tek kullanımlık kağıt kek kalıpları

tavsancan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
2.630
1.191
42
Arkadaşlar , tek kullanımlık olan kağıt kek kalıplarından kullanan var mı aranızda almayı düşünüyorum da, silikon kek kalıplarının zararlı olduğunu okudum demin başlıklarda, hem iki üçüncü seferde kokuyor diyenler olmuş, tek kullanımlık olan kağıtlar keki pişirirken yayılıyorlar mı ?
altına silikon kalıp veya muffin kek kalıbı koymak gerekiyor mu ? deneyimleyeniniz var mı

enim kullandıklarım yayılıyor malesef altına silikon koymak zorunda kalıyorum, geçen kız kardeşim eminönünden değişik cuplar almış, daha sertler yine kağıt ama parlak bir malzemesi var onlarda yayılma olmuyor hiç

kalin olanlar.cok.kullanisli.ben incelerden de kullaniyorum ama harci daha az koyuyorum.fazlasinda yayiliyor cunku.

daha sert kalıplar evet ben de bunu araştırdım, internetten bakarken seertlik derecesini anlayamam ama sanıyorum ki.

Ben keki bile beceremem silikon falan da ney

ehehe zor değil yahu bir tarif çıkar netten yap gitsin, olmazsa tekrar denersin

kenarları kıvrılmış sertleştirilmiş kağıt kalıplar çok kullanış ve estetik

onlar biraz daha mı pahalı nedir ama kap yıkama masrafından daha azlar sanırım yıne de. ve zahmetınden..

kalin olanlar.cok.kullanisli.ben incelerden de kullaniyorum ama harci daha az koyuyorum.fazlasinda yayiliyor cunku.

ayçiçeği-
ince kalıp almışsam az koyup denge saglayabiliriz, peki kabarmasında sorun oluyor mu bu keklerin?

eminönünde sert olanlardan var. 100 tane 15 tl idi galiba. ama süper seçenekler çeşitler var eminönünden bakmanızı tavsiye ederim. pastacılık malzemeleri satan yerlerde oluyor. ince kağıt kullanınca ben pek verim alamıyorum kabarma açısından da :)

merhaba ,
Küçük muffin kalıbınının üstüne kek kağıdını koyarak yapınca güzel kabarıyor . Benim kullandıklarım metal kalıplardan Sadece kağıtla bir kaşıktan fazla konulmuyor. Kalıplara kek bulaşmamışsada her seferinde yıkamıyorum.

arkadaşlar silikon kek kalıblarını direk tepsiye mi diziyordunuz yani tepsiyi yağlama ya da az su koyma işlemleri yapıyor musunuz?

Kağıt kalıplardan kullanıyorum 2 tane iç içe koyuyorum ve tepside sık bi şekilde diziyorum fırını önceden ısıtmıyorum
ayrıca kek harcı biraz kıvamlı olacak ki yayılmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…