Tek kişilik tarif önerileri

minikoglan

❤️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
3.187
4.188
133
Kızlar merhaba. 1 bucuk yillik evliyim. Elimden hemen hemen her yemeği yapmak gelir. Güzel de yaparım. Evlenmeden önce gerek evde gerek yurtta yapmak olsun hep kalabaliga yemek yaptim. Kalabalik derken en az 4-5 kisilik yemekler. Evlendik ve esim isi geregi Eve gec geliyor o saatten sonra da sadece salata ve yesillik tarzi yiyor(kilo problemi var) yani duzgun bir akdam yemegini sadece haftada bir gun izin gununde yiyoruz. Onun disinda ben hep yalniz yiyorum. Evlilik oncesinde kalabaliga yemek yapmaya alistigim icin suan tek kisilik yemek yapamiyorum. Tutturamiyorum. Belirli oranlarda azaltiyorum malzemeyi. Sanki o kadar az malzeme ile yemek guzel olmayacak gibi hissediyorum ve gercekten de guzel olmuyor. Hamileligimden dolayi et urunleri tuketemiyorum asiri tiksindim. Yine hamilelikten dolayi tansiyonum yuksek cikiyor ve hamurisi, pirinc, patates gibi karbonhidratlar tansiyonumu yukseltiyor yine yiyemiyorum. Corba cok severim ama gercekten yıldım corba icmekten :) geriye tek secenegim sebze yemegi gibi kaliyor. Ona da yine soyledigim uzere miktarini azalttikca sanki tadi gidiyor gibime geliyor.
Bana tek kisilik yemek önerebilir misiniz? Tavuğu haftada en az 2 sefer tuketiyorum zaten. Bir de soyle bir takintim var yemek ertesi gune kaldiginda asla yiyemiyorum. Bana yardimci olun. Gercekten bunaldim hergun ne yemek yapacagimi dusunmekten.

Canim ben az once mercimek yemegi yaptim mesela bi avuc mercimek koydum cok da degil ama bildigin 4 kişilik oldu. Bereketli çok şükür ama az yapmak istiyorum olmuyor valla,ben de burda yerimi alayım da faydalanayim bari :(

Canim ben az once mercimek yemegi yaptim mesela bi avuc mercimek koydum cok da degil ama bildigin 4 kişilik oldu. Bereketli çok şükür ama az yapmak istiyorum olmuyor valla,ben de burda yerimi alayım da faydalanayim bari :KK43:
İnsallah yardimci olan olur :( aynen oyle ben de azicik yapmaya calisiyorum. Yine fazla oluyor. Yemek dökmeyi de hic sevmem ama nerdeyse hergun döküyorum :(

Az önce kendime patlıcan yemeği yaptım eşim sevmez o yüzden kendime yaptım sadece 1 patlıcan bir soğan bir yeşil birde kırmızı biber ve salca kullandım çokta güzel oldu deneyebilirsin :)

Az önce kendime patlıcan yemeği yaptım eşim sevmez o yüzden kendime yaptım sadece 1 patlıcan bir soğan bir yeşil birde kırmızı biber ve salca kullandım çokta güzel oldu deneyebilirsin :)
Guzel fikir patlicani da cok severim. Bana yine market yolu gorunuyor gibi :)

Aynı ölçüyle kabaktan yapabilirsin canım yanına da bulgur pilavı yaparsın çay bardağıyla ölçüp oh mis :)
Kabaklari yazdan buzluga atmışım bir gaflete dusup. İki sefer cikarip yaptim o kadar kotu oldu ki. Tum kabaklar su kesmis. Galiba kabak da artik yiyemeyeceklerim listesinde :D oysa onu da cok severdim bol dereotu ile. İnsallah bu tiksinmelerim dogurduktan sonra gecer :)

Kabaklari yazdan buzluga atmışım bir gaflete dusup. İki sefer cikarip yaptim o kadar kotu oldu ki. Tum kabaklar su kesmis. Galiba kabak da artik yiyemeyeceklerim listesinde :KK70: oysa onu da cok severdim bol dereotu ile. İnsallah bu tiksinmelerim dogurduktan sonra gecer :)
Gider canım gider ben pırasa yiyemezsin.oglumda bir süre gitti ama sonra duzeldim yiyorum yine

Bende evlenmeden önce yemek yapmazdım.
Evlenince de yemek yapma işini abartamadim
Iki gün yetecek şekilde yapıyorum..

Okula gidip geliyorum falan o yüzden..

Balık tüket bence. Büyük bir tane.
Küçük yiceksen yarim kg al. Ayıkla yarisini tuzlayip dolaba at bir pişirmlik oda kalır.

Uydurmalı yemekler daha güzel oluyor. Sise domatesin var mı bilmiyorum ama tek kişilik menemen için yarısi yetiyor. Diğer yarısını sonra.

Mesela patlıcan bir tane.
Ispanak bir demet.
Aslında yiyeceğin ölçüye göre karar vermek daha kolay olur.

