• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek erken menopozlu olan benim herhalde...

• Konu Sahibi Konu Sahibi helenic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
H

helenic

Ziyaretçi
Öncelikle herkese merhabalar, ben yeni üyeyim. Forumlardan baktığım kadarıyla sanırım benim sorunum başka hiç kimsede yok-aman olmasında! Olanlarda galiba en azından benim yaşlarımda değil,ve en azından bir tane çocukları var.

Ben 24 yaşındayım. Hatta 23 desek belki daha doğru...Son 1 senedir erken menopoz tanısıyla uğraşıyorum. Gerçi kim bilir hangi yaşımda girdim...Adet düzensizliği diye gittim,daha ergenlikten çıkar çıkmaz menopoz olduğumu öğrendim. Bende sizinle paylaşmak istedim.

Üstelik geçen haftaki muayeneden sonrada,hiç yumurta kalmadığını,yumurtalarımın çatlamadığını,yani kısaca hiçbir zaman anne olamayacağımı öğrendim :sinifsinif:

Çocuksuzluk bir yana,daha bu yaşta bana verdiği sıkıntılar,fiziksel ve psikolojik değişimler gerçekten katlanılabilir durumda değil...İlaç sayesinde yapay yoldan regl oluyorum,ki maksat kemik yapım korunsun. Tabi ilacında yan etkisi var,yani yukarı tükürseniz bıyık aşağıya tükürseniz sakal...47 yaşıma kadar bu ilacı kullanacakmışım. Gerisini düşünün artık...

Bende belki benim gibi bu sorunu bu kadar erken yaşta yaşayan vardır diye bu topiği açtım...
Aslında daha öyle şeyler yazmak istiyorumki,tüm bilgilerimi paylaşmak istiyorum...

neyse,cevaplar geldikçe paylaşırım herhalde... herkese güzel ve sağlıklı bir gün diliyorum...Sevgilerimle :a015:

ayyy canım benim geçmiş olsun tüp bebek falan olmazmıymış peki
nasıl anladın belirtileri neler bu erken menapozun canım benimde adet düzensizliği var korktum şimdi son 3 aydır böyle

ayyy canım benim geçmiş olsun tüp bebek falan olmazmıymış peki
nasıl anladın belirtileri neler bu erken menapozun canım benimde adet düzensizliği var korktum şimdi son 3 aydır böyle

teşekkür ederim canım...
Malesef tüp bebek olayıda imkansız.Çünkü biliyorsunuz ki tüp bebek için yumurta ve sperm gerekiyor...Yumurtam olmadığı için böyle bir imkanda yok :(

Sana şiddetle önerim,asla ve asla bu tür sorunların varsa sakın doktora gitme işini erteleme. Benim hatam şu oldu,baktım çevremdeki arkadaşlarımın hemen hemen hepsi düzensiz regl oluyordu,her seferinde normal herhalde diyip durdum.Her regl dönemim geciktiğinde psikolojiktir,sınav zamanı stresliyim ondandır falandır filandır diye erteliyordum...

Nerden aklıma gelebilirdi ki böyle birşey.Artık en ufak birşeyde doktora gitcem aman başka birşey çıkmasın diye altından...Sağlık bu sonuçta,ertelenmeye ve boşlamaya gelmiyormuş;yeni anladım. Kim bilir,zamanında gitseydim belki belki birşeylerim için avantajım olabilirdi...

Neyse,allah başka hastalık vermesin,geçen hafta nasıl bir psikolojideydim anlatamam. :1no2:Ama sevdiğim kişiden hiç çocuk sahibi olamama düşüncesi beni çok üzüyor :((

cok gecmis olsun canim allah beterinden korusun tek belirtisi adet düzensizligiymiymis ne kadar araliklarla adet görüyordun?

cok gecmis olsun canim allah beterinden korusun tek belirtisi adet düzensizligiymiymis ne kadar araliklarla adet görüyordun?

Çok teşekkür ederim scheker...aslında adet görme periodlarım gayet normaldi...ama gecikmeli olarak oluyordu,işin tuhafı zamanında olduğuda oluyordu...Ta ki 2 ay olmadım,sonra oldum,sonra yine 2 ay olmadım,baktım 3 ay geçti sonra zaten koştur koştur dr.a gittim...

bence herkesin illa bir sorunu olmadan mutlaka kontrole gitmesi gerekiyor...Ne zaman ne çıkacağı belli olmuyor şekil A BEN.deki göründüğü gibi bilmiyorumkismile

canım çok geçmiş olsun öncelikle... ben sanki daha önce gazetede okumuştum böyle bir rahatsızlık ama yabancı bir ülkedeydi ve 30 yaşlarında bir bayandı...

eminim araştırmışsındır ama birkaç doktorla daha görüşmeyi düşündün mü ?

