- 28 Mart 2025
- 127
- 37
- 13
- 20
- Konu Sahibi kivircik2005
-
Annem var ama isitme engelli okuma yazması yok . Miras derdi bana düşmedi ama annemin hakkını korurumDeden ölmeden miras derdi sana düşmedi annen yok mu
Bi avukata sor bu konuyu kimse net yorum yapamaz imar o bu sıkıntı çünküAnnem var ama isitme engelli okuma yazması yok . Miras derdi bana düşmedi ama annemin hakkını korurum
Haklısınız sadece burada bilen varsa bilgi almak istemiştim. Evet çok sıkıntılı işler hayırlısı diyelimBu işlerde çok detaylar oluyor. Buradan doğru bilgiye ulaşamazsınız. Avukata danışmanızı öneririm
Dayın üstüne alabilir yaptırırken imza atmışsa arsaya ortaklık için para bile ödeyebilirsiniz ev içinHaklısınız sadece burada bilen varsa bilgi almak istemiştim. Evet çok sıkıntılı işler hayırlısı diyelim
Hayir imza yok .belediyeye gidip izin bilr almamışlar galibaDayın üstüne alabilir yaptırırken imza atmışsa arsaya ortaklık için para bile ödeyebilirsiniz ev için
Şikayet et kaçak diyeHayir imza yok .belediyeye gidip izin bilr almamışlar galiba
Yani annemin onayını almadan yapabilir mi bilmiyorum. arazinin kimin üstüne oldugununa nasıl bakılabilirizTek tapu dedenizin üzerineyse arsa dedenizin. Vefat sırasına göre de mirasçılık sırası belli olur. Önce dedeniz vefat ederse bir kısmı ninenize, kalan pay da eşit olarak annenize ve dayınıza (ve varsa başka kardeşlerine) kalır. Sizin şu an tapu üstünde hakkınız yok.
Dedeniz tapuyu dayınızın üstüne geçirebilir. Satış veya ivazsız intikal olarak yapabilir, ama ikisinde de maddi olarak bedelini ödemeleri gerekir. Satış esnasında itiraz edebilir misiniz bilmiyorum ama vefat sonrasında öğrenirseniz dava açabilirsiniz.
Tapu sadece dedenizin adınaysa yapabilir. Çok kafaya koyarsa önce başkasına satış gösterir, oradan da dayınıza satılır.Yani annemin onayını almadan yapabilir mi bilmiyorum. arazinin kimin üstüne oldugununa nasıl bakılabiliriz
TeşekkürlerTapu sadece dedenizin adınaysa yapabilir. Çok kafaya koyarsa önce başkasına satış gösterir, oradan da dayınıza satılır.
Dedenizin e-devletinden bakabilirsiniz eğer girebiliyorsanız.
Parselin bölünebilmesi için bazı özellikleri taşıyor olması gerekir; kadastrol bir yola cephesinin olması, parsel derinliği (derinlik parselin yola olan cephesinden arka cepheye olan uzaklıktır.), parsel cephe uzunluğu, köy yerleşik alanında bulunup bulunmaması, parsel büyüklüğü, vb. Parselin bulunduğu şehirde ilgili belediye ya da il özel idaresine tapu ile giderek bilgi alabilirsiniz.Merhaba . Dedemin tek tapulu arsası var . O arsanın üstünde dedemin evi var ve dayım da o evin üstüne yeni ev yaptı. Dedemin evi küçük bir besane ve dayımın evi var. Tapusu dedemin üstünde. Bizim bu tapu üstünde ne gibi haklarımız var . Dayım kendi evi dahil besane ve dedemin evinin bedelini bize ödemek zorunda mı ve tek tapulu yer ikiye bölünüyor mu ? Dayım bana ben evimin bedelini ödeyelim diğer yarısı sizin olsun diyor o yüzden bilgi almak istedim . Dayım neneme evi baba yık demiş nenem de parasını öde kardeşine yoksa yıkmam demiş. Bizden saklı dayım arsayı kendi üstüne alabilir mi ? Dedem isitme engelli ne duyabiliyor ne konuşabiliyor. Nenem de dayıma ölüp biter . Yengeme de kıymet verir . Nenemi gaza getirip tapuyu yıktırırlar diye korkuyorum . Çünkü dedemin arsasını istedikleri gibi kullanıyorlar. Ev yaptılar , balkon yaptılar baya bi değiştirdiler. Neylerine güvenip bunu yapıyorlar bilmiyorum.
Bizde öyle işler olmadı. Bakalım baya zor olacak gibi duruyirBenim annenemin derdemin evi varmı bir evrak çıkardılar kaç tane mirasçı varsa imza alıp para aldılar
Belediyeye gidip arsanın bölünür yapıda olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Ama çok kafaya koyarlarsa dedeniz hayattayken dayınızın üzerine devredebilirler. Onda da annenizin saklı miras hakkı var. Böyle bir durumda onun mücadelesi vefat sonrası verilir. Bundan şüpheleniyorsanız iyice safa yatın ki bu işleri avukatla yapmasınlar.Merhaba . Dedemin tek tapulu arsası var . O arsanın üstünde dedemin evi var ve dayım da o evin üstüne yeni ev yaptı. Dedemin evi küçük bir besane ve dayımın evi var. Tapusu dedemin üstünde. Bizim bu tapu üstünde ne gibi haklarımız var . Dayım kendi evi dahil besane ve dedemin evinin bedelini bize ödemek zorunda mı ve tek tapulu yer ikiye bölünüyor mu ? Dayım bana ben evimin bedelini ödeyelim diğer yarısı sizin olsun diyor o yüzden bilgi almak istedim . Dayım neneme evi baba yık demiş nenem de parasını öde kardeşine yoksa yıkmam demiş. Bizden saklı dayım arsayı kendi üstüne alabilir mi ? Dedem isitme engelli ne duyabiliyor ne konuşabiliyor. Nenem de dayıma ölüp biter . Yengeme de kıymet verir . Nenemi gaza getirip tapuyu yıktırırlar diye korkuyorum . Çünkü dedemin arsasını istedikleri gibi kullanıyorlar. Ev yaptılar , balkon yaptılar baya bi değiştirdiler. Neylerine güvenip bunu yapıyorlar bilmiyorum.
Evet o yüzden lafını açmıyorum.Belediyeye gidip arsanın bölünür yapıda olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Ama çok kafaya koyarlarsa dedeniz hayattayken dayınızın üzerine devredebilirler. Onda da annenizin saklı miras hakkı var. Böyle bir durumda onun mücadelesi vefat sonrası verilir. Bundan şüpheleniyorsanız iyice safa yatın ki bu işleri avukatla yapmasınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?