Tek bir hapla tüm dilleri konuşmak mümkün olacak!

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
448
Massachucetts Üniversitesi Teknoloji Enstitüsü’ünde (MIT) bölüm başkanı olan Nicholas Negraponte, son derece çarpıcı bir açıklamaya imza attı: Tek bir hapla her şeyi öğrenmek mümkün olacak.

Nicholas Negraponte, Kanada’da Vancour’de düzenlenen bir Teknoloji, Tasarım, Gelecek organizasyonunda konuşma yapan Nicholas Negraponte, “Önümüzdeki 30 yıl içerisinde öyle bir teknoloji geliştirilecek ki; tek bir hapla pek çok şeyi öğrenmek mümkün olacak. Matrixvari nöronlar arasında iletişim kuran haplarla, bir kişi 3 dili 30 dakika içinde öğrenebilecek.” iddiasında bulundu.

İlgili iddia bazı çevreler tarafından alaycılıkla karşılansa da, bazı teknoloji uzmanları buna benzer bir teknolojinin mümkün olabileceğini iddia etti.

http://www.mynet.com/teknoloji/tek-bir-hapla-tum-dilleri-konusmak-mumkun-olacak-1346343-1

Teknolojinin insan hayatına katacagı artı ve eksileri iyi düşünmek lazım .:44: insan beynini bu kadar etki altına alınması insanın robotlaşması anlamına gelir benim gözümde ...:ssz: ben insan olarak kalmak taraftarıyım :9:

Dedikleri hapla caresiz hastaliklara cozum bulsalar insanlar icin daha faydali olur.
Ama dunya nufusu artacak diye islerine gelmez tabi.

Teknoloji ile zombi yapacaklar bizi...:45:
Kansere, obeziteye, daha bir çok hastalığa çare bulsunlar (-ki buldular ama paylaşmıyorlar), biz istediğimiz dili çaba gösterip öğreniriz.

Ne üreteceklerini şaşırdılar, daha faydalı şeyler yapsınlar.

Ben yabancı dil öğrenmek için Yalan Dünya'daki Servet hanım metodunu tercih ederim, hiç olmazsa ilaç gibi yan etkileri olmaz:60:
Gece yatarken açarsın bir yabancı film sabaha şakır şakır konuşursun:52:

Back