Çok teşekkür ederim scheker...aslında adet görme periodlarım gayet normaldi...ama gecikmeli olarak oluyordu,işin tuhafı zamanında olduğuda oluyordu...Ta ki 2 ay olmadım,sonra oldum,sonra yine 2 ay olmadım,baktım 3 ay geçti sonra zaten koştur koştur dr.a gittim...

bence herkesin illa bir sorunu olmadan mutlaka kontrole gitmesi gerekiyor...Ne zaman ne çıkacağı belli olmuyor şekil A BEN.deki göründüğü gibi bilmiyorumkismile

peki canim hicmi caresi yok 24 yasindasin baska doktorlarada basvurdunmu?

bu konuyla ilgili topik menopoz başlığında var ama pek bi kimse takip etmiyor yani edenlerde yüksek fsh topiğinde genelde bende erken menopozmuşum cyclo ile adet oluyorum ve 2002 den beri bu ilacı kullanıyorum benim son 3 ay öncesine hep pco demişlerdi ve 17 eylülden sonra ilacı kullanmadım doktora gittim ve erken men teşhisi kondu fsh 97 olmuş soğan kürü yaptım adet olmadım ve cyclo karaciğerimi yormuş karaciğer yağlanması olmuş şimdi lavanta kürü yapıyorum sonrada aslan pençesi ile cycloy devam çünkü adet olamıyorum ve acayip kilo aldım.

birde çocuk işi allaha kalmış 200 fsh ile çocuklu aile var ama doktorun dediğine göre onların hiç biri kendi çocukları değil genelde donasyon yaptırmışlar..yazdıklarım biraz saçma oldu ya neyse

öncelikle tabiki çok geçmiş olsun ve allah yardımcın olsun ben bu sorunu 13 yaşındayken yaşadım 12 yaşında adet oldum 13 yaşında bitti 1 senede öyle bekledim 14 yaşımda doktora gittim 18 yaşıma kadar git gel git gel bıktım ve 4 yıl boyunca yapılan testler sonucu menopoz dendi çok komik bi durum dimi birçok ilaç kullandım kemik taraması falan yapıldı derken 20 yaşımda evlendim eşime çocuğumuz olmayacak ona göre dedim allah razı olsun beni bırakmadı ve ben evlendikten 1 ay sonra adet gördüm inanmak hiç istemedim 3 gün adet oldum hemen doktora gittim evet adet görüyorsun dedi 1 sene boyunca hiç korunmadım gebe kalamadım tabi madem adet görüyorum ve 28 günde bir o zaman gideyim bebek için tedavi olayım dedim başka bi hastaneye başka bir doktora gittim eskilerden hiç bahsetmedim eşimde bi problem olmadığı kanıtlandı yumurtalıklarım çalışıyor yumurtluyorum rahim çok iyi kan testleri çok iyi sadece tte yüksek oda gebe kalmaya engel değil dedi doktorum bi hsg kaldı eğer o da iyi çıkarsa %100 sağlıklı bir kadınım demektir.
ve doktorum bana şuana kadar ne sende nede eşinde bir problem bulamadık emin olki bebeğine çok kısa bir süre sonra kavuşcaksın dedi.
valla çok şaşkınım ben 20 yaşında ergenliğe girdim diyorum kendi kendime ve o kadar düzenli ki inan yumurtladığımı kendim bile anlıyorum akıntımdan son bi kere daha usg çekilcek ve birde hsg eğer onlarda temiz çıkarsa sebepsiz inferfilite diyecekler.
bu arada 3 yıldır adet oluyorum 23 oldum ama tabiki gögüsler küçük boy kısa ve en kötüsüde yüzümde tüylenmeye sebep oldu bu geç yaşanan ergenlik allahtan ümit kesilmez inş senin içinde böyle olur allah yardımcın olsun canım....

