tek böbreği olup hamile kalanlar varmı

supericik

Guru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2009
225
6
318
kızlar merhaba benim tek böbreğim var doktor bana hamile kalmam çocuk doğurmam riskli dedi tek böbreği olup çocuk sahibi olan varmı lütfen varsa yazarmısınız morelim çok bozuldu?

ne alakası var benimde tek böbregim var ve doktorumda alakası olmadıgını söyledi kaç aylıksınn bilmiom ama canını sıkma allahım büyük o canı veren korumasını verir:49:

saol canım hamile değilim ama bebeğim olsun çok istiyorum 4 aylık evliyim.kaç aylık hamilesin?ALLAH hepimizin yardımcısı olsun

merhaba canım ben 2. yılım doldu evliliğimde ve zaman bu zamanmış hamileyim daha yeni 4 haftalık yaşın kaç bilmiyorum ama korkma ben böbreğimin olmadığını daha doğrusu küçülmüş sağ böbreğim ve 5 ay oldu ve yaşım 32 çok bunalıma girdim 2-3 ay kendime hiç gelemedim sürekli aklımda ya birşey olursa die ama şimdi iyiym allhım büyük senin doğuştan mı böreğin yoksa sende mi yeni öğrendin yaş kaç bu arada adım müjgan ve hiç hamile olmaktan korkma:):nazar:

canım yaşım 30 benim sol böbreğim doğuştan problemliydi şimdide giderek küçülmüş yani artık çalışmıyo ameliyat olmadım şimdilik 3 ay sonra sistigrofi çekilecek ve sonuca göre ameliyat olup sol böbreğim benden alınacak.evlendiğimden beri doğum kontrol hapı kullanıyordum yumurtalık kisti çikolata kisti var bende ağrılarım çok fazla oluyor ama artık bu ay kullanmayı düşünmüyorum umarım ağrılarım olmaz benim adımda buket :) geçen doktora gittim bebek istiyorum dedim kadın bana riskli dedi belki o böbreğinide kaybedersin dedi çok korktum korkuyorumda halen ama bebekte istiyorum ALLAHIM yardımcımız olur İnşallah bende hamile kalabilirim

canım yaşım 30 benim sol böbreğim doğuştan problemliydi şimdide giderek küçülmüş yani artık çalışmıyo ameliyat olmadım şimdilik 3 ay sonra sistigrofi çekilecek ve sonuca göre ameliyat olup sol böbreğim benden alınacak.evlendiğimden beri doğum kontrol hapı kullanıyordum yumurtalık kisti çikolata kisti var bende ağrılarım çok fazla oluyor ama artık bu ay kullanmayı düşünmüyorum umarım ağrılarım olmaz benim adımda buket :) geçen doktora gittim bebek istiyorum dedim kadın bana riskli dedi belki o böbreğinide kaybedersin dedi çok korktum korkuyorumda halen ama bebekte istiyorum ALLAHIM yardımcımız olur İnşallah bende hamile kalabilirim

kızlar başka tek böbreği olup hamile olanlar yokmu moralim çok bozuk geceleri uyuyamıyorum ne olur olan varsa yazsın:2:

benim annemin tek böbreği çalışmıyor, teki de az çalışıyor. hatta ameliyat bile olmuş. hamile kalırsan böbreğini kaybedersin demişler. bu durumdayken 30 yıl önce beni 25 yıl önce de kardeşimi dünyaya getirdi :)
zor bir durum tabiki. böbreğe baskı olmasın diye normal doğum yaptırmamışlar. bir de doğuma bevliyeci (ürolog) da katılmış ne olur ne olmaz diye. 30 yıl öncesinin teknolojisiyle başarıldıysa şimdi neden olmasın ...

