Arkadaşlar , tek kullanımlık olan kağıt kek kalıplarından kullanan var mı aranızda almayı düşünüyorum da, silikon kek kalıplarının zararlı olduğunu okudum demin başlıklarda, hem iki üçüncü seferde kokuyor diyenler olmuş, tek kullanımlık olan kağıtlar keki pişirirken yayılıyorlar mı ?
altına silikon kalıp veya muffin kek kalıbı koymak gerekiyor mu ? deneyimleyeniniz var mı
enim kullandıklarım yayılıyor malesef altına silikon koymak zorunda kalıyorum, geçen kız kardeşim eminönünden değişik cuplar almış, daha sertler yine kağıt ama parlak bir malzemesi var onlarda yayılma olmuyor hiç
enim kullandıklarım yayılıyor malesef altına silikon koymak zorunda kalıyorum, geçen kız kardeşim eminönünden değişik cuplar almış, daha sertler yine kağıt ama parlak bir malzemesi var onlarda yayılma olmuyor hiç
eminönünde sert olanlardan var. 100 tane 15 tl idi galiba. ama süper seçenekler çeşitler var eminönünden bakmanızı tavsiye ederim. pastacılık malzemeleri satan yerlerde oluyor. ince kağıt kullanınca ben pek verim alamıyorum kabarma açısından da :)
merhaba ,
Küçük muffin kalıbınının üstüne kek kağıdını koyarak yapınca güzel kabarıyor . Benim kullandıklarım metal kalıplardan Sadece kağıtla bir kaşıktan fazla konulmuyor. Kalıplara kek bulaşmamışsada her seferinde yıkamıyorum.
Kağıt kalıplardan kullanıyorum 2 tane iç içe koyuyorum ve tepside sık bi şekilde diziyorum fırını önceden ısıtmıyorum
ayrıca kek harcı biraz kıvamlı olacak ki yayılmasın