• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek ocuk doru karar m ?

Cicilikiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
1.972
10
116
49
Konya
Kardeşi olmayan tek çocukların dezavantajlı olduğunu düşünenlerin yanında, bunun pek önemli olmadığını düşünenler de var…
Tek çocuklar mutsuz mu?

Kardeşi olmayan tek çocukların dezavantajlı olduğunu düşünenlerin yanında, bunun pek önemli olmadığını düşünenler de var.

Son yıllarda tek çocuklu ailelerin sayısında artış gözleniyor. Kardeşi olmayan tek çocukların dezavantajlı olduğunu düşünenlerin yanında, bunun pek önemli olmadığını ve tek çocuk olmanın anne-babanın daha fazla ilgi göstermesi ve zaman ayırması gibi birçok başka avantajları olduğunu düşünenler var.

Peki gerçekte tek çocuk olmanın avantajları, dezavantajları nelerdir?

Ailenin tek çocuğu olmak bir avantaj mı yoksa dezavantaj mıdır?

Tek çocuk sahibi olmak anne-babanın seçimi olabileceği gibi, eşlerden birinin vefatı gibi elde olmayan şartların bir sonucu da olabilir. Tek çocuk olmanın avantaj ve dezavantajları konusunda pek çok tartışma olmasına rağmen, aslında her iki görüşün de tamamıyla haklı olduğunu gösteren bir kanıt mevcut değildir.

Tek çocukların başka çocuklarla ilişki kurmakta zorlanacağı doğru mudur?

Tek çocuklarla ilgili yaygın inanışlardan bazıları, tek çocukların şımarık ve bencil olacakları, başka çocuklarla bir arada bulunmakta zorlanacakları ve kendilerini savunmayı bilemeyeceklerdir. Ancak bu görüşü destekleyen hiçbir kanıt olmadığı gibi, güncel araştırmalar tek çocuklarla, kardeşleri olan çocuklar arasında bu açılardan çok az farklar olduğunu ortaya koymaktadır.

Tek çocuklarla ilgili araştırmalar ne gibi sonuçlara varmıştır?
Son yıllarda tek çocuklu ailelerin sayısının hızla artmasıyla birlikte, tek çocukları, kardeşi olan çocuklarla veya çok çocuklu ailelerin en büyük çocukları ile kıyaslayan birçok araştırma yapılmıştır

28 yasındayım. tek cocugum evlenene kadar hep endıse duydum tek basıma kaldıgımda. anne babamın basına aynı anda bısı gelse ne yapcam kıme gdıcem. kım koruyacak korkuları.. evlendım ve rahatladım (evde kalmısm gbı konustum ama :)) hıc deılse sımdı sarılacagım bır esım ve kızım var allah gecındne versın bısı olsa... 2 yasında bı kızım var. 4-5 yasındayken 2.yı yapıcam :)

bende 28 ım..bugun tam 3 aylık kızım var:))) 2 cıye cesaret edemıom...yas gecıo die..vucud maf oluyoo..cektıgım agrıları ututamıyommmm korkuyom acıkçasııııı..:kedi:

32 yasındayım 11 aylık bir kızım var .ikincisini bazen istiyorum ama zaten calısan bir anneyim kızıma bakıcı bakıyor 2.cocugun kaderi de aynı bakıcı olacak ve ben daha fazla calısmak zorunda kalıcagımdan ikisiyle de yeterince igilenemeyecegim..O yüzden tek cocuk da karar kıldım bunun icin gerekli birikimi yapınca insallah isi bırakıcam kızımla ilgilenicegim .

Ben ıkı kardesım zaten olmasınıda ben ıstemıstım aramızda 13 yas var super bır duygu ınsanın kardesının oldugunu bılmesı.Gecen sene evlendım 3 yıl ıcınde bebek dusunuyoruz esımle fakat 1 tane yapacagız allahın ıznıyle ve eksıksız adam gıbı buyutecegız.ıstediği her şeyi alacağız,imrenerek bakmayacak hiç bir şeye.Ikı tane yapmak marıfet degıl marıfet ona guzel mukemmel bır hayat sunabılmek....