Kabaklari yazdan buzluga atmışım bir gaflete dusup. İki sefer cikarip yaptim o kadar kotu oldu ki. Tum kabaklar su kesmis. Galiba kabak da artik yiyemeyeceklerim listesinde :KK70: oysa onu da cok severdim bol dereotu ile. İnsallah bu tiksinmelerim dogurduktan sonra gecer :)
Buzluktan çıkan kabak müthiş bir şekilde değişime uğruyor.15 yılda her sebzeyi dondurucuya attım neredeyse,çöpe giden yalnızca kabak oldu.Yemekleri ocağın minik gözünde ve küçük tencereyle pişirirsen,fazla pişirdiklerin gibü güzel olur bence.Çünki az malzeme,normal ocakta yanabiliyor,suyu çabuk bitebiliyor,pişme süresi uymuyor vs.Bir de böyle dene;)

Buzluktan çıkan kabak müthiş bir şekilde değişime uğruyor.15 yılda her sebzeyi dondurucuya attım neredeyse,çöpe giden yalnızca kabak oldu.Yemekleri ocağın minik gözünde ve küçük tencereyle pişirirsen,fazla pişirdiklerin gibü güzel olur bence.Çünki az malzeme,normal ocakta yanabiliyor,suyu çabuk bitebiliyor,pişme süresi uymuyor vs.Bir de böyle dene:KK66:
Benimkilerde çöp olacak yakinda. Bir de o kadar cok atmisim ki sanarsin tum kiş kabak yiyecegim. Dedigin mantikli aslinda kucuk ocakta deneyim bir daha ki sefer.

Kızlar merhaba. 1 bucuk yillik evliyim. Elimden hemen hemen her yemeği yapmak gelir. Güzel de yaparım. Evlenmeden önce gerek evde gerek yurtta yapmak olsun hep kalabaliga yemek yaptim. Kalabalik derken en az 4-5 kisilik yemekler. Evlendik ve esim isi geregi Eve gec geliyor o saatten sonra da sadece salata ve yesillik tarzi yiyor(kilo problemi var) yani duzgun bir akdam yemegini sadece haftada bir gun izin gununde yiyoruz. Onun disinda ben hep yalniz yiyorum. Evlilik oncesinde kalabaliga yemek yapmaya alistigim icin suan tek kisilik yemek yapamiyorum. Tutturamiyorum. Belirli oranlarda azaltiyorum malzemeyi. Sanki o kadar az malzeme ile yemek guzel olmayacak gibi hissediyorum ve gercekten de guzel olmuyor. Hamileligimden dolayi et urunleri tuketemiyorum asiri tiksindim. Yine hamilelikten dolayi tansiyonum yuksek cikiyor ve hamurisi, pirinc, patates gibi karbonhidratlar tansiyonumu yukseltiyor yine yiyemiyorum. Corba cok severim ama gercekten yıldım corba icmekten :) geriye tek secenegim sebze yemegi gibi kaliyor. Ona da yine soyledigim uzere miktarini azalttikca sanki tadi gidiyor gibime geliyor.
Bana tek kisilik yemek önerebilir misiniz? Tavuğu haftada en az 2 sefer tuketiyorum zaten. Bir de soyle bir takintim var yemek ertesi gune kaldiginda asla yiyemiyorum. Bana yardimci olun. Gercekten bunaldim hergun ne yemek yapacagimi dusunmekten.

Ooo benim uzmanlık alanım gelmiş ehehe. Ben yıllardır tek yaşıyor(d)um o yüzden minnak minnak tencerelerde kendime göre yemek pişirmeyi öğrendim mecburen.

Bir kere en güzeli balık, ben haftada 2 kez falan balık yiyordum. Balıkçıya "Öğrenciyim abi, hiç temizlemedim daha önce nasıl temizlenir" falan diye sorduğumda da acıyıp temizleyip veriyordu hep sağ olsun. :) Zeytinyağı, sarımsak, tuz ile sos yapıp fırçayla her yerine sürüyordum, bir tane patatesi de doğrayıp yanlarına koyuyordum yallah fırına. Onun dışında şu KFC tavuklarından yapıyordum çok basit. Tavuk göğsünü parmak şeklinde doğrayıp, baharatlı Doritosu paketin içinde parça pinçik edip hiçbir yeri kirletmeden tavukları önce çırpılmış yumurtaya sonra paketin içinde cipse bulayıp yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisinde pişiriyordum o da çok güzel oluyordu. Cips sağlıksız derseniz mısır gevreğine az bişey baharat ekleyip de yapabilirsiniz. Marketten konserve nohut, meksika fasulyesi falan alıp onunla salata yapabilirsiniz. Haftada 1 onu yiyordum ben, hem baklagil ihtiyacım da karşılanmış oluyordu. Her sebzeden 1'er tane olmak üzere kabak, havuç, yeşil-kırmızı biberleri ince uzun doğrayıp azıcık zeytinyağında soteleyip üzerine naneli yoğurt döküp yiyebilirsiniz, bu da çok lezzetli oluyor. Daha aklıma gelirse yazarım. :kk77:

Back
X