bu konuyla ilgili topik menopoz başlığında var ama pek bi kimse takip etmiyor yani edenlerde yüksek fsh topiğinde genelde bende erken menopozmuşum cyclo ile adet oluyorum ve 2002 den beri bu ilacı kullanıyorum benim son 3 ay öncesine hep pco demişlerdi ve 17 eylülden sonra ilacı kullanmadım doktora gittim ve erken men teşhisi kondu fsh 97 olmuş soğan kürü yaptım adet olmadım ve cyclo karaciğerimi yormuş karaciğer yağlanması olmuş şimdi lavanta kürü yapıyorum sonrada aslan pençesi ile cycloy devam çünkü adet olamıyorum ve acayip kilo aldım.

birde çocuk işi allaha kalmış 200 fsh ile çocuklu aile var ama doktorun dediğine göre onların hiç biri kendi çocukları değil genelde donasyon yaptırmışlar..yazdıklarım biraz saçma oldu ya neyse

Öncelikle sizede geçmiş olsun..Bende aynen cyclo kullanıyorum,onun öncesinde climen vermişti dr,fazla ağır gelince cylo.ya döndü.Bu soğan kürü olayını bende duydum,ama olmayan bir yumurtayı var edemez diye düşünüorum..Hani yumurtalık çatlayıp yumurta üretirse,evet faydası varsa etki etmesi muhtemel..ama menopoz demek,yumurtaların çatlamayıp yumurta üretememesi demek...Haliyle olmayan yumurtaya ne gibi bi etki yaparki :bbo: Gerçi onuda deneyeceğim.
Ve sizinde belirttiğiniz gibi,sadece donasyon yoluyla hamile kalınıyor senağlama tabi o da benim hiçbir genetik özelliklerimi almamış oluyor,açıkcası bu olaya sıcak bakmayanlardanım bende...

Acaba sizin yaşınız kaç,kaç yaşınızda menopoz oldunuz,benim kadar erkenmiydi? Birde cylo sizde tüylenme ve küçük benler yaptımı kolunuzda omuzunuzda falan??Ay bende oldu bunlar çok sinir oluyorum...Bu ilaçları kullansak bir türlü kullanmasak bi türlü...kafamçokkarıştı

donasyona bende sıcak bakmıyorum... benim durumum karışık ben 17 yaşında ve 21 yaşında bir yıl hiç adet olmadım doktora gittiğimde ege prof kendileri 40 fsh ile yumurtalıklarda pco olduğunu ve cyclo kullanmamı ve çocuk konusunda sıkını yaşamayacağımı söylerek 3 sene 6 aylık takiple ilacı kullanmamı söyledi ve son kontrolde bana hamilelik düşünene kadar bu ilacı kullanacaksın dedi.. bende 3yıl daha kullandım ve seneye bebek plandım başka bi doktora kontrole gittim hani folik asit falan başlamak için orda çıktı yani 3 ay oluyo öğreneli ki ben aslında ilk gittiğimde menapozmuşum ama yanlış teşhis kondu nasıl olduysa şimdide 28 yaşındayım... soğan suyunu hani belki ben hala pcoluyumdur işe yarar diye kullandım ama yaramadı tabiki... ben cyclo kullanırken hiç bir yan etki yada anormal şeyler yaşamadım... hatta kiloluydum bir ara 25 kilo kadar zayıflaım bile ama karaciğere hasar vermiş onuda yeni öğrendim

canım gerçektenm çok şaşırdım.Allah şifa versin.şuan aklıma gelen tek şey tek doktorla kalma canım.bi kaç doktora git.geçici bir durumdur diye ümit ediyorum.Allah daha beterinden saklasın.​

peki canim hicmi caresi yok 24 yasindasin baska doktorlarada basvurdunmu?

tabiki başka dr.lara gittim,hatta tr.de bu işin uzmanlarına gittim.Bu arada benim eşimde doktor tabi branşı farklı...Ne yazık ki böyle birşeyin geri dönüşümü mucize gibi birşey :( doktorlar hiç olmaz demiyor,sonuçta tıpta 2 kere 2 4 etmez diyorlar...ama şansım % 5ten fazla değilmiş :(((

canım çok geçmiş olsun öncelikle... ben sanki daha önce gazetede okumuştum böyle bir rahatsızlık ama yabancı bir ülkedeydi ve 30 yaşlarında bir bayandı...

eminim araştırmışsındır ama birkaç doktorla daha görüşmeyi düşündün mü ?

Evet canım,görüştüm...en iyi doktorlara gittim..
işin komik yanıysa,bu rahatsızlığın oranı-yani en azından bu yaşta %0,5 imiş...Ne kadar şanslıyım değil mi?

