Premature Bebekler tek derdim süt oldu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

dilamavi

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
30
4
286
44
Antalya
herkese merhaba.öncelikle şunu söyleyeyim ki çok zor geçen hamileliğimde bu siteyi o kadar çok takip ettim ki yazılanlarla ve paylaşımlarla ayakta durdum diyebilirim.neyse size kısaca durumdan bahsedeyim.ben 34 haftalık erken doğum yaptım fakan göbek kordonundaki dirençten dolayı oğlumda gelişme geriliği vardı ve 27 haftalık bir bebek gibi doğdu.1400 gram ve 35 cm di...20 gün küvözde kaldı ve 1650 gram taburcu oldu.sonuç olarak doğalı 50 gün oldu ve bugün 3 kilo.(çok şükür).fakat şöyle bir durum var bebeğim doğduğunda pompayla sağdığım sütleri gönderdim.ama o zaman saatte sadece 2 cc alıyordu.daha sonra küvözde takviye mama vermeye başladılar.biberonu orda tanıdı.sonra meme başım yok diye ememedi pompaylada süt gelmez oldu.artık hiç sütüm yok ama bebeğim emebilecek güce kavuştu.benim durumumda olan varmı.sizce süt tamamen kesildikten sonra tekrar gelirmi.o kadar çok istedimki bebeğimi emzirmeyi inanın çok üzülüyorum.(pompayla sağmayı çok denedim ama 1 cc bile gelmiyor)şimdiden fikirlerinize teşekkür ederim...

Allah bebeğini sana bağışlamış, öncelikle tebrik ederim. Süt tamamen kesildikten sonra gelirmi bilmiyorum ama sen yinede süt arttırıcı besinleri tüketerek ve hiç sütün olmasada bebeğini emzirmeye çalışarak şansını denemeye devam et. Milüpanın süt arttıran çaylarını deneyebilirsin, beyaz üzüm, dereotu, bulgur pilavı, incir beni denediğim bazı yiyecekler. Kolay gelsin, bebişinin sütü eksik olmasın inşallah

canım bu sütlerin gitmesinin tek nedeni emin ol ki stres.
ben rahatladıktan ve sağlıklı beslenmeye başladıktan 1 ay sonra benim sütüm ekrar geri geldi.kızıma 1 aya yakında öyle vermiştim ben sonra tamamen gitti.
sen önce rahatla.evet anne sütü bir mucize şu anki psikoloji ile anne stü vermek istiyorsun ama şimdiki mamalarda anne sütüne çok yakın canım.
güzel beslenmene dikkat et.rahatla.bebeğin süt olmasada göğsünde dursun yalancı meme gibi emsin.mamadan önce memeni ver.aç karnına çeke çeke getirecektir o..makineden daha güçlü bebekler.
Allahım sağlık sıhhat versin inşallah sizlere

canım öncelikle geçmiş olsun allah bbeğine sağlıklı ömür versin benim bi yakınımda yeni doğum yaptı stresten sütü gitti kızın sana tavsiyem eczanede sütü artırmak için bitki çayı satılıyo steem life galiba yanlış olmasın sorarsın eczacıya o sana verir normal çay gibi tadıda güzel yada hergün 1 su bardağı kaynamış suya 1 tatlı kaşığı toz kimyon koy sütü artırıyo demleyip iç ayrıca gögüs ucun yoksada eczanede plastik göğüs ucu satılıyo onuda al bebeğin belki onu tutar umarım yardımcı olabilmişimdir

ilginizden ve desteğinizden dolayı çok teşekkür ederim emzirmeyi yine de deniyorum ama oğlumda kolik denen durum var ve çok huzursuz bu yüzdende süt gelmediğinde çıldırıyor.ben yine de azimle devam ediyorum olmazsa da artık yapabileceğim bir şey kalmadı zaten denemediğim yol da kalmadı (çaylar,gıdalar pompalar vs. vs)

canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin. ben 40 gün önce doğum yaptım ve 1 hafta sonra bende süt diye birşey kalmadı. belki duymuşsundur, bira mayası çok süt yapıyor. ben önce sıvısını içmeye çalıştım ama tadı berbat bişi malesef. sonra bir arkadaşım tabletini önerdi. 20 gündür kullanıyorum ve çok memnun kaldım. marka ismi vermek yasakmış istersen özelden yazarım. doktoruma sordum içerik olarak kullanmamda bir sakınca yok dedi. bence bir dene. zaten satılan yere sorduğumda anneler süt için alıyorlarmış.

stres kesinlikle etkiliyor.
dinlen ve bol bol su iç..
moralini yüksek tut..
bende öyleydim şimdi bebeğim
2. ayını bitirdi memeyi hiç almadı
ve ben halen sağıp veriyorum..
rahat ol..

Canım tamamen stres bence bu durumu fazla kafana takma.Benim oğlumda 4 aylıkken emmeyi bıraktı 8 aylıkken gene başladı.Bana sütün bayatlamıştır gelmiyordur diyenlere inat bol bol yeşillik ve sütle takviyeme devam ettim.çocuk olmayan memede niye kalsıki.Meme ucu al.Ben doğduğundan beri onunla emzirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…