cnm hiç morolini bozma.benim akrabam tek böreğiyle hamile kalmış doğum yapmış oğlu 8 yaşındayken ortaya çıktı tek böbreği olduğu.düşünki hamilelik sürecinde ortaya çıkmamış belkide o zamanki teknoloji şarltarımı bilmem şuan kendisi 40 yaşında vardır.yani olunca oluyor hiç takma kafana

mrb bende tek bobrekliyim hemde bobrek benim degil babamin bobrek nakilliyim yani tabi sizle durumumuz cok farkli ama korkma her hamilelikte risk vardir benimde 28 hftlik dogan bi bebsim var ama erken dogmasi bobrekten degil:)))hic korkma olumlu dusun kadin isterse basarir:))seneye anneler gunune bebisinle gir:nazar: insallah bu konularda uzmanlastim sorun olacagini sanmam en kisa zamnada hamile kalirsin ve baska sorularla gelirsin:))) sorun olursa elimden geldigince cevaplarim korku yok sekerim:emir_bebek:

çok saol canım İnşAllah bende hamile kalabilirim.Hep sanki bi sorun olacak hamile kalamam diye düşünüyorum

alakası yok canım bende şuan tek böbrekliyim 6 aylıkken sol böbreğim alındı bende hep korkardım bebeğim olacakmı hamile kalabilirmiyim diye çok şükür şuan 11 haftalık hamileyim :)) ve hiçbir problem yok doktorum da dikkat edildiği sürece sorun olmayacağını söyledi.
sıkıntı yapma kendine sadece bol bol su iç tek ilacı bu canım.

kafana takma bu durumu görürsün hamile kalıp bebişini sağlıkla kucağına alacaksın inanıyorum buna allah hepimizin gönlüne göre versin..

Merhaba kızlar ben de doğuştan tek bobrekliyim hatta iki sene önce böbreğimden ameliyat geçirdim 5 cm lik tas alındı.cok şükür iyiyim 8 yıl bitti 9 a girdim bebek icin cok uğraşdım cok şükür simdi 17 haftalık hamileyim:))ama Olmama sebebi böbreğim degildi kendini hic uzme canım bence herseyin bir vakti saati var kafanı rahat tut hersey beyinde bitiyor...

merhaba bende doğuştan tek böbrekliyim. Hatta tek böbrekli olduğumu yaklaşık 10 yıl önce tamamen tesadüf eseri öğrendim. Çok şükür bu güne kadar hiç bir problem yaşamadım. Şuan 13+5 haftalık hamileyim. böbrek fonksiyonlarım gayet iyi herşey yolunda şükür. Birçok doktorla görüştüm genel kanı sıkıntı yaratmayacağı yönünde. Bol su içiyorum en önemlisi bu. Hiiiç korkmayın...

merhaba bende tek böbrekli olduğumu 3 sene önce öğrendim 4 haftalık hamıleyım ve acıkcası urolojı doktoruna gıtmekten cekınıyom. ya bişi derse diye. bebeğimin saglık durumu iyi hersey cok guzel ama böbregım sıkıntı yaparmı dıye korkuyorum.
dogum yapan oldumu

merhaba bende tek böbrekli olduğumu 3 sene önce öğrendim 4 haftalık hamıleyım ve acıkcası urolojı doktoruna gıtmekten cekınıyom. ya bişi derse diye. bebeğimin saglık durumu iyi hersey cok guzel ama böbregım sıkıntı yaparmı dıye korkuyorum.
dogum yapan oldumu
Canim ta 2014 yazmissin ve yine gebelk takvimin var bende yeni dogum yaptim preeklemsi tanisi kondu dogum sonrasi tek bobregim oldugunu ogrendim uc ay oldu dogum yapali hala puroteyin kacagi devam ediyo ve biz tup bebek yapmak zorundayiz bu sorun olurmu napmam gerekiyo ben anne olmak istiyorum bebisim öldu simdi daha bi ozlem icindeyim gebelikte sendede proteyin kacagin varmi hic sorun yasadinmi eger cvp verirsen cok sevinirim

Back