• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Tek Parça Tesettürlü Gelinlikler - Daha Önce Görmediniz

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Forumda cepkenli tesettür gelinliklere bir isyan gelmiş. Ben de muhtemelen kapalı gelin olacağım ve piyasadakileri sevmediğim için arayıştaydım.

ılk olarak, çok ilginçtir, Malezya'lı bir kızın bloguna ulaştım ve oradaki ünlülerin gelinliklerini gördüm. Şunu demeliyim ki çekik gözlü haklar zaten batı tarzı kıyafetleri iyi uyarlarlardı, hatta bir akdeniz toplumlarından da iyi, ve bu gelinlik konusunda bence aşmışlar. Eğer kabarık ya da çok detaylı gelinlik seviyorsanız muhtemelen beğenmeyeceksiniz, ama benim gibi sade, danteli güzel gelinlikleri beğenenler için süper kanımca.Ayrıca ben başlarını da çok beğendim, kendim hep böyle düşünürdüm çünkü ülkemizde yapılan tesettür gelinbaşlarını çok abartılı buluyorum şahsen.

ıkinci olarak, bildiğimiz tarzda açık ama uzun kollu gelinlikleri photoshopta yakalarını kapatarak tesettürlü olabilecek gelinlik haline getirdim. Onlar da aşağıda ve sonraki sayfalarda...

Buyrun, inşallah arayan arkadaşlara yararlı olur...

DSC_0231E.jpg
20060822_22.jpg
siti01a.jpg
22109482034953cbeebqf5.jpg

gambar+Raja+Shahirah+Aishah+dan+Syarul+Reza+Abdul+Aziz.jpg
wed+2.jpg
yuiuyi.jpg
iiiiiiiiiiiiiiiiii.jpg

gambar-erra-fazira-engku-emran-k-2.jpg
1806296431_dad4ee3f21.jpg

erra&
pic02005.jpg

3535227571_d6d6042084.jpg
3535227529_e745149142.jpg
diana3[1].jpg

maya_karin_kahwin.jpg
2765976210_ac3ecfb0a3_o.jpg

Son düzenleme:
bu gelinlikler biraz elbise gibi. kesimleri çok dar her fiziğe uymaz mafoldumben

en sondaki biraz uyarlama ile şahane bir gelinliğe dönüşebilir

Çok hoşlar...

Gelinlere bak ,bi de damatlara :umursamaz:

a.s o benim de dikkatimi çekti. genelde bunlar kraliyet aileleri gelinleri, adamlar yakışıklı değil ama paralar bol :D

bu gelinlikler biraz elbise gibi. kesimleri çok dar her fiziğe uymaz mafoldumben

en sondaki biraz uyarlama ile şahane bir gelinliğe dönüşebilir

ben de en çok sondakini, ikinci olarak da sondan ikinciyi beğendim. valla kabarık olmayanlar da bana gelinlik hissi veriyor, ben açıkçası elbise tarzı gelinlikleri oldum olası severim. hele vucüdün bu kadarı kapalı olduğu zaman, yani yeterince kumaş kullanılıyorken bir de altta daha da bolca kumaşa gerek yok benim gözümde

Hepsi de Malezya'dan.

Evet, bizde pek böyle gelinlik bulunmuyor, çünkü pek de beğenilmiyor. Bir arkadaşımız da genelin görüşünü dile getirdi zaten, bunlar gelinlik değil normal abiye elbise olarak düşünülüyor.

Bunları da ben açık ama uzun kollu gelinlikleri photoshoplayarak kapalı gelinlik haline getirdim. Belki hoşunuza gidenler olabilir diye ekliyorum:

94421412.jpg
49218174.jpg

48840894.jpg
82325568.jpg

44624009.jpg
61668974.jpg

30502264.jpg
98634420.jpg

Bu arada kızlar, dikkat edin, kollar kapandıkça etekler de daha az kabarık oluyor yeni modellerde. Çünkü ikisi bir arada çok fazla, göz yorucu duruyor. Ne kadar uzun kollu gelinlik gördüysem hepsi denizkızı ya da yarı kabarık oluyor.

Son düzenleme:
Ben şu gelinliğe bittim Allah'ım! Bu kadar zarif olunabilir cidden.

kidcs-731.jpg

kidcs-1653.jpg

kidcs-396.jpg

kidcs-194.jpg

Gelinbaşı olarak da hep şu model vardı aklımda zaten, hatta annem Bursa'da bir ipekçiden beyaz kumaş alıp kenarlarına iğne oyası yapıp düğününde takarsın belki demişti...

yuiuyi.jpg

Karar vermede darısı sizin başınıza :D

Son düzenleme:
Gelinliği çok beğeniyorum ama bir yandan da eteği çok mu sade ki dedim. Hani sadelik taraftarıyım ama bu gelinlik biraz daha ayrıntı kaldırırdı gibime geliyor.

