düşüğe sebep olabiliyormuş. Ya tabi öyle ufak tefek yemekten bişey olmaz herhalde fazlaca yenirse düşük yapabilir. Ama ben hiç yemiyorum. Önceki hamileliğimde bilmeden bol bol yiyordum ve bebeğimi kaybettim. Sonradan maydanozun düşük yaptığını öğrendiğimde o kadar pişman olmuştum ki.

Hımm bak bunu bilmiyodum.bilgilendirdiğin için teşekkürler canım

Hergün bir yumurta ve kaşarlı tost haftada en az 1 kere balık hergün muz mandalina ve çilek dışında hiç sebze yemedim hep et yedim pizza hamburger patates kızartmasıyla geçti hamileliğim bide fırında tavuk ve pilavla .. yemek yapmayı bilmediğim için ve çalıştığım için malesef düzenli beslenmem mümkün değildi ve çook çikolata yedim canım çok istiyordu..

Benim yeni yeni mide bulantılarım başladı. Canım hiç biley istemiyor. Folik asit yada başka bir vitamin kullandın mı. Balık kokusunu hiç sevmiyorum. Ton balığının bi zararı olur mu? Ne soru sordum demi :)

Doğum yaptınız sanırım kaç kilo aldınız toplam?

Ton balığı yeme dedi bana doktorum hep çupra ve levrek yedim canım ben çok sanslıydım çünkü hamileliğin hiç bir belirtisi yoktu 3. Ayda öğrendim hamile olduğumu :) balık hapıda kullandım ama 5 aylıkken başladık Ostimax Balık hapı Bide decavit kullandım Daha sonrada kan hapına başladık

diyetisyenim light olanını yiyebileceğimiz söylemişti ton balığı.
benim daha bulantım falan yok. olmicak diyip duruyorum ama hayırlısı :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…