Niyano bende de sanki ödem gibi birşey yaptı.Aslında ilacın yan etkilerine baktığımda sanırım her bünyeye farklı etkiler gösteriyor.Karaciğer olayına gelince,benim eşimde dr ve ne zaman bir baş ağrısı için ilaç alsam hemen lafı yapıştırır karaciğerini bozcaksın diye...Sonuç itibariyle cyclo gibi kullandığımız ilaçlar hormon ilacı ve çok fazla vücuda etkisi var.Meme kanseri bile yapıyor,o yüzden bende meme ultrasonuna gireceğim en kısa zamanda.Ve düzenli olarak 6 ayda 1 kontrole girmem gerekiyormuş...
Eh,47 yaşıma kadar bu ilacı kullanacağıma göre,benim karaciğerlerde pek normal olmayacak :( Bir tarafımız normal gitsin derken öbür tarafımızı bozuyoruz işe bak yaa!!!
Üstelik daha bu yaştaa...sinirrr oluyorum sinirrrrrr

canım gerçektenm çok şaşırdım.Allah şifa versin.şuan aklıma gelen tek şey tek doktorla kalma canım.bi kaç doktora git.geçici bir durumdur diye ümit ediyorum.Allah daha beterinden saklasın.​

sağol tülaycım,evet ilk zamanlar niye ben niye ben,neden ben oldum diye ağlayıp ağlayıp durdum...Sebepsiz birşey çünkü.Doktorlar bile şaşırdı,sonuçta pek görülmeyen birşey.Ama şuan tek tesellim sizinde dediğiniz gibi,allah daha kötü hastalıklardan korusun!!!Hepimiziii yerimseniben

cnm geçmiş olsun.ama bikaç doktora daha git.bende bir ara böyle kesilmiştim cyclo ile tedavi gördüm bir sene.bence biraz üstüne git.hem bu konuda bildiğim çok iyi bir doktor var istanbulda.bu arada kilonu öğrenebilir miyim?bunun kiloylada alakası olabiliyormuş.

Niyano bende de sanki ödem gibi birşey yaptı.Aslında ilacın yan etkilerine baktığımda sanırım her bünyeye farklı etkiler gösteriyor.Karaciğer olayına gelince,benim eşimde dr ve ne zaman bir baş ağrısı için ilaç alsam hemen lafı yapıştırır karaciğerini bozcaksın diye...Sonuç itibariyle cyclo gibi kullandığımız ilaçlar hormon ilacı ve çok fazla vücuda etkisi var.Meme kanseri bile yapıyor,o yüzden bende meme ultrasonuna gireceğim en kısa zamanda.Ve düzenli olarak 6 ayda 1 kontrole girmem gerekiyormuş...
Eh,47 yaşıma kadar bu ilacı kullanacağıma göre,benim karaciğerlerde pek normal olmayacak :( Bir tarafımız normal gitsin derken öbür tarafımızı bozuyoruz işe bak yaa!!!
Üstelik daha bu yaştaa...sinirrr oluyorum sinirrrrrr

haklısın ben çok bilinçsiz davrandım yada doktora çok güvendim beni hiç bir konuda uyarmadı bırak çocuğu karaciğer olayında bile... ama allahtan geliyo ne yapalım... ya birde yumurta bitmesi bana çok tuhaf geliyo ben ilk adetimden sonra pek düzenli adet olmadım 2 ayda 3 ayda bir oluyodu ki zaten başlarda düzensiz olup sonra düzelir dedikleri için pek sallamamıştım şimdi hesap ediorum 2002 yılına kadar 40 regl dönemi olsa ve ve her dönemde 20 yumurta olsa 800 eder hadi 1000 de ama anne karnında 3 milyon yumurta, doğunca 1 milyon, adet döneminde üremeye yarayacak 300-500 bin yumurta var diye biliyorum... eee ben 1000 tane kullansam bile tükenmiş olması tuhaf geliyo bence tıp bu konuyu araştırmalı nasıl tükeniyo diye yani bunun sonuncunda yumurta var ama durağan tepkisiz gibi bişi çıkarsa daha çok şeyler yapılabilir bize yetişmez ama olsun yani belki bu duruma kilo sebeptir yada başka bişi hani bağışıklık sistemi yumurtalıklarla savaşıyo falan diyolar.... neden peki bu sorunun cevabı bulunsa onları barıştırırdık laelaelaelaelae (ya kafam çok karışık doktorlar zaten fsh yüksekse direk yumurta bitmiş diyolar ona dayanarak bu kadar laf üretiyorum işte)

çocuk olmasa bile sağlıklı yaşamak istiyorum ben doktorun dediğine göre 40 yaşında 70 li gibi olmak çok korkutuyor...

cnm geçmiş olsun.ama bikaç doktora daha git.bende bir ara böyle kesilmiştim cyclo ile tedavi gördüm bir sene.bence biraz üstüne git.hem bu konuda bildiğim çok iyi bir doktor var istanbulda.bu arada kilonu öğrenebilir miyim?bunun kiloylada alakası olabiliyormuş.

