Tek çözüm fırını mi atayım:(

four dahlia

Bir bedende 5 kalptik :))
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2015
2.906
4.101
133
37
Selam herkese..
Öyle çok büyük bir derdim yok çok şükür ama bir kek derdim var ki artik keklerimin ziyan olmasina mi üzüleyim giden malzemeye mi bilemedim bana da bi el atin hanımlar daral geldi bu konudan bana

Elim lezzetlidir tatli olsun tuzlu olsun ya da yemek her türlüsünü yaparim cok da guzel olur ama gel gelelim kek e bir turlu kabartamadim şu nimeti :KK43:
Olmuyor her şeyi denedim malzemeleri onceden cikardim ilimasini bekledim ununu falan eledim yeri geldi iki peket kabartma tozu koydum firinin fanindandir dedim fansiz yaptım şekeri yumurtayı çarptıktan sonra blanderla yapmayim dediler sonrasini tahta kaşıkla karistirdim yaptim da yaptim yani ama yok bana misin demiyor ha lezzeti yerinde ama hep sönük hep sönük eşim dalga geçiyor artik tabi eğlencesine ama bu kek mevzusu benim sinirimi bozmaya basladi
Yani cocuklar zaten surekli hazir abur cubur istiyor bende katkisiz olsun evimde yapayim diyorum kurabiye falan sorunum yok
Ama bu kek konusunda lütfen bana bi püf noktasi soyleyin sonunda ya firini atacagim ya da kek yapmaya tövbe edecegim .

Lütfen bu da dert mi milletin ne dertleri var demeyin biliyorum burayi surekli okurum rabbim herkesin yardimcisi olsun ama beni de bu durum üzüyor gercekten

Merhaba benim kek yaparkenki tekniğim şu: yumurtanın akını ve sarışını ayrı kaplara koyup şekerin yarısını akına yarısınısarısına ekliyorum. Yumurtanın akı ve şeker kar gibi olup kremşanti kıvamına gelinceye kadar iyice çırpıyorum yaklaşık 5 6 dk yı buluyor. Sarışını ve şekeri de mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpıp sarısının olduğu kaba önce sıvıları ekliyorum. Sonra tahta kaşıkla katıları. En son akları yavaşça ekleyip alttan üstte karıştırıyorum tahta kaşıkla. Bu yöntemle çok güzel kabarıyor kekim hiç sorun yaşamadım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

:))))cok tatlisiniz .. cocuklar cok seviyor onlar yesin diye yapiyorum bari o katkisiz olsun diyorum
Kek konusunda firinin onemi buyuk. Bazi firinlar ustunu pisirip icini cig birakiyor. Bazilari da hic pisirmiyor bulamac gibi bir sey cikiyor ortaya. Ne yapsan olmuyor. Elinin ayariyla alakasi yok.

Onun yerine kurabiye yapmak daha akillica.

Kek konusunda firinin onemi buyuk. Bazi firinlar ustunu pisirip icini cig birakiyor. Bazilari da hic pisirmiyor bulamac gibi bir sey cikiyor ortaya. Ne yapsan olmuyor. Elinin ayariyla alakasi yok.

Onun yerine kurabiye yapmak daha akillica.
Ben de artik firindan oldugunu dusunmeye basladim.. ankastre ve iyi de pisiriyor altini ustunu hâlbuki

Merhaba benim kek yaparkenki tekniğim şu: yumurtanın akını ve sarışını ayrı kaplara koyup şekerin yarısını akına yarısınısarısına ekliyorum. Yumurtanın akı ve şeker kar gibi olup kremşanti kıvamına gelinceye kadar iyice çırpıyorum yaklaşık 5 6 dk yı buluyor. Sarışını ve şekeri de mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpıp sarısının olduğu kaba önce sıvıları ekliyorum. Sonra tahta kaşıkla katıları. En son akları yavaşça ekleyip alttan üstte karıştırıyorum tahta kaşıkla. Bu yöntemle çok güzel kabarıyor kekim hiç sorun yaşamadım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Teşekkür ederim bir de böyle deneyeyim bakalim insallah olur

Verdiğim tarifi yapın şok olacaksınız. 3 yumurtanın beyazını ve bşr çimdik tuzu beyazlayana kadar çırpın köpürüp beyazlayınca yumurtaşatın sarılarını, 1 su bardağı sütü ve tam dolmamış bir su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı şekeri ve 1 vanilyayı ekleyin. Yine çırpın son olarak 1 pkt kabartma tozunu ve 2 su bardağından iki parmak az unu ekleyin ve çırpın. Yağladığınız kek kalıbına birazda un serpin keki kalıba döküp 2-3 dk bekleyin ve doğru fırına. Kabarmadan açarsanız söner, çırpma işlemini mikserle yapın, pişme kntrolü için kürdan kullanın. Unutmayın hamurunuz ne kadar akışkan plurda kekiniz o kadar yumuşak olur :)

Verdiğim tarifi yapın şok olacaksınız. 3 yumurtanın beyazını ve bşr çimdik tuzu beyazlayana kadar çırpın köpürüp beyazlayınca yumurtaşatın sarılarını, 1 su bardağı sütü ve tam dolmamış bir su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı şekeri ve 1 vanilyayı ekleyin. Yine çırpın son olarak 1 pkt kabartma tozunu ve 2 su bardağından iki parmak az unu ekleyin ve çırpın. Yağladığınız kek kalıbına birazda un serpin keki kalıba döküp 2-3 dk bekleyin ve doğru fırına. Kabarmadan açarsanız söner, çırpma işlemini mikserle yapın, pişme kntrolü için kürdan kullanın. Unutmayın hamurunuz ne kadar akışkan plurda kekiniz o kadar yumuşak olur :)
Evet bir arkadaş da dedi bu yumurtayi ayirma olayini mutlaka deneyecegim. Evet bende fazla un koymam akiskan olur tesekkur ederim

Kullandığınız un da önemli. Bir arkadaşım piyasadaki unlarin kek için uygun olmadığını, bu yüzden bir çorba kaşığı nişasta koyduğunu söylemişti. Çok da güzel olur kekleri. Ama tam olarak neden yapıyordu bunu hatirlamiyorum. Ben de denedim, biraz fark etti.

bende aynı sorunu yaşıyordum, taşındım fırın değişti sorun çözüldü, aynı tarifler bu fırında güzelce kabarıyor. yani fırının bozuk olması da muhtemel.
bu arada arkadaşın verdiği linkteki ayrıntılara da dikkat etmiyorum, dolaptan çıkardığım gibi kullanıyorum malzemeleri, unu elemiyorum. Mikserim yok elimle karıştırıyorum, halbuki eski fırında elli takla atsam gene ortası tam pişmiyor o nedenle de kabarmıyordu.

Back
X