• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları tek başlık bebeğinde böbrek reflüsü olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba arkadaşlar...Buradan daha önce size yazmıştım.Masal 20 aylık oldu bu süreçte neler yaşadığımızı anlatmak istiyorum.Çift taraflı böbrek reflüsü vardı masalda 2 ve 3 derecelerinde...Suprax kullanıyorduk koruyucu olarak ..Gnel olarak iştahda ve kiloda problem vardı.Ayrıca iki kez 3 ve 10 aylıkken iki kez enfeksiyon geçirmişti.
Geçen ay sintigrafi çekildi çok şükür böbreklerinde herhangi birşey çıkmadı.Kilosu 10.3 kg.Boyuda 86 cm.Doktorumuza göre kilomuz çok düşük.Bu süreçte hiç enfeksiyon kapmadı.Ancak doktorumuz koruyucu olarak artık piyeloseptyl antiseptiğine geçti.Masalın bağırsak florasını daha fazla bozmayalım dedi.Günde 5 kez kaka yapıyordu bir haftadır bire düştü çok şükür.
Şimdiyse bir sene daha böyle devam edelim dedi.Eğer herhangi bir enfeksiyon vs geçirmezse dedi.Son voidingi ocak ayında bir yaşındayken istemişti.Şimdi ikinci voiding tarihi için neden bukadar bekliyoruz anlam veremiyorum.Sizce bu normalmi?Ayrıca ultrason çekildi genişleme azalmış bir böbrekde ama bu hastalığın gerilediği anlamına gelmiyor dedi.O zmn neden ultrason çektiriyoruz ona hiç anlam veremiyorum.Doktorumuza bunları soramıyorum çünkü insanı azarlayıp bırakıyor..
Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler...

Çok kaka yapması iyi bir şey degil mı. Ultrasonda skarlasmaya bakıyorlar. Öylesine çekiliyor aslında bi de Allah muhafaza böbrek tamamen çürümüş ise gözükmez orda sanırım ondan. Bi ze de voiding sonrası 6 ay sonra tekrar gelecekler dedi. Bizde de tek taraflı vur 5 var.

Bu kadarı değil çünkü antibiyotik bağırsak florasını bozduğu için gelen gidiyor.Yani yararlı bakterilerde kayboluyor.Sizede geçmiş olsun...

Bebeğim 6 aylık üç kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdi dmsa temiz çıktı üç hafta sonra voilding çekilcek yüzde yüz refllü mü vardır olmama ihtimali var mı

Bebeğim 6 aylık üç kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdi dmsa temiz çıktı üç hafta sonra voilding çekilcek yüzde yüz refllü mü vardır olmama ihtimali var mı
Reflü olmama ihtimali tabiki vardır.Normalde idrar yolu enfeksiyonu geçiren insan çok ama hepsinde reflü yok.Ancak bebek ve küçük çocuklarda birden fazla idrar yolu enfeksiyonu geçirilince reflü varmı yokmu muhakkak bakıyorlar.Ayrıca dmsa sonucunuzun iyi çıkmasına sevindim.İnşallah reflüde çıkmaz.Bebişe sağlıklı bir ömür dilerim.