Teşekkür ediyorum,bu arada boyum 1,67 kilom ise 50...açıkcası birkaç doktora gittim aslında halende gidiyorum.Önceden istanbuldaydım orada çok iyi bir hastanenin doktoruna gidiyordum,çokta memnundum.Ama sizin önerinizide almak isterim,ben yazıcam benimkinide şimdi forumda bu normal mi bilemedim fisfisfis
Peki şimdi adet görüyormusunuz,size adet kesilmesinde ne tanısı koyulmuştu?

haklısın ben çok bilinçsiz davrandım yada doktora çok güvendim beni hiç bir konuda uyarmadı bırak çocuğu karaciğer olayında bile... ama allahtan geliyo ne yapalım... ya birde yumurta bitmesi bana çok tuhaf geliyo ben ilk adetimden sonra pek düzenli adet olmadım 2 ayda 3 ayda bir oluyodu ki zaten başlarda düzensiz olup sonra düzelir dedikleri için pek sallamamıştım şimdi hesap ediorum 2002 yılına kadar 40 regl dönemi olsa ve ve her dönemde 20 yumurta olsa 800 eder hadi 1000 de ama anne karnında 3 milyon yumurta, doğunca 1 milyon, adet döneminde üremeye yarayacak 300-500 bin yumurta var diye biliyorum... eee ben 1000 tane kullansam bile tükenmiş olması tuhaf geliyo bence tıp bu konuyu araştırmalı nasıl tükeniyo diye yani bunun sonuncunda yumurta var ama durağan tepkisiz gibi bişi çıkarsa daha çok şeyler yapılabilir bize yetişmez ama olsun yani belki bu duruma kilo sebeptir yada başka bişi hani bağışıklık sistemi yumurtalıklarla savaşıyo falan diyolar.... neden peki bu sorunun cevabı bulunsa onları barıştırırdık laelaelaelaelae (ya kafam çok karışık doktorlar zaten fsh yüksekse direk yumurta bitmiş diyolar ona dayanarak bu kadar laf üretiyorum işte)

çocuk olmasa bile sağlıklı yaşamak istiyorum ben doktorun dediğine göre 40 yaşında 70 li gibi olmak çok korkutuyor...

Bu yumurta bitimi konusunda haklısın,aynı şeye bende epey bi kafa yorup düşündüm düşündüm ama düşünmekten ileri gidemedim :kedi: Bu sanıyorum biraz çağımızın hastalığı gibi birşey oldu,hani deniliyor ya nasıl önceden selülit olayı kanser olayı yoktu,sanıyorum şimdide bünyeler şaşırdı artık ben yaşama şekline,beslenmeye falan bağladım. Sonuçta her değişen şeylerden iklimler dünya bile etkileniyorken insan vücudunu nasıl etkilenmesin..ama gel gelelim ben böyle kendi kendime filozof edalarıyla düşünürken yine başlıyorum sinir olmaya niye ben niye ben diyeee :sm_confused:

Aynen benimde fsh menopozu gösteriyor,hemde açıkara farkla! Bende çok üzülsemde çocuk olayını hadi geçtim diyelim..Ama senin dediğin gibi,sağlıklı yaşamak istiyorum...
Birde öyle tuhaf ki,bu rahatsızlığın sebebinde yine kemoterapi,cerrahi müdahale,kromozom yapısı falan arıyorlar...

İyi de bende bunların hiçbiri yok ki bilmiyorumkismile genetik testimde sorunsuz çıktı...hadi bu sefer depresyona strese bağlıyorlar...Düşündüğümde ben öyle depresyon falan geçirmedim,tamam stresli dönemlerim oldu ama,yumurtalarımın biteceği kadarda olduğumu sanmıyorumm:umursamaz: Allahtan demeye başladım bende..

Sağlıklı olmak istiyorum,daha bu yaşlarımda vücudumun yaşlılık belirtilerini göstermesini istemiyorumbenneyaptımki

Back