Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Batuhan & Bertuğ canlarım
Kayıtlı Üye
bebeğime artık bişey yediremiyorum.kalvaltı bile istemiyo zorlamıyorum yinede bazen yiyo hemen kusuyo. yoğurtta yemiyo sadece et suyuyla pişmiş tel şehriye bide kaşık maması okadar gün boyunca başka bişi istemiyo
ne yapıcam bilmiyorum geçen hafta 2 doktora götürdüm dedilerki az yedir 4 saatte bir yedir dedi uyguluyorum ama çok açta olsa yemiyo yine
çok canım sıkılıyo bu duruma belkide diştendir olamazmı diş etleri bembeyaz olmuş iştahı gitmiştir belki yaa offf kafayı yicem ya-tatlicadiarzu-
Canım benim oğlumla ilgili şikayetlerimi okumuşsundur bir çok topicte. Diş etleri beyaz diyorsun bu beni biraz dşündürdü. Tüm damak mı beyaz.. Eğer öyleyse bir pediatrist diş hekimine danış. Hatta bana bilgi verirsen senin için dayım ve yengeme sorarım. Pediatrist dişhekimi değiller ama yılların diş hekimleri.Bence diştendir. Kilo kaybı yoksa endişelenme ama kilo kaybı varsa ( Allah korusun ) bir idrar kültürü yaptır derim.
Kayıtlı Üye
diş etleri beyazlamış doktora göstermiştim. hafif kabarma var diş çıkarabilir demişti. kilo kaybı yok ama yemediği için kilo almıyo1,5 ayda 600 gr almış ama doktor kilosu iyi dedi.2 ayrı doktora gösterdim ikiside aynı şeyi söyledi
diş etleri beyazlamış doktora göstermiştim. hafif kabarma var diş çıkarabilir demişti. kilo kaybı yok ama yemediği için kilo almıyo1,5 ayda 600 gr almış ama doktor kilosu iyi dedi.2 ayrı doktora gösterdim ikiside aynı şeyi söyledi
Canım maşallah kilo alımı çok iyi. Pediatristler bu aydan itibaren ayda en fazla 240 gr almasını ön görüyorlar bebeklerin. Demek ki dönemsel iştahsızlığı. Ne olur ısrar etme..
Kayıtlı Üye
doktor da kilosu iyi demişti 9,100 gr. az aldığını düşündüm her ay yaklaşık 1 kiloya yakın alıyodu çünkü.dönemsel olabilir ama işte yemeyincede ben üzülüyorum aç diye düşünüyorum. zorla yedirmiyorum kendi isteğiyle yese bile kusuyo zorla versem hiç yemez. bu dönemde geçicek inşallah
doktor da kilosu iyi demişti 9,100 gr. az aldığını düşündüm her ay yaklaşık 1 kiloya yakın alıyodu çünkü.dönemsel olabilir ama işte yemeyincede ben üzülüyorum aç diye düşünüyorum. zorla yedirmiyorum kendi isteğiyle yese bile kusuyo zorla versem hiç yemez. bu dönemde geçicek inşallah
Canım geçecek elbet. Sen bundan böyle 1 kg almasını bekleme. Hareketlenecek. Hem düşün her ay 1 kg alırsa 1 yaşında kaç kilo olur?? böyle birşey mümkün değil. Sen sakin ol, bebişinde gerilmesin
Kayıtlı Üye
vitamin ve demir ilaçlarını bi müddet ara verdik doktor belki kusması ondan da olabilir dedi
verdiğin bilgiler için ayrıca teşekkür ederim
onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
tatlım bence yıpratma kendini
kilo alımı da iyiymiş
vardır bir sebebi yememesinin
Kayıtlı Üye
ya hep kafam orda
ya bide bişi sorucam bebğim fazla yemiyo ama günde en az 3-4 kere kaka yapıyo doktora sordum normal dedi bi bebek günde 7-8 kez kaka yapması normaldir dedi
onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
tatlım yapsın da rahatlasın bebiş
yapamasa sıkıntı oluyor
ya hep kafam orda
ya bide bişi sorucam bebğim fazla yemiyo ama günde en az 3-4 kere kaka yapıyo doktora sordum normal dedi bi bebek günde 7-8 kez kaka yapması normaldir dedi
Canım benim bebeğimde inan günde altı kere kaka yapıyor kaldıki bu sıralar diş çıkarma süreci yaşıyoruz iştahsız ancak günde altı kereden az yapmıyor.Bizimki sebze çok tüketir hiç bir şey yemese bile sebzesini yer ben ona bağlıyorum birde bazı bebeklerin metobolizması daha hızlı oluyor patates muz yedirdiğim halde hiç değişiklik yok.
Kayıtlı Üye
çorba içiyo sürekli patates falan yemiyo
bugün kahvaltısını güzel yaptı umarım sorun yaşamayız yine. valla hiç zorlamadım kaşığı görür görmez atladı bende yavaş yavaş yediriyorum ki kusar diye ona bile dayanamadı hızlı yedirmemi istedi resmen ee kaçgündür doğru düzgün yemiyoki
kilo alımı çok ii canım bebeğinin
moralini bozma dişleri çıkınca inşallah iştahı geri gelir sen zorlama sevdiği şeyleri vermeye çalış
benim oğlum 1 ayda 300 gr alıyo hep ben alıştım artık hatta geçen ay 500 gr aldı sevinçten hava uçtum
Kayıtlı Üye
kilo alımı çok ii canım bebeğinin
moralini bozma dişleri çıkınca inşallah iştahı geri gelir sen zorlama sevdiği şeyleri vermeye çalış
benim oğlum 1 ayda 300 gr alıyo hep ben alıştım artık hatta geçen ay 500 gr aldı sevinçten hava uçtum
bende tek sevdiği şey bu aralar şehriye çorbası onu veriyorum başka bişeyi hayatta yemiyo.