ben öğretmenim bencillik tek çocuklarda çok göze batan bir durum değil en azında öğrencilerimin içinde olanlarda bence kardeş hayattaki desteği olması için gerekli
günümüzde anneler çalıştığı için gözü yılıyor ama bence 3 5 sene sıkıntıdan sonra ilk çocuğunuza yaptığınız en büyük iyilik 2.çocuk olacak biz 5 kardeşiz ve iyiki hepsi var ayrı ayrı destek güvence yaren hepside
benimde 7 aylık bir oğlum var sezeryandan çıkınca sordular bana bir daha düşünürmüsün diye evet 4 5 sene sonra dedim şaşırdı hemşire falan genelde yok derler dedi çocuğumu hayata yalnız bırakmak istemiyorum.bunun için 2.yi düşünüyorum Allah nasip ederse tabi

canım ben daha ilkini doğurmadan ikincisini düşünüyorum tek çocuk hem bencil hem mutsuz büyüyor ....

Kardeşi olmayan tek çocukların dezavantajlı olduğunu düşünenlerin yanında, bunun pek önemli olmadığını düşünenler de var…
Tek çocuklar mutsuz mu?

Kardeşi olmayan tek çocukların dezavantajlı olduğunu düşünenlerin yanında, bunun pek önemli olmadığını düşünenler de var.

Son yıllarda tek çocuklu ailelerin sayısında artış gözleniyor. Kardeşi olmayan tek çocukların dezavantajlı olduğunu düşünenlerin yanında, bunun pek önemli olmadığını ve tek çocuk olmanın anne-babanın daha fazla ilgi göstermesi ve zaman ayırması gibi birçok başka avantajları olduğunu düşünenler var.

Peki gerçekte tek çocuk olmanın avantajları, dezavantajları nelerdir?

Ailenin tek çocuğu olmak bir avantaj mı yoksa dezavantaj mıdır?

Tek çocuk sahibi olmak anne-babanın seçimi olabileceği gibi, eşlerden birinin vefatı gibi elde olmayan şartların bir sonucu da olabilir. Tek çocuk olmanın avantaj ve dezavantajları konusunda pek çok tartışma olmasına rağmen, aslında her iki görüşün de tamamıyla haklı olduğunu gösteren bir kanıt mevcut değildir.

Tek çocukların başka çocuklarla ilişki kurmakta zorlanacağı doğru mudur?

Tek çocuklarla ilgili yaygın inanışlardan bazıları, tek çocukların şımarık ve bencil olacakları, başka çocuklarla bir arada bulunmakta zorlanacakları ve kendilerini savunmayı bilemeyeceklerdir. Ancak bu görüşü destekleyen hiçbir kanıt olmadığı gibi, güncel araştırmalar tek çocuklarla, kardeşleri olan çocuklar arasında bu açılardan çok az farklar olduğunu ortaya koymaktadır.

Tek çocuklarla ilgili araştırmalar ne gibi sonuçlara varmıştır?
Son yıllarda tek çocuklu ailelerin sayısının hızla artmasıyla birlikte, tek çocukları, kardeşi olan çocuklarla veya çok çocuklu ailelerin en büyük çocukları ile kıyaslayan birçok araştırma yapılmıştır

benim kızım şu an ergenlikte tek çocuk olduğu için zor geçiriyor

en makbulü 2

Doktorum bana 1 tane yapacaksan hiç yapma demişti:1shok:
Kızım 11 aylık. 2 sene sonra 2. yi düşünüyorum. Hatta ben 3. yü bile düşünüyorum:1closedeyes:

Herkesin doğrusu farklıdır bu konuda , ve doğru olan her zaman için uygulanacak olan da değil maalesef.
Fikir olarak 2 kesinlikle diyorum ama şartlarıma bakınca 1 tane bile iyi cesaretmiş gibi geliyor. Bakabilecekseniz , kıt kanaat bir hayat sunmayacaksanız evet 2 ... ne güzel , hayata sırt sırta verip devam ederler. Bu kıt kanaat sadece maddi değil manevi anlamda da , maddi olarak hiçbirşeyin garantisi yok tabii bugün olması yarında olacağı anlamına gelmiyor ama bir yere kadarda güven altında olmalılar.