Merhaba arkadaşlar...Buradan daha önce size yazmıştım.Masal 20 aylık oldu bu süreçte neler yaşadığımızı anlatmak istiyorum.Çift taraflı böbrek reflüsü vardı masalda 2 ve 3 derecelerinde...Suprax kullanıyorduk koruyucu olarak ..Gnel olarak iştahda ve kiloda problem vardı.Ayrıca iki kez 3 ve 10 aylıkken iki kez enfeksiyon geçirmişti.
Geçen ay sintigrafi çekildi çok şükür böbreklerinde herhangi birşey çıkmadı.Kilosu 10.3 kg.Boyuda 86 cm.Doktorumuza göre kilomuz çok düşük.Bu süreçte hiç enfeksiyon kapmadı.Ancak doktorumuz koruyucu olarak artık piyeloseptyl antiseptiğine geçti.Masalın bağırsak florasını daha fazla bozmayalım dedi.Günde 5 kez kaka yapıyordu bir haftadır bire düştü çok şükür.
Şimdiyse bir sene daha böyle devam edelim dedi.Eğer herhangi bir enfeksiyon vs geçirmezse dedi.Son voidingi ocak ayında bir yaşındayken istemişti.Şimdi ikinci voiding tarihi için neden bukadar bekliyoruz anlam veremiyorum.Sizce bu normalmi?Ayrıca ultrason çekildi genişleme azalmış bir böbrekde ama bu hastalığın gerilediği anlamına gelmiyor dedi.O zmn neden ultrason çektiriyoruz ona hiç anlam veremiyorum.Doktorumuza bunları soramıyorum çünkü insanı azarlayıp bırakıyor..
Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler...
Normalde yılda bir voidinge bakıyorlar .Ama doktorlar için önemli olan dmsa yani böbrekte hasar varmı yok mu.Bizde biran önce düzelse,voidingle öğrensekte ilacı bırakabilsek diye düşünüyoruz.Onlar ilaç içirmenin zorluğunu tam bilemiyorlar.Çok takılıyorsanız, başka bir doktora gidip yılı geldi ise voiding çektirin.Aklınızda kalacağına,belki düzelmiştir.(İnşallah).

Teşekkürler....bu hastalığı yaşayan annelere bir sorum olacak beslenmeyle ilgili bi kısıtlama oluyor mu Peki daha kesin değil hastalığımızın olup olmadığı ama ek gıdalara başladığımız için sormak istedim

Teşekkürler....bu hastalığı yaşayan annelere bir sorum olacak beslenmeyle ilgili bi kısıtlama oluyor mu Peki daha kesin değil hastalığımızın olup olmadığı ama ek gıdalara başladığımız için sormak istedim
Bize beslenme ile ilgili öneride bulunmadı doktorumuz,sadece su içmesine yani sıvı alımına falan dikkat ettim ben kendim.

Sizin bebeğinizde de bu sorun mu var hayat kalitesini etkiliyor mu mesela gelişimde bi gerilik felan oluyor mu ( kusura bakmayın çok soru sordum ama ☺️merak edilen o kadar çok şey var ki helede konu yavrularımız olunca )

Sizin bebeğinizde de bu sorun mu var hayat kalitesini etkiliyor mu mesela gelişimde bi gerilik felan oluyor mu ( kusura bakmayın çok soru sordum ama ☺️merak edilen o kadar çok şey var ki helede konu yavrularımız olunca )
Evet benim kızımdada vardı ben konuyu açan kişiyim.Gelişiminde hiçbir gerilik olmadı, diğer çocuklar kadar sağlıklı görünüyor.Hatta diğer çocuklardan çok az hastalık geçirdi. Sadece koruyucu antibiyotik falan içiriyoruz, rutin kontrolleri oluyor ,onlar biraz meşakkatli.Yani sonuçta bir rahatsızlığı olduğunu biliyoruz ya kendimiz, o bizi biraz yoruyor.Hastalık kendiliğinden geçiyor genelde,geçmezsede tıbbi olarak tedavisi var Allaha şükür .Endişelenmeyin, umarım bebişinizde çıkmaz, çıkarsada tedavisi olan bir rahatsızlık.

Merhaba ..kizim 2 bucuk aylikken idrar yolu enfeksiyonu gecirdi.Trdavi olduktan sonra ard arda 2. Ve 3. Enfeksiyonunu gecirdi.Doktorumuz voiding istedi ve voiding sonucu cift tarafli 3 derece vur cikti.Dmsada bobrek hasari cikmadi.1 yasina kadar largopen kullandik.Doktor keselim dedi .Her ay duzenli idrar kulturu verdik hic enfeksiyin gecirmiyordu.22 aylik oldu enfeksiyon gecirdi .2 voiding cekimi yapildi gecen hafta.biri 2ye gerilemis biri hala 3. Derece kacak devam ediyor.Cuma dmsa cektirdik sonucu bekliyoruz.yarin fakulteye gidecegiz

