- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi minikoglan
Kızlar merhaba. 1 bucuk yillik evliyim. Elimden hemen hemen her yemeği yapmak gelir. Güzel de yaparım. Evlenmeden önce gerek evde gerek yurtta yapmak olsun hep kalabaliga yemek yaptim. Kalabalik derken en az 4-5 kisilik yemekler. Evlendik ve esim isi geregi Eve gec geliyor o saatten sonra da sadece salata ve yesillik tarzi yiyor(kilo problemi var) yani duzgun bir akdam yemegini sadece haftada bir gun izin gununde yiyoruz. Onun disinda ben hep yalniz yiyorum. Evlilik oncesinde kalabaliga yemek yapmaya alistigim icin suan tek kisilik yemek yapamiyorum. Tutturamiyorum. Belirli oranlarda azaltiyorum malzemeyi. Sanki o kadar az malzeme ile yemek guzel olmayacak gibi hissediyorum ve gercekten de guzel olmuyor. Hamileligimden dolayi et urunleri tuketemiyorum asiri tiksindim. Yine hamilelikten dolayi tansiyonum yuksek cikiyor ve hamurisi, pirinc, patates gibi karbonhidratlar tansiyonumu yukseltiyor yine yiyemiyorum. Corba cok severim ama gercekten yıldım corba icmekten :) geriye tek secenegim sebze yemegi gibi kaliyor. Ona da yine soyledigim uzere miktarini azalttikca sanki tadi gidiyor gibime geliyor.
Bana tek kisilik yemek önerebilir misiniz? Tavuğu haftada en az 2 sefer tuketiyorum zaten. Bir de soyle bir takintim var yemek ertesi gune kaldiginda asla yiyemiyorum. Bana yardimci olun. Gercekten bunaldim hergun ne yemek yapacagimi dusunmekten.
Bana tek kisilik yemek önerebilir misiniz? Tavuğu haftada en az 2 sefer tuketiyorum zaten. Bir de soyle bir takintim var yemek ertesi gune kaldiginda asla yiyemiyorum. Bana yardimci olun. Gercekten bunaldim hergun ne yemek yapacagimi dusunmekten.