Ama bu konuda kesin ve kalp ezici konuşmalar bana çok yanlış geliyor , yukarıdaki arkadaşın doktorunun dediği gibi . Belkide gerçekten ikinciyi isteyip de benim için doğru olmaycağını düşündüğüm içindir. :(

ıçinizi karartmayayım :) Bencillik ve mutsuzluk teklikle değil de çevre ile daha çok alakalı bence ...

gecekuşu, yine de kardeşlik duygusu herşeyin üstündedir. :teselli:Bana bir arkadaşım dedi ki
kardeşin olmadığını düşün sonra karar ver. Ben de bunun, benim için çok kötü bir duygu olduğunu düşündüm. Bence haklıydı...

valla ben çalışmasam ve kendi olsa 4 tane yapardım ...ama ikiz yapmak istiyorum tekrar allah izin verirse tedaviyle kızımı doğurmak için çok gecikmişim pişmanım beklediğim için...

ben iki kardeşim bi abim var.anneme hep sölerim . keşke bi tane kardeşi bi tanede ablam olsaydı :umursamaz:
ılerleyen zamanlarda imkanım olursa 4 yaparımm :)))

önceleri durumumuz müsait değil bahanesiyle ertelediğim 2. çocuk fikrini, daha sonra işlerim gereği sürekli şehir dışında olduğum birkaç sene için erteledim. döndüğümde ise, o birkaç sene için bozulan kızımın psikolojisini düzeltmek için çaba harcadım. nihayet kızım 10 yaşına geldi ama bu sefer de eşimin neredeyse haftanın beş günü şehir dışında olması nedeniyle hamile kalmayı göze alamadım. kısaca, ben hala o uygun vakti beklerken zamanın nasıl geçtiğini ve gençliğimi nasıl alıp götürdüğünü fark edemedim. şimdi fakındayım ama bu sefer de eşimin farketmesi için bekliyorumÇok üzgünüm çoook

valla benim yaşım 29 ve3 çocuğum var.iyki doğurmuşum evlat başka ya.. çocuğunu sevgiyle büyütürsen evladın zararı olmaz.ayrıca en az 2 çocuk olması taraftarıyım.çünkü ilerisi için bizlere birşey olsa o çocuk tek sahipsiz kalacak.Bir kardeşi olsa herzaman birbirlerine destek olurlar.bi dayanakları olur nekadar akraba eş dost olsada bi kardeşin yerini kimse alamaz.tabi şimdi anneler korkuyo hamilelik doğum acısı uykusuz geceler vs..ama bunlar geçici o annelik duygusu olmasa zaten 2 gün sabredemeyiz.sabır anneler her zaman fedakardır en fazla bir çocuk için 2 sene sabır ondan sonra herşey yoluna girmeye başlıyo.zaman çok çabuk geçiyo büyük kızım 2 gün sonra 10 yaşını bitirecek ne zaman geçti 10 sene çokta çektirdi bana yani 2 yaşın sonuna kadar güzel bi uyku görmedim ama geçti şimdi genç yaşta3 çocuk annesiyim kimse inanmıyor 3 çocuğum olduğuna güzel bi duygu

Oğluşum 1.5 yaşında ve bu yaşa getirene kadar hem her an daha mutlu oldum hemde çok yoruldum. Ama onun kardeşlik duygusunu benim yorgun olmam yüzünden yaşamamasını da istemiyorum. Yoruluyorum yıpranıyorum vs vs ama bu ona karşı bencillik değil mi? Niye tek başına kalsın bu dünyada.

bende çokluluktan yanayım sezeryanla doğum yaptım
oğlum 3 yaşında ve şuan 2. ye hamileyim
3 ü 4 ü de düşünüyorum
Allahın izniyle hepsinide en iyi şartlarda yetiştiririz inşallah

aslında bende 2 çocuktan yanayım.Fakat hayat şartları ve dünyanın gidişatına bakınca
en iyisi 1 tane olsun layıkıyla büyüsün diyede düşünmüyo değilim,eşimde benimle aynı düşüncede...
Şuan kızım 2 yaşında bende 24 yaşındayım belki 8-9 sene sonra düşünebilirim.

2,5 yaşında oğlum var bana çok çektirdi ikinciyi şuan düşünmüyorum belki 5 yıl sonra zaten şuan oğlumda istemiyor.bence ekonomik durum önemli doğurmak kolay önemli olan güzel bir hayat sunabilmek.

Ekonomik durum tek etken olamaz belki kıtlıkla yetiştirmek bakamamak normal değil ama birazda Allaha havale maddi durum iyi der yaparsınız bir iflas[Allah korusun]herşeyin sonu olur.Birde manevi olark ve sevgi olarak terbiye olarak doyuruco olmak lazım değilmi.
Ama annelerede hak vermiyor değilim çalışmak zorunda olan anneler hele .Zor karar vesselam

Back