Hanımlar paylaşımın üzerimden zaman geçmiş ama belki bakıp biriniz bana yardım eder.benim bebeğim 7 aylık ve sağ böbrekte büyüme var fakat bebeğim çok huysuz ve mutsuz ama doktor böbrek büyümesi bunu yapmaz diyor sizin bebekleriniz nasıldı sürekli huysuzmuydu

Hanımlar paylaşımın üzerimden zaman geçmiş ama belki bakıp biriniz bana yardım eder.benim bebeğim 7 aylık ve sağ böbrekte büyüme var fakat bebeğim çok huysuz ve mutsuz ama doktor böbrek büyümesi bunu yapmaz diyor sizin bebekleriniz nasıldı sürekli huysuzmuydu
Bnm oglumda da var ayni huysuz huzursuz surekli aglamalari oluyo bana ayni dr. Oyle dedi bobrek büyumesi herhangi gibi bi sanci yada rahatsizlik vermez enfeksiyon gecirmedigi surecde dedi gaza bagladi

Merhaba ..kizim 2 bucuk aylikken idrar yolu enfeksiyonu gecirdi.Trdavi olduktan sonra ard arda 2. Ve 3. Enfeksiyonunu gecirdi.Doktorumuz voiding istedi ve voiding sonucu cift tarafli 3 derece vur cikti.Dmsada bobrek hasari cikmadi.1 yasina kadar largopen kullandik.Doktor keselim dedi .Her ay duzenli idrar kulturu verdik hic enfeksiyin gecirmiyordu.22 aylik oldu enfeksiyon gecirdi .2 voiding cekimi yapildi gecen hafta.biri 2ye gerilemis biri hala 3. Derece kacak devam ediyor.Cuma dmsa cektirdik sonucu bekliyoruz.yarin fakulteye gidecegiz
Merhaba gemis olsun enfeksiyon gecirdiginde serumla birlikde hangi antibiyotik kullandiginizi biliyomusnuz

Oglum bir yasinda cift tarafli vur 5...dogdugundan beri takip altinda...siz ne zaman ogrendiniz bilmiyorum ama ben bi sans sonucu doguma bi hafta kala ogrendim bobrek kanalinda farklilik oldugunu diye ifade edildi derken dogum ve ardindan doktor ve tanı cift tarafli vur 5
Merhabalar benim oğlum tek böbrek doğdu diğer böbreği de beşinci derece reflü var. Ne yaptınız süreciniz nasıl ilerliyor. Çok korkuyorum Allah rızası için yardımcı olun

Ben hamileyken sezgin dursun ben karar veremem gidin Erzurum a dedi orada metin ingec diye bir kadın doğum profesörü var onun özel poliklinigine gittik 37.haftada hemen aldı bebeği çünkü böbreği çok büyüyordu ve daha fazla karnında kalırsa böbreği hasar görür dedi. Ben de 9 martta yattım 24 martta taburcu olduk. Kızım 11 Martta doğdu solunum sıkıntısı vardi bir hafta kuvezde kaldı sonra hemen voiding çektiler vur çıktı. Uroloji yede orada ki doktor lar götürüp getiriyordu tam doktorunu bilmiyordum ve profesör le sadece yeni doğan yoğun bakımdaki doktorlar irtibata geçiyordu. Ben oradaki yeni doğan yoğun bakımdan çok memnun kaldım zaten kızım beş aylıkken Adana ya gitmeye başladık. Burda profesör un özel muayenesi var tabi ki çok daha iyi ama Erzurum da da bir sorun yaşamadık yani doktorlari çok ilgilendi. Kızım da bir ay önce sistoskopi oldu iki yaşında açık ameliyat olacak onu bekliyoruz şimdi tabi enfeksiyon geçirmemesi lazım takip ediyoruz
Merhaba Adana da hangi doktora gidiyorsunuz benim oğlumda da vur5 var. Aynı zamanda tek böbrek

Arkadaşlar merhaba çok zaman olmuş oğlum 6 aylık bir böbrekte 9mm genişleme var böbrek reflüsü olabilir mi diye voyding çekilecek idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor. O kadarı üzgünüm ki beni neler bekliyor bilmiyorum 😭

Back