Tek tapuluk arsa bölünebilir mi ?

kivircik2005

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2025
127
37
13
20
Merhaba . Dedemin tek tapulu arsası var . O arsanın üstünde dedemin evi var ve dayım da o evin üstüne yeni ev yaptı. Dedemin evi küçük bir besane ve dayımın evi var. Tapusu dedemin üstünde. Bizim bu tapu üstünde ne gibi haklarımız var . Dayım kendi evi dahil besane ve dedemin evinin bedelini bize ödemek zorunda mı ve tek tapulu yer ikiye bölünüyor mu ? Dayım bana ben evimin bedelini ödeyelim diğer yarısı sizin olsun diyor o yüzden bilgi almak istedim . Dayım neneme evi baba yık demiş nenem de parasını öde kardeşine yoksa yıkmam demiş. Bizden saklı dayım arsayı kendi üstüne alabilir mi ? Dedem isitme engelli ne duyabiliyor ne konuşabiliyor. Nenem de dayıma ölüp biter . Yengeme de kıymet verir . Nenemi gaza getirip tapuyu yıktırırlar diye korkuyorum . Çünkü dedemin arsasını istedikleri gibi kullanıyorlar. Ev yaptılar , balkon yaptılar baya bi değiştirdiler. Neylerine güvenip bunu yapıyorlar bilmiyorum.

Haklısınız sadece burada bilen varsa bilgi almak istemiştim. Evet çok sıkıntılı işler hayırlısı diyelim
Dayın üstüne alabilir yaptırırken imza atmışsa arsaya ortaklık için para bile ödeyebilirsiniz ev için

Tek tapu dedenizin üzerineyse arsa dedenizin. Vefat sırasına göre de mirasçılık sırası belli olur. Önce dedeniz vefat ederse bir kısmı ninenize, kalan pay da eşit olarak annenize ve dayınıza (ve varsa başka kardeşlerine) kalır. Sizin şu an tapu üstünde hakkınız yok.

Dedeniz tapuyu dayınızın üstüne geçirebilir. Satış veya ivazsız intikal olarak yapabilir, ama ikisinde de maddi olarak bedelini ödemeleri gerekir. Satış esnasında itiraz edebilir misiniz bilmiyorum ama vefat sonrasında öğrenirseniz dava açabilirsiniz.

Yani annemin onayını almadan yapabilir mi bilmiyorum. arazinin kimin üstüne oldugununa nasıl bakılabiliriz

Yani annemin onayını almadan yapabilir mi bilmiyorum. arazinin kimin üstüne oldugununa nasıl bakılabiliriz
Tapu sadece dedenizin adınaysa yapabilir. Çok kafaya koyarsa önce başkasına satış gösterir, oradan da dayınıza satılır.

Dedenizin e-devletinden bakabilirsiniz eğer girebiliyorsanız.

Benim annenemin derdemin evi varmı bir evrak çıkardılar kaç tane mirasçı varsa imza alıp para aldılar

Parselin bölünebilmesi için bazı özellikleri taşıyor olması gerekir; kadastrol bir yola cephesinin olması, parsel derinliği (derinlik parselin yola olan cephesinden arka cepheye olan uzaklıktır.), parsel cephe uzunluğu, köy yerleşik alanında bulunup bulunmaması, parsel büyüklüğü, vb. Parselin bulunduğu şehirde ilgili belediye ya da il özel idaresine tapu ile giderek bilgi alabilirsiniz.

Her parsel bolunmez bu kismi harita muhendisleri ile cozulebilir teknik konular
Diger konularda birsey diyemiyorum evet tapuyu verebilir ama yine dogrusu avukat ile ilerlemek

Belediyeye gidip arsanın bölünür yapıda olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Ama çok kafaya koyarlarsa dedeniz hayattayken dayınızın üzerine devredebilirler. Onda da annenizin saklı miras hakkı var. Böyle bir durumda onun mücadelesi vefat sonrası verilir. Bundan şüpheleniyorsanız iyice safa yatın ki bu işleri avukatla yapmasınlar.

Evet o yüzden lafını açmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…