Bebek Beslenmesi tek göğsümden süt gelmez oldu:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

figan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
527
4
96
Sivas
kızlar 24 günlük bebeğim var..meme ucum gömük olduğundan bebeişim ilk günler düzgünce ememedi..3. gün pompa aldım onunla sağarak vermeye başladım ama bu esnada birini fazla sağdım sanırım sürekli olarak..onda çok süt gelince diğerindede uç çıkmayınca hep birine yüklendim ve kötü sonuç;sol mememde süt gelmez oldu,nokta nokta geliyor sıkınca yani....acaba birinden gelen süt bebeğime yetermi? yada tekrar getirebilirmiyim acaba sütümü? hem memenin bride büyük oldu diğeri ufaldı((

aynı sorun bendede var canım.benim göğüs ucumda içe dönük olduğu için hiç emmedi sürekli sağarak verdim.birini daha az sağdım belki emer diye dolayısıyla onda az süt oluoyr ve o küçük diğeri daha büyük ve daha çok süt oluyor.benim öyle kaldı.inşallah seninki düzelir

Canım süt gelmeyen göğsünü sık sık sağmaya çalış belki gegelbilir. Çünkü bebeğin daha çok küçük ihtiyacı sütüne. Benim kızım 12 aylıkken tek göğsümü bıraktı emmedi şimdi onda süt yok. diğerini emiyor sadece oda gece 1 kere. Sağdığında sütün gelmeye başlarsa ne mutlu. Gelmezse tek göğsünle bebeğinin aldığı kiloya bakarak mama takviyesi yapıp yapmamaya karar verirsiniz. Güle güle büyüt bebeğini.

emzirirsen gelir benimde 2 aylıkken aynı sorun başıma geldi emzirince geldi şuan tek göğsün yeter ama büyüdüğü zaman yetmez sütü getirmeye bak

süt gelmeyen göğsüne daha çok yüklen süt gelmese de sağ hep zamanla ondan da süt gelmeye başlar.

Canımcım, benim göğüs ucumu hastanede elektrikli pompayla biraz çıkardılar. Boş olsa bile sütünü sağ; süt bezlerin harekete geçsin. Sonra göğüs kalkanı kullan, o meme ucunu dışarı çıkartacaktır.

benim dogumdan beri sol gogsumden cok az geliyor, bir donem artti, birkac gun surdu nedenini bilmiyorum.simdi bebegim 2 aylik oldu. sadece sag gogsum yetmiyor, soldan da pompayla bosaltip bakiyorum .5 ml fln cikiyor. dr.um emzirmeye devam ettikce artacagini soyledi, birkac gun surebilir dedi. ama 2 hafta oldu hala artis yok sol gogsumu de uzun sure emmiyor bebegim, sag tarafi verdigimde guzel emiyor. bir de beslenmenin de onemi olduguna inanmaya basladim. dun disarda saglikli bir yemek yedim, ilk kez sutum o kdr coktu eve geldigimde pompaladigimda. bebegim kolik ve devamli kucakta, agliyor. iyi beslenemiyorum ve dinlenemiyorum haliyle, ama emzirmeye devam ediyorum. ne yapabilirim kizlar?

aynı sorun bendede var kızlar. sol göğsümden çok az geliyodu bende sa göğsümü sağmaya ağırlık verdim sanırım çok geliyor diye. şimdi hemen hemen hiç gelmiyo soldan diyebilirim. 1. ayı bitirdik henüz ama ilerde sorun olur sanırım. artık sağı emzirip solu hep sağıcam makine bebeğe göre daha güçlü çektiği için. inşallah düzelir. mama vermek istemiyorum hiç.

arzuayten ben de mama vermek istememis, hatta ilk zamanlar verirken aglamistim. ama bazen cevre kotu etkileyebiliyor. yetmiyor sutun mama ver diye israrci olabiliyor buyuklerimiz. keske dinlemeseydim. ben vermemitim ilk haftalar, baktim annem benden gizli veriyordu. su siralar, iki gundur mememi de vermekte zorlaniyorum. sanirim biberona alisiyor. umarim gecicidir. olan sutumu pompalayip biberonla veriyorum hemen aliyor. sol gogsumde bazen artiyor ama normalde cok cok az oldugundan arttiginda da sag gogsumun 4 de biri kadar filan cikiyor. dr.umun dedigi gibi artmadi brkac gunde.

Arkadaşlar benim de sol göğsünden çok az sut geliyordu.. Sağdan 70 ml cikarken soldan 10 ml cikiyordu...

Son düzenleyen: Moderatör:
Süt akışını kolaylaştırmanın yolları (meme masajı)

Emzirmeden veya sütünüzü pompayla çekmeden hemen önce ve/veya emzirme esnasında uygulanan meme masajı üretilen sütün kanallara aktarılmasını kolaylaştırır. Bu da bebeğinizin sütünüzden daha iyi faydalanmasını sağladığı gibi, süt kanallarının tıkanarak memelerinizin aşırı dolgunlaşmasını etkili bir şekilde önler.

Bebeğinizi emzirmeye başladığınızda, bebeğiniz memeyi alır almaz, sütün kanallarınızdan geçerek bebeğinize ulaşması ne kadar uzun sürerse, bebeğinizin huzursuz olma olasılığı da o kadar artar. İşte meme masajı bu süreyi kısaltır.

Emzirmeden önce yapılan meme masajı

Sütyeninizi çıkarttıktan sonra avuçiçlerinizle memenizi alttan ve üstten kavrayın.Ellerinizi memenin göğüs kafesinize tutunduğu en uç noktadan (meme tabanı) başlayarak memebaşına doğru yavaş yavaş baskı uygulayarak ilerletin.

Avuçiçleri yine alttan ve üstten memeyi kavramış durumdayken, memenizi hafifçe alta üste birkaç kez hareket ettirin.

Parmakuçlarınızı kullanarak dairesel hareketlerle memenizin çeşitli bölgelerini meme tabanından memebaşına doğru masaj yaparak "tarayın".

Emzirme esnasında yapılan meme masajı
Emzirme esnasında memeye basınç uygulanması süt akımını kolaylaştırır, tıkanmaya eğilim gösteren kanalların tıkanmasını önler, tıkanmış kanalların açılmasına yardımcı olur.

Özellikle uyuklamaya eğilimli, emmesi "zayıf" bebekler için bu teknik faydalıdır.

Bebeğiniz memeyi uygun bir şekilde aldıktan sonra (resim) bebeğinizin emmeye ara verdiği zamanları iyi gözlemleyin.

Bebeğiniz emmesine ara verdiğinde parmakuçlarınızı kullanarak, memenizin üst dış kadranında (kadran=dörtte birlik kısım) (koltukaltıyla komşu olan kısım) yeralan bölgeye masaj yapın. Bu esnada sütünüzün kanallardan bebeğinizin ağıziçine dolmasıyla bebeğin tekrar emmeye başladığını farkedebilirsiniz.

Bebeğiniz emip, yeniden ara verdiğinde bu kez de memenin diğer bir kadranına (örnek üst iç) aynı işlemi uygulayın.

Böylece her ara vermede memenin tüm kadranlarında yeralan süt kanallarına masaj yapmış olacaksınız.

Bu masajı uygularken ellerinizi memebaşınıza fazla yaklaştırmamalısınız, zira bu bebeğinizin memenizi etkili bir şekilde almasına engel olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…