Mesela eteği daha hareketli olsa, ne dersiniz?

ÖNCE SONRA
maya_karin_kahwin.jpg
20191224.jpg

bencede canım eteği çok sadeydi. bende sadeyi severim ama gelinlik deyincede aklıma biraz kabarık olsa diye geçmişti sen koymuşsun bile fotosunu

Uluslararası kaynaklardan devam edelim...

Yabancılar arasında en ünlü ıslami gelinlik tasarımcısı Irna Mutiara isminde bir bayan. Onun birkaç tasarımı:
irna_la_perle_muslimah.jpg

3278_1005307109311_1723905572_3948_4856878_n.jpg
3278_1005313869480_1723905572_3954_5761374_n.jpg

Benim beğendiğim birkaç gelin:
white50.jpg
m_24wedding.jpg
3009598419_00eec48afe.jpg

Fikir verebilir:
istivibawed3.jpg
istivibawed0.jpg
istivibawed2.jpg

Aslında açıklar için üretilmiş ama uyarlamayla tesettür gelinliği olabilecekler:

fari011.jpg

fari051.jpg

rania11.jpg

shatha11.jpg

V2979.jpg
sleeve005.jpg

dariuscordell.jpg
kledwgirl.jpg

boda-laura1.gif

Son düzenleme:
Bolerosuz gelinlikler de oluyor bizde, ama biraz açık gelinlikten bozma olabiliyor malesef tabiri caizse.

Hani şahsen fena değil diyebileceğim bazıları, -başlar hariç, onlar çok fazla bence- :

060turban.jpg

056turban.jpg

276turban.jpg

188turban.jpg

069turban.jpg

007turban.jpg

Son düzenleme:

Burada birbirinden farklı tarzda ve kalitede onlarca gelinlik var. Vasat olan hangileri? İlk gönderiden sonrakilere bakmadınız mı yoksa? Bakmadıysanız, keşke yorum yapmaya da zahmet etmeseydiniz, zira yorumunuzun negatiflik dışında malesef herhangi bir katkısı yok. Olumsuz eleştirilere tabi ki eyvallah, ancak herhangi bir yararı olmazsa neden var olsun ki?Sırf burun kıvırmak adına...

Burada, bir türlü istediği gibi gelinliği bulamadığını söyleyen arkadaşlara alternatif bulmaya çalışıyoruz. Piyasadakiler sizin hoşunuza gidiyorsa onlarla mutluluklar dilerim...

hmm. gayet güzel olmuş sondakiler. ama hayalgücü ile yeni modeller oluşturmalı her gelin. ben kısmet olur da gelinlik giyebilirsem beğendiğim bir gelinlik eteğini hayal ettiğim bir üstle tamamlamayı ve diktirmeyi düşünüyorum.

Burada birbirinden farklı tarzda ve kalitede onlarca gelinlik var. Vasat olan hangileri? İlk gönderiden sonrakilere bakmadınız mı yoksa? Bakmadıysanız, keşke yorum yapmaya da zahmet etmeseydiniz, zira yorumunuzun negatiflik dışında malesef herhangi bir katkısı yok. Olumsuz eleştirilere tabi ki eyvallah, ancak herhangi bir yararı olmazsa neden var olsun ki?Sırf burun kıvırmak adına...

Burada, bir türlü istediği gibi gelinliği bulamadığını söyleyen arkadaşlara alternatif bulmaya çalışıyoruz. Piyasadakiler sizin hoşunuza gidiyorsa onlarla mutluluklar dilerim...

Bu tepki çok yersiz olmuş arkadaşım .. ben fıkrımı belirttim kısa ve öz olarak ..
ayrıca butun gelınlıklerede baktım ki yorum yapabılıyorum.. yorum kısının kendısıne aıttır . neden yersızce mudahalede tepkıde bulundugunuzu asıl ben anlam veremedım..
neyse tartışmaya gerek duymuyorum ben ..

paylaşmıssınız , tşk edelim..

Vucüt hatları fazla belli olmasın isteyen arkadaşlar için şu kesim de uygun olabilir:

Açık gelinliği birkaç gelinlikteki özelliği birleştirerek kapalı hale getirdim :D

67657